- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
абе.. топличко им е во зимо... ама и во лето... потполо е таму одошто во ск... имај тоа на ум...Лаки бастардс!
Де дај најди некое имотче таму за купување, и да се селам таму!
абе.. топличко им е во зимо... ама и во лето... потполо е таму одошто во ск... имај тоа на ум...Лаки бастардс!
Де дај најди некое имотче таму за купување, и да се селам таму!
дај опиши ја малку тоа инсталацијата, плус изолацијата на објектот, плус режимот на загревање...да видиме прво за што зборуваме...
еве материјали за изолација http://v-p.mk/category/производи/дај опиши ја малку тоа инсталацијата, плус изолацијата на објектот, плус режимот на загревање...да видиме прво за што зборуваме...
Za hansol bev zainteresiran I jas. Me odvrati toa shto za ist model na razlicni strani najdov razlicni podatoci za COP na primer. A bidejki e bezobrazno skap za mk standard kako I ostanatite klimi od podobra klasa smetam deka ne e vo red za bezmalku 1000 evra da nemash tocni podatoci koi se vazni kako COP ili TBiv I taka natamu. Samo poradi ova se otkazav od gree generalno I poracav druga klima. A taa najavija deka vtornik ke ja montiraat. Ja cekam so netrpenie.GREE napravissl kasa popara so prospektot za 2015. Evego ovde :
http://gree.smartac.eu/2015_GREE_RAC_EU.pdf
Mene me interesira samo HANSOL-ot koj sega nosi oznaka GWH12TB-S3DNA1D i izgleda dostapna vo Skopje po cena od 47.500( bez montaza), nordiskata varijanta nosi oznaka GWH12TB-S3CBA3E. Go ima i noviot U-CROWN.
Ako popazlivo se gleda vo zbirnite moznosti na sekoj model posebno na pocetokot od prospektot od U-CRAWN do CHANGE, sarma napraele, vrvi od greski. Na primer tamu stoi deka HANSOL nema G10 (podolu kade se razgleduva popodrobno stoi deka ima G10 opcionalno i plus opcionalno TWO-STAGE kompresor)a poeftinite modeli site imaat!. Ako nema G10 sto kurac ima?
Ponatamu stoi deka nema 3D auto i levo/desno swing(poeftinite modeli imaat), uste edna dilema : vika nema 7 brzini za ventilacija, a podole toa mu e udarna reklama.....
Vo karakteristikite za prvpat se dadeni snagite i COP koga raboti vo klasa C (togas se pretvara vo 18-ka vlece 7.4 A od mreza i ima COP od 2.8 ). Ova e novo a i ne e loso : znaci trosi 1620 W a dava 4.5 Kw no ne znaeme na koja nadv. temperatura (verojatno pak famoznata +7 C).
Postarata oznakana HANSOL-ot bese GWH12TB-S3DNA1C i low ambient GWH12TB-S3DBA1D :
http://www.gree.com.cn/Data/001/2014606184254.pdf
I ovde stoi deka G10 e opcionalno, ne mi e jasno koj kompresor odi STANDARDNO vo HANSOLOT.
Zatoa znaci tolku nepreciznosti i nepoznatici ima kaj VIVAX-ot GEXI i GEYI , ovie bile zbuneti uste od GREE, pa toa samo se prosleduva i tuka vo VIVAX.
Aj nema sto nema vi cela Makedonija da se kupi vo momentov od VIVAX-ive GEXI/GEYI, rekov ce zemam HANSOL, a toa uste pomatna rabota e izgleda .
Ima voopsto nekoj vakov model doma ili pak videl kako raboti?
a be ova e mnogu staro , daj potseti me za sto se zboruvalo????еве материјали за изолација http://v-p.mk/category/производи/
Ги држиш сите 3 копчиња притиснати заедноМалце offtopic.
Купив вакво апаратче од анхоч
Да ми каже некој што го има како се ресетира ?
Да е на auto мод и на 19Ц климава ке почне да ти лади Вака со нула потрошувачка или немаш струја или у собата ти е 25И мојот мерач од Анхоч еве веќе 3 саата не мрда од нула киловати потрошња при зададена температура на климата од 19 степени целзиусови
Hansolot e 46.000 so montaza, no ne znam koja oznaka nosi na krajot, dodeka GEYI-to ( nema vece GEXI vo Pakom) e 42000 so montaza.
Ne znam kade e @strelec80 koj se falese so GEYI-to deka dobro gree i trosi kako dve sijalici, ama na 19 septemvri. Bi bilo ubavo ako go prati forumov sega da gi kaze svoite impresii....
задржи ги + и - заедно ќе ти излезе прво саатот да си го направиш па после притисни на копчето MODE ќе ти излезе прво скапата тарифа ќе ја запишеш од 07.00 и подолу со три бројки имаш цена таму стави 666. После оди напред исто со MODE ќе се појави и втората (евтина) тарифа, таму стави 22.00, а најдолу 333 и ќе ти кажува апаратот точно до денар колку си истрошилСамо незнам како се проверува на ова апаратчето колку има потрошено во скапа а колку во евтина тарифа, бидејќи на него пишува дека е двотарифно, ова на сликата е севкупна потрошња.
20 степени, иначе поентата ми беше дека некои кога ги местат климите на 19 степени не се затоплуваат туку се замлачуваат и изнесуваат податоци како климата им трошела многу малку. Така да мојата не троши ич ако ме рабирашДа е на auto мод и на 19Ц климава ке почне да ти лади Вака со нула потрошувачка или немаш струја или у собата ти е 25