Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Јас незнам зошто мислиш дека треба да се вадиме пред тебе. :D

Не бе пред мене. Само незнам кого бојкотирате ,и тоа ми е смешно :D[DOUBLEPOST=1414598185][/DOUBLEPOST]Текстчево е од И ја сум Ален.Незнам кој ја води странава се испомешаа тамо бајаги али мора да нагласам дека е еден од посмешните текстови што сум ги прочитал икада. Другиот е на Редс ама за тој подоцна. :D

Болд 1. Како си се утешил види го :pos:. Сотон и Вест Хем паѓаат,Сити не ги бива, Арсенал исто ,Јунајтед исто .Језда и нас не не бива али ние ќе влеземе во форма зашто го имаме Роџерс а они не и автоматски осјаваме или сме барем втори..пишано со други зборови :D:D:D:D(цепажа)
Болд 2 ,3,4,5. Го посра Кени онака кој 3 години веќе не го води клубот а збори за немаше ни Ф од Фанови му се гадело..Мизерија. Не го плукај Ален и Бало и нема да им се качиш на глава на админите ?!?!? Што е со муабетов алоооо :pos:. Сере по легенди а брани играчи кои незаслужуваат да го носат овој дрес е тоа е за гадење.

Интересно е како сЕ што гледам е негативност, плукање по секој и секого, како да е крај на светот. Отварам табела за да разберам што се случува со луѓето и се чудам кога сфаќам дека сме само на 1 победа т.е 3 поени разлика од второто место на *моќниот* Манчестер Сити. На исто поени со Арсенал кој само го засили тимот со 5-60 милиончиња, 2 поени повеќе од чисти 200 милиони потрошени на Манчестер Јунајтед, и според логичните пресметки кои велат дека прашање на време е само кога Сотон и Вест Хем ќе паднат, сфаќам дека сме всушност во топ 4.
Но премногу е тешко да се сфати како може да не се победи со еден Хул, кој не дека не извади нерешено со Арсенал пред една недела. И премногу е тешко да се сфати како може еден Реал Мадрид да не растури, кој не дека ја лупна од земја и Барселона. Лесно е да дојдеш и сите свои фрустрации, како фудбалски така животни да му ги истресеш на админот на странава што има повеќе капацитет од тебе да сфати каква работа врши Џо Ален во тимов. Лесно е да плукаш по Роџерс, човекот кој те извади од беда и мизерија. Лесно е да кажеш дека ти фали Суарез, на кој денес ќе му беше прв натпревар поради мизерното однесување кое го има на теренот. Лесно е да кажеш дека се лани било заради Суарез и тој го вадел Роџерс, а не сфаќаш дека претходните 2 години Кени Далглиш беше избркан од работа затоа што неговиот напаѓач - ТОКМУ СУАРЕЗ имаше 4 гола дадено од 95 иљади шута од петерец. Лесно е да плукаш по Балотели и тоа што го сменил дресот со Пепе и да го нарекуваш малоумен, а не се осудуваш да го пофалиш кога срцето ќе го остави на теренот од желба и секојдневно дупло тренира за да напредува и да се врати на нивото во кое стана препознатлив. Лесно е и да заборавиш што се ти донел Стариџ па го нарекуваш сакат затоа што е склон на повреди. Лесно е да заборавиш дека Хендерсон е машината на твојот тим веќе 2 години и по еден просечен перформанс да му се качиш на глава. Најлесно е секогаш да го прерипуваш капитенот од било каква критика во било каква ситуација и своите фрустрации да ги префрлаш на друг , затоа што тој во 2002 година со Макаби Хаифа бил феноменален, само пред 12 години. Лесно е да посакуваш повреди на играч кој секојдневно тренира за твојот тим (дада, милион пати сум прочитал).

Многу е лесно да бидеш просечен во своите размислувања. Малце работи на себе, смени си ги и рашири си ги погледите во животот и размисли колку врска немаш од фудбал. Одлајкни ја странава и сите оние кои ти прават нервози и инает за наместо да гледаш како игра Ливерпул ти го гледаш само Балотели или Ален за да му се качиш на глава на админот на странава. Не биди прост, фудбалот е игра во која треба да уживаш, а не да го гледаш заради тоа што админот рекол дека Балотели ќе биде добар на крајот. Лесно е се да гледаш на негативната страна, така те научил мизерниот систем во државата во која живееш, тоа е тука кул, кул е да собираш лајкови на фејсбук кога ќе напишеш нешто ретардирано за играч или тренер кој се обидува со сета своја моќ и знаење да му помогне на тимот за кој ти навиваш и *мислиш* дека го сакаш.

Епа драги мои официјално ми се ГАДИ од вашиот начин на навивање. Одвратен ми е простиот начин на кој што размислувате, секоја чест на малкуте исклучоци. Навистина ми е криво што такви неуки створења како вас навиваат за волку убав клуб како Ливерпул, клуб со една многу симпатична приказна. Не заслужувате да се наречете фанови на Ливерпул, Ф немате од фанови.

Последно уредено:
Што се замараш за страните? :)
Води си ја твојата, еве ти шанса луѓе да се префрлат со дискусија кај тебе. Наместо да го искористиш ова, ти се замараш со И јас сум...и Редс :)

Што се замараш за страните? :)
Води си ја твојата, еве ти шанса луѓе да се префрлат со дискусија кај тебе. Наместо да го искористиш ова, ти се замараш со И јас сум...и Редс :)

Имам јас дискусија на мојата ,гази страната:).

Фан страна да бојкотира фанови не иде:D

Ама што знам јас немам ни Ф од Фан,го серам Ален..

Имам јас дискусија на мојата ,гази страната:).

Фан страна да бојкотира фанови не иде:D

Ама што знам јас немам ни Ф од Фан,го серам Ален..

На последни три објави имаш 2 коментари од кои еден арапски. Дискусијата ти гази :D

Иначе, води си ја страната со своја политика, како што и останатите си ја водат со нивна.

Текстчето на Редс.

Болд 1. Не ви се мешаме али ќе ве банираме :pos:
Болд 2. И во двата текста од двеве страни се спомињаат фрустрации.. Какви фрустрации ?
Болд 3 . Ги изругаа фановите дека неможат стрим да најдат а викаат за вас сме тука:cuc:.

Претходната страна Macedonian Reds функционираше 2-3 години пред да биде хакната и избришана. За целиот тој период на бан листата на странава немало повеќе од 15 души и обично тоа биле оние профили кои спамуваат и преку нашата страна пробуваат да си ги промовираат своите страни. Дури не сме се мешале во правото на изразување и мислење на навивачи на други клубови. Само изминатава недела од странава се банирани преку 30 души, 30 луѓе кои се декларираат како навивачи на Ливерпул, нешто што никогаш не се случило, особено не за толку краток период и особено не заради истата причина. Навистина не планираме да влегуваме во објаснување какво однесување е дозволено на странава, а какво не, бидејќи 100 пати сме го направиле тоа, навистина не планираме да го оценуваме фудбалското разбирање и знаење на сите кои доаѓаат на странава, ниту пак да се мешаме во нечие мислење, ама никогаш нема да дозволиме да бидеме филтер на нечии фрустрации, јадови и животни неуспеси. Ова е интернет простор кој го уредуваат 3ца луѓе и посветуваат солиден дел од денот за да можат на вас речиси 6000 луѓе да ви пренесат точни и навремени информации и да иницираат издржана и конструктивна дискусија, нешто што во главата на 90% од овие 6000 не може да биде процесуирано и разбрано. Доколку тоа не можете да го испочитувате со базично културно однесување, тогаш местото не ви е тука. За се останато има други фејсбук и интернет страни, форуми, па дури и институции. Би дозволиле ли вие некој да дојде кај вас на гости и константно да ве навредува?! Секако дека не! Ова е наш и ваш (барем на оној мал процент кој доаѓа тука за да конструктивен разговор) виртуелен ‘фејсбук дом‘ во кој сме собрани за една иста цел и причина. Секој кој не го почитува тоа слободно нека ја напушти страната или нека чека да го ‘уловам‘ и да го банирам. После 6 години работење на некаква кауза која подразбира се она што подразбира и самиот фудбалски клуб Ливерпул како заедништво, разбирање и слога, нема да дозволиме нечии тажни и досадни животни приказни да се рефлектираат на странава. А вие ставете прст на чело и размислете колку би биле информирани за случувањата во клубот, доколку не постојат нашата и останатите сериозни страни поврзани со Ливерпул, имајќи предвид дека грото од луѓето не можат да најдат стрим за утакмица, а камоли сериозна и издржана вест.
Им се извинуваме на сите оние на кои не се однесува текстов што мораа да читаат волкаво четиво. Воедно ви се заблагодаруваме што сте тука и активно придонесувате со вашите издржани и аргументирани ставови и мислења. Странава продолжува да работи со и за вас, па макар биле и 100 луѓе.[DOUBLEPOST=1414599631][/DOUBLEPOST]
На последни три објави имаш 2 коментари од кои еден арапски. Дискусијата ти гази :D

.

Кај што темата е провокативна има дискусија,каде што не е нормално никој нема да се замара да пишува. На Редс се утапаа од муабет брат не заебавај. :ROFLMAO:

Кај што темата е провокативна има дискусија,каде што не е нормално никој нема да се замара да пишува. На Редс се утапаа од муабет брат не заебавај. :ROFLMAO:

Прво, не знам зошто ми правиш споредба со Редс, како да имам јас некаква поврзаност со страната :)
Второ, немаш редовна дискусија, немаш анализи, немаш линкови со стрим од утакмици. Затоа ти викам, крени си го нивото, додека не се активни другиве две, навивачи да се префрлат на твојата страна.

И да, објективно, најголем квалитет има на Редс, ем зошто е прва страна, плус зошто е официјална фејзбук страна на бренчот во Македонија.

Прво, не знам зошто ми правиш споредба со Редс, како да имам јас некаква поврзаност со страната :)
Второ, немаш редовна дискусија, немаш анализи, немаш линкови со стрим од утакмици. Затоа ти викам, крени си го нивото, додека не се активни другиве две, навивачи да се префрлат на твојата страна.

И да, објективно, најголем квалитет има на Редс, ем зошто е прва страна, плус зошто е официјална фејзбук страна на бренчот во Македонија.

Општо зборев само редс ја спомнав како официјална.

Какви анализа можам јас да правам освен да дадам мое видување на играта после секоја утакмица што и го правам.

Да линкови не ставам ,јас сум си наоѓал порано сам нека се учат :D:D

Бодо, Марјан Ников сношти пиша на фб статус, зошто не се активни странициве кои пишуваат за Ливерпул, од Македонија?
- Дечко, страничката твоја, не постои, не е валидна. :D

Општо зборев само редс ја спомнав како официјална.

Какви анализа можам јас да правам освен да дадам мое видување на играта после секоја утакмица што и го правам.

Да линкови не ставам ,јас сум си наоѓал порано сам нека се учат :D:D

Па твое гледање на работите, за таква анализа, каква што има на Редс и И јас сум...

Последните 10 поста ти се

„Дали Борини и Балотели со вчерашниот перформанс заслужија да го започнат натпреварот како тандем овој викенд против Њукасл ?“

„Кум 4 дел :)

„Балотели конечно по долга пауза успеа да ја затресе противничката мрежа. Ова е негов втор погодок за Ливерпул.
Нека биде ова увертира и да го гледаме во многу подобри изданија и во Премиер Лигата“

„ЛОКИ МАЈСТОРЕ !!!“

„ЧОВЕКОТ ШТО ЈА ДОНЕСЕ ПОБЕДАТА,ДЕЈАН ЛОВРЕН !!!“

„ОФИЦИЈАЛЕН СОСТАВ ЗА ДУЕЛОТ ПРОТИВ СВОНСИ !“

„Вечерва на Енфилд гостува Свонси во рамките на Лига Купот .

Загрижувачки фактор е нападот и на тоа денеска треба да се обрне внимание. На 2та последни натпревари на Енфилд Ливерпул нема постигнато гол што е нешто на кое лани не бевме навикнати. Очекувам нападот КОНЕЧНО да профункционира сезонава и да ја поминеме оваа рунда во Купот.
Ова е добра можност да се крене трофеј оваа сезона заедно со Ф.А купот нормално каде натпреварите ќе започнат нешто подоцна во сезоната.“

„''БОМБА'' НА ЕНФИЛД

Според Англиските медиуми Ливерпул и Роџерс ќе го ''засилат'' нападот со играчот на ВБА ,Барахино !!
Цената која се шпекулира е 25м.“

„Вчера пред Енфилд се менуваа дресови од Балотели..“

„Што да се каже поише, Хал ни вади лесни поени на Енфилд без пола тим..

Повеќе среќа со следниот Суарез..тоа е.“

Барем половина постови од овие ти се онака, колку да се напише нешто. Сакам да ти кажам, ете ја утакмицата со Хал и Свонси. Твое гледање на работите, дали требаше со тој состав да стартува Брендан, дали со таа формациска поставеност. Дали требаше Џонсон десно а Манкиљо на клупа со што Морено повторно би играл прва постава. Дали требаше Џан да добие шанса на вчерашниот дуел и ако не, зошто не?

Да не ти објаснувам :)

Епа неможеш преку телефон да пишуваш долги постови. :D

Па твое гледање на работите, за таква анализа, каква што има на Редс и И јас сум...

Последните 10 поста ти се

„Дали Борини и Балотели со вчерашниот перформанс заслужија да го започнат натпреварот како тандем овој викенд против Њукасл ?“

„Кум 4 дел :)

„Балотели конечно по долга пауза успеа да ја затресе противничката мрежа. Ова е негов втор погодок за Ливерпул.
Нека биде ова увертира и да го гледаме во многу подобри изданија и во Премиер Лигата“

„ЛОКИ МАЈСТОРЕ !!!“

„ЧОВЕКОТ ШТО ЈА ДОНЕСЕ ПОБЕДАТА,ДЕЈАН ЛОВРЕН !!!“

„ОФИЦИЈАЛЕН СОСТАВ ЗА ДУЕЛОТ ПРОТИВ СВОНСИ !“

„Вечерва на Енфилд гостува Свонси во рамките на Лига Купот .

Загрижувачки фактор е нападот и на тоа денеска треба да се обрне внимание. На 2та последни натпревари на Енфилд Ливерпул нема постигнато гол што е нешто на кое лани не бевме навикнати. Очекувам нападот КОНЕЧНО да профункционира сезонава и да ја поминеме оваа рунда во Купот.
Ова е добра можност да се крене трофеј оваа сезона заедно со Ф.А купот нормално каде натпреварите ќе започнат нешто подоцна во сезоната.“

„''БОМБА'' НА ЕНФИЛД

Според Англиските медиуми Ливерпул и Роџерс ќе го ''засилат'' нападот со играчот на ВБА ,Барахино !!
Цената која се шпекулира е 25м.“

„Вчера пред Енфилд се менуваа дресови од Балотели..“

„Што да се каже поише, Хал ни вади лесни поени на Енфилд без пола тим..

Повеќе среќа со следниот Суарез..тоа е.“

Барем половина постови од овие ти се онака, колку да се напише нешто. Сакам да ти кажам, ете ја утакмицата со Хал и Свонси. Твое гледање на работите, дали требаше со тој состав да стартува Брендан, дали со таа формациска поставеност. Дали требаше Џонсон десно а Манкиљо на клупа со што Морено повторно би играл прва постава. Дали требаше Џан да добие шанса на вчерашниот дуел и ако не, зошто не?

Да не ти објаснувам :)

Бомбата на Енфилд направи Бомба на страната:D:D

И не е колку да се напише,каков ми е стилот,кога сум само љут пишувам четива имаче се трудам да не гушам на некоја објава со многу објаснување затоа повеќето се неколку збора/реченици.
:)[DOUBLEPOST=1414602069][/DOUBLEPOST]Реално коа ќе видиш и нема доволно луѓе за дебата.
Рики, Ти, Томи,Миле не пишувате на ниедна страна т.е ај ретко така.

Јас што знам да испровоцирам , Игор што пишува на редс во коментари кога се убацува и уште еден-двајца да има што се редовни на сите страни за муабет. Другите се деца што нит им е до дебата нит ништо. Поединци ќе плукаат и тоа е тоа. Такада реално нема ни луѓе за муабет.
2 пати у сезона да се створи издржана дебата.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom