Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
http://vecer.mk/makedonija/koja-e-viktorija-od-dolneni

Гледајте како ѓаволот си игра со луѓето :)
Ипси за тебе е ова :D
Ми привлече внимание оваа слика:
Женава тврди дека богородица на сон и кажува што да црта, ама нешто ми вели дека богородица не би и кажала да црта масонски знакови :D
ххх.jpg

Женава тврди дека богородица на сон и кажува што да црта, ама нешто ми вели дека богородица не би и кажала да црта масонски знакови :D
Прегледај го приврзокот 105668
Кој е масонски знак овде?

Emi oti mora da se ceka do taa krajnost? Zosto ne sega? Ako vasiot imaginaren prijatel moze da pobegi negoviot imaginaren neprijatel...zosto ceka toj da sobere poveke sila?

Ако „имагинарниот„ дојде пред време, многумина ќе бидат изненадени...[DOUBLEPOST=1414591312][/DOUBLEPOST]
Кои настани не се навршени де?

Проповедањето на евангелието кај сите народи, постигнувањето на комлетната униформност во Светов, големата економска криза проследена со последната светска војна, востоличувањето од антихристот, доаѓањето на рускиот цар...[DOUBLEPOST=1414591361][/DOUBLEPOST]
Појма немам ти пафташ со тој термин цело време ѓомити ја знаеш вистината. Факт е дека не ја знаеш.

Ти, ја знаеш?[DOUBLEPOST=1414591499][/DOUBLEPOST]
Ти мене ме убедуваше дека генерација и човечки род се едно исто, и дека било мое лично толкување дека генерација се однесува на конкретна група луѓе што живеат во одредено време. Дури и кога ти посочив официјална дефиниција за поимот, ти тврдеше дака јас сум се насанкал.

Официјалната дефиниција за поимот „генерација„ е дефинција за нечија употреба: она кое го велам, кажано е во контекстот и духот од Писмото, а не според она кое некој го напишал надвор од Писмото, за некоја друга цел.

Последно уредено:
Уште еднаш, како и многупати досега на дело го покажуваш твоето лицемерие, спремност да премолчуваш, извртуваш и лажеш.

А ја‘ пак, не паметам дека си напишал барем една вистина...[DOUBLEPOST=1414591663][/DOUBLEPOST]
Iznenadeni od sto? Od nego...? Znaci on svesno ostava zloto da pobedi? Pa neli e milostiv?

Милостив Е кон оние кои Му се обратиле, а оние кои си тераат по свое, самите себе се осудуваат.

Злото нема да победи, но може да биде (од Бога) допуштено да владее извесно време, од каде ќе произлезат оние кои ќе истрпат до крај и оние кои ќе се предадат на злото.

Проповедањето на евангелието кај сите народи, постигнувањето на комлетната униформност во Светов, големата екомска криза проследена со последната светска војна, востоличувањето од антихристот, доаѓањето на рускиот цар...
Посочи со цитат каде Јован зборува за болдираното?

Која економска криза е „голема“? Која светска војна ќе биде последна?

• Ми се допаѓа
Reactions: ION
Злото нема да победи, но може да биде (од Бога) допуштено да владее извесно време, од каде ќе произлезат оние кои ќе истрпат до крај и оние кои ќе се предадат на злото.
Aha znaci filtracija...! Odnosno zaplasuvanje....il so mene ili ke gorite...! I koj se tie sto ke bidat spaseni...? Ogromen procent od verncite nit odat vo crkva nit se molat ..! Dali znaci deka ovie vernici nema da bidat spaseni?

Ја можам сега да нацртам летеча чинија и Мухамед како е качен на нејзе со Обама десно од него, а потоа да тврдам дека така ми се сонило, дека Џибрил ми го кажал тоа на сон.

Дали тоа под дифолт значи дека ѓаволот сака да ме залаже со тоа што преку симболика ќе проба да укаже на тоа дека Обама е таен муслиман кој комуницира со вонземјаните и дека Исламот сам по себе е креација на вонземјаните или поверојатна е алтернативата дека сакам да ме има на интернет/луд сум/тролам/рандом причина која не е поврзана со ништо од наведеново?

Тој знак го има по христијанските цркви многу одамна. На пример, го има во Охрид во црква изградена во времето кога дедо ти бил кафир. Дали и тогаш Масоните влијаеле во контекст на завладување на светот?

Тоа е симбол кој е преземен од страна на Масоните. Не е нивни, акако што реков се употребува во христијанството од поодамна. Тоа е окото на Господ Бог кој го чува пази човештвото. Треба да има и зраци околу него.

Е сега, за женава.
Богородица се јавувала повеќе пати во историјата на оние на кои требало да им се јави. Зошто тоа да не е случајот и тука?
Но, може да е и нешто друго. Може се јавува демон/џин кој сака да заведе, измами...
Може се тоа вонземјани кои женава ги поистоветува со нешто што таа си го има у главата како познато
Може е ненормална, а може и да лаже заради пари.
или пак може стварно Богородица да и се појавува.

Што очекуваш завршила седмо одделение,и никогаш не ја прочитала Библијата.Најтрогателно од се ми е тоа што вели дека разговара со Богородица,очигледно потребен е знак за препознавање,инаку секој дух или глас може да се претстави како нејзе.Но за да се стане масон,треба учење,никој самоук од дома не станал масон.Бидејќи потребно е познавање на сите религии,како египетски,старогрчки,митраизам,така и христијански и јудаизам.Ова е нешто друго.

Последно уредено:
А ја‘ пак, не паметам дека си напишал барем една вистина...
Секако. Речниците, лексиконите, аргументите, се тоа е лага и потекнува од лукавот.[DOUBLEPOST=1414617656][/DOUBLEPOST]

Севидното око е прастар религиски симбол, ама кога единствено средство за информирање ти е оџата или попот, тогаш секаде ќе го гледаш лукавиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom