Mislu deka e vreme da zabravimo na Lukovica, bija nekd igraja u Kumanovo, kako igraja, dali loso ili dobro ne e vise bitno, imamo nov tim, sas novoga trenjera, dogodine ce imamo nov tim (nadam se trenjer ce bide ist), igraci dovadjav I si idev, za zal nema igraci od Kumanovo, barem nema nekoi koi bi mogale da igrav pozapazenu ulogu. Trebalo bi na mladi kategorije da se obrne vnimanie, ima dosta klubovi u grad, mnogo deca trenjirav, za razliku od pred 5-6 godine kda nemase nikakv klub zatoj I sga nema igraci od kumanovo. Siguran sam deka za nekoju godinu ce se pojavi nekoe nase dete koe ce moze da im parira na drugi igraci. Vec kolko godine nema iskoceno nikoj od Kumanovo igrac, sramota e za grad kako Kumanovo da nema igraci da dade za nasu ligu, gledaj samo od kude dovadjav, od strumicu, kavadarci, skopje naravno, samo od Kumanovo nema. Za zal pretpostavljam deka nema niti strategija, ne znam dali svite tija klubovi sorabotuev medju sebe, pa ako ima nekoj tim u povisok rang da si razmeniv igraci ili takoj nesto. Gledam sga KSK ga nema u drugu ligu, Mihajlovski e tamo, ne znam sto se desi sas KSK. Kako I da e nadam se deka nabrgo ce imamo I nasi deca da igrav u prvu ligu, pa I u stranstvo, jos povise se nadam deka Igor ce ostane za podugacak period trenjer. Treba opstinski sojuz na sportovi da najde sile da napravi nekoju strategiju, da se formira opstinska liga ili pa skolska liga, da se motivirav deca preko natprevari...