Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Mislu deka e vreme da zabravimo na Lukovica, bija nekd igraja u Kumanovo, kako igraja, dali loso ili dobro ne e vise bitno, imamo nov tim, sas novoga trenjera, dogodine ce imamo nov tim (nadam se trenjer ce bide ist), igraci dovadjav I si idev, za zal nema igraci od Kumanovo, barem nema nekoi koi bi mogale da igrav pozapazenu ulogu. Trebalo bi na mladi kategorije da se obrne vnimanie, ima dosta klubovi u grad, mnogo deca trenjirav, za razliku od pred 5-6 godine kda nemase nikakv klub zatoj I sga nema igraci od kumanovo. Siguran sam deka za nekoju godinu ce se pojavi nekoe nase dete koe ce moze da im parira na drugi igraci. Vec kolko godine nema iskoceno nikoj od Kumanovo igrac, sramota e za grad kako Kumanovo da nema igraci da dade za nasu ligu, gledaj samo od kude dovadjav, od strumicu, kavadarci, skopje naravno, samo od Kumanovo nema. Za zal pretpostavljam deka nema niti strategija, ne znam dali svite tija klubovi sorabotuev medju sebe, pa ako ima nekoj tim u povisok rang da si razmeniv igraci ili takoj nesto. Gledam sga KSK ga nema u drugu ligu, Mihajlovski e tamo, ne znam sto se desi sas KSK. Kako I da e nadam se deka nabrgo ce imamo I nasi deca da igrav u prvu ligu, pa I u stranstvo, jos povise se nadam deka Igor ce ostane za podugacak period trenjer. Treba opstinski sojuz na sportovi da najde sile da napravi nekoju strategiju, da se formira opstinska liga ili pa skolska liga, da se motivirav deca preko natprevari...

Mislu deka e vreme da zabravimo na Lukovica, bija nekd igraja u Kumanovo, kako igraja, dali loso ili dobro ne e vise bitno, imamo nov tim, sas novoga trenjera, dogodine ce imamo nov tim (nadam se trenjer ce bide ist), igraci dovadjav I si idev, za zal nema igraci od Kumanovo, barem nema nekoi koi bi mogale da igrav pozapazenu ulogu. Trebalo bi na mladi kategorije da se obrne vnimanie, ima dosta klubovi u grad, mnogo deca trenjirav, za razliku od pred 5-6 godine kda nemase nikakv klub zatoj I sga nema igraci od kumanovo. Siguran sam deka za nekoju godinu ce se pojavi nekoe nase dete koe ce moze da im parira na drugi igraci. Vec kolko godine nema iskoceno nikoj od Kumanovo igrac, sramota e za grad kako Kumanovo da nema igraci da dade za nasu ligu, gledaj samo od kude dovadjav, od strumicu, kavadarci, skopje naravno, samo od Kumanovo nema. Za zal pretpostavljam deka nema niti strategija, ne znam dali svite tija klubovi sorabotuev medju sebe, pa ako ima nekoj tim u povisok rang da si razmeniv igraci ili takoj nesto. Gledam sga KSK ga nema u drugu ligu, Mihajlovski e tamo, ne znam sto se desi sas KSK. Kako I da e nadam se deka nabrgo ce imamo I nasi deca da igrav u prvu ligu, pa I u stranstvo, jos povise se nadam deka Igor ce ostane za podugacak period trenjer. Treba opstinski sojuz na sportovi da najde sile da napravi nekoju strategiju, da se formira opstinska liga ili pa skolska liga, da se motivirav deca preko natprevari...
Потпуно се слажу сс тебе...зимамо сс године играчи од страну а најкошаркарски град смо.Купуемо играчи како стигнемо.. и тој сс године..затој што нема никакав план за младинску кошарку..КК Куманово у задњи 20 године не е извадило еднога играча кој би могаја да биде носител на игру у Куманово а непа да зборимо да искочиван Куманово.Едино што работив нешто е у задњи две три године приватни школе кои су оставени сами на себе да се снаваѓав..место да има една голем план укој сви школе ке остварив соработку сс КК Куманово и подпомогнати од клуб да стварав играчи..Надам се дека нова управа ке га сфати тој..зашто сга полка се стварав услови за тој.Иначе у овј момент можу сс сигурност да кажу дека едини играчи млади генерација 95/96 кои су на праг на прв тим су 6 или 7 деца од КК Михајловски кои такој голобради лани га делива прво место у 3 лигу и сга заслужено ке играв у 2 лигу..помлади генерацие добри деца има и у КК куманово и у Пинк Пантери и Милановски...надам се дека сс едну добру политику на стварање на сопствен кадар за годину до две ке имамо барем пет наши кумановци кои ке играв а не да седив за КК Куманово..Мислу дека тој што сам чуја за план на нову управу да биде најмалко 4 годишан проект сс Игора дека сс праву подршку од општину, приватан сектор и кошаркарски школе од Куманово дека коначно после много године смо на прав пут да створимо екипу у коју кумановци ке водив главан збор а нормално подпомогнати сс странци на дефицитарни позицие...

Бш заради тој ми се свиѓа што одредени спонзори улазав у Куманово практично се приватизира клуб не зависи само од општину, сс тек на време мислу дека ако се продужи сс овој темпо ке успеемо да направимо нешто.

Daj boze...
Бш заради тој ми се свиѓа што одредени спонзори улазав у Куманово практично се приватизира клуб не зависи само од општину, сс тек на време мислу дека ако се продужи сс овој темпо ке успеемо да направимо нешто.

Кој се други спонзори на Куманово освен општината ?

Треба да се исконтактирав компание како Визиана и Сано можда Алфи све е тој плус.
Офф топик : За право подизање на ниво на спорт имаше убав предлог у предизборни кампање да се ослободуев локални фирме од одреден процент на данак што треба да се плати ама тија паре да се инвестирав у развој на спорт у општине нешто што би добро дошло за свак клуб у државу ама имамо гомно политичари такој да ништо од тој (не сам ни за вмро ни за сдсм да не ми забегуете у тему па сс политички ствари)

Треба да се исконтактирав компание како Визиана и Сано можда Алфи све е тој плус.
Офф топик : За право подизање на ниво на спорт имаше убав предлог у предизборни кампање да се ослободуев локални фирме од одреден процент на данак што треба да се плати ама тија паре да се инвестирав у развој на спорт у општине нешто што би добро дошло за свак клуб у државу ама имамо гомно политичари такој да ништо од тој (не сам ни за вмро ни за сдсм да не ми забегуете у тему па сс политички ствари)
Визиану Мијалков гу зема... Сано незнам која е? Ако мислиш на сокови тој ти е дел од Кватро. А за Алфи незнам... не су толко издавни да би давале паре они на мн неморалан начин и ги печалив патем :D[DOUBLEPOST=1413989682][/DOUBLEPOST]
Али затој Дејан Мусли е договорен :)

Визиану Мијалков гу зема... Сано незнам која е? Ако мислиш на сокови тој ти е дел од Кватро. А за Алфи незнам... не су толко издавни да би давале паре они на мн неморалан начин и ги печалив патем :D[DOUBLEPOST=1413989682][/DOUBLEPOST]
Али затој Дејан Мусли е договорен :)
[DOUBLEPOST=1414005729][/DOUBLEPOST]Ако е такој и ако е истина браво за управу и скаути.
Куде може да се провери информација.

Па боље Мусли него Варда. :vozbud: Нормално под услов да е тачна информација.
Мало је тешко за поверовати :)

Последно уредено:
Дејан Мусли дечко преко лето тражеше тим барем што игра у АБА лигу, ама прво га одби Будуќност, па Игокеа и нешто се шпекулираше дека може да се врати у Шпанију ама изгледа и тамо не е пожељан ради сви тија повреде у послеѓни 2 године и ќе мора да тражи некоју послабу опцију такој да могуќе е да има нешто :) али кд би бираја Варда или Мусли, 100% Варда !

Мусли е 91 а Варда 79 годиште. Тек он колко повреде влече.

Не ми се веруе какви глупости пишуете...:facepalm:Мусли у Куманово а одбија ги Игокеју и Будуќност браво свака част, иначе снема га онј сс 99% завршена работа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom