Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Да , да Вујошевиќ колко толко па покажа днс нешто иако треба да повежба едн на едн игру али сс тој закуцување што требаше според и фаул-кош да биде покажа дека има потенцијал , дали ќе остане само на тој ќе видимо

Вујошевиќ не е трењираја 12 д,на због колено , после магнетну резонанцу имаја е само 2 тренинга , и још нешто да у 1-ву четвртину имаш скршен нос имаш тешко дишење доста и изигра и покажа.[DOUBLEPOST=1413668785][/DOUBLEPOST]Мислу тој што га кажа на старт од мое членување на форум дека модерна кошарка има брзину и одбрану тој и се трењираше а еве и се применуе .
Кумановци бесва скептици одкако заврши турнир , мислу дека и д,нска на утакмицу се гледаше грч у публику и бесва спремни да га линчуев трењера ако се изгубеше утакмица .
Игор покажа зрелост иако е млад за трењера много постари трењери можев да учив од њега ипак е партизанова школа а туја нема шала , дисциплина и работа само тој води до успех.
Измене се направисва у прав момент , никој не шутна без потребу освен Аце у 4/4 али затој две асистенцие после за Сашу и Штерјова, сакам да га гледам Куманово овакој да игра паметно с,с акцие и да давав по 40 коша у рекет .
А ако дојде ЦИМЕР СА ТАШМАЈДАНА :vozbud: и још мислу една 4-ка :rolleyes: дечки можемо комотно да рачунамо на фајнал 4 :icon_mrgr: а зашто и не титула:cuc:

Последно уредено:
Вујошевиќ не е трењираја 12 д,на због колено , после магнетну резонанцу имаја е само 2 тренинга , и још нешто да у 1-ву четвртину имаш скршен нос имаш тешко дишење доста и изигра и покажа.[DOUBLEPOST=1413668785][/DOUBLEPOST]Мислу тој што га кажа на старт од мое членување на форум дека модерна кошарка има брзину и одбрану тој и се трењираше а еве и се применуе .
Кумановци бесва скептици одкако заврши турнир , мислу дека и д,нска на утакмицу се гледаше грч у публику и бесва спремни да га линчуев трењера ако се изгубеше утакмица .
Игор покажа зрелост иако е млад за трењера много постари трењери можев да учив од њега ипак е партизанова школа а туја нема шала , дисциплина и работа само тој води до успех.
Измене се направисва у прав момент , никој не шутна без потребу освен Аце у 4/4 али затој две асистенцие после за Сашу и Штерјова, сакам да га гледам Куманово овакој да игра паметно с,с акцие и да давав по 40 коша у рекет .
А ако дојде ЦИМЕР СА ТАШМАЈДАНА :vozbud: и још мислу една 4-ка :rolleyes: дечки можемо комотно да рачунамо на фајнал 4 :icon_mrgr: а зашто и не титула:cuc:
Posteno da zborimo mnogo ni e dobra igra svak poen ni e od isplaniranu akciju, a tija trojke sto se sutnev su ili od izgradenu poziciju kd ostane nekoj sam ili na istek na vreme kd mora da se sutne toj e dobro sto nema bezvese sutiranje. :D

саша аврамовиќ беше много добар потег, што и сам га докажуе у први утакнице за клуб :) голем напредак у игру има куде вулета ради тој што игра за тим и много паметно, исто такој аце курчо игра доста зрело за разлику од пред некоју годину иако одбрана увек ќе му е слаба страна :) хајнс не одигра много, али кд требаше тга покажа зашто е донесен, маце мал стандардно иако мислу дека кд би бираја игор на његово место би имало друг играч, џанер добар играч ипак ефес школа :) штерјов добар центар ама само за у ротацију, е сга русин делуе дека може да одигра добро на туј ниску четворку изгледа како много силан момак и како примети направи 2-3 скока за тија 5 минута што ги одигра за разлику од ѕвезду у тим јаневски, незнам што му се дешава на дечка у главу ама некако незаинтересирано делуе, радоје што знам читам туј викате повреде имаја оно ово дај боже да е такој иако не ми делуе нешто нај нај :P е сга у овуј утакницу не ми се свиѓасва неколко работе, прво тај одбрана зонска ли беше што ли беше што остављасва простор за тија шутеви за 3 поена, за разлику у второ малце како да се орпависва, друго што не ми се свиѓа е што ни правив много офанзивни скокови некако како рекет да неумемо да га заградимо и још нешто што не ми се свиѓа е тој што у некои 5-6 наврата играсва сс некои дугачки пасови преко цел терен од кои мислу дека само едн пројде на што стварно треба да се работи зашто туј ни сечев топке и стизав до лсни поени у свак случај позитивно сам изненаден од игру на тим за разлику од претсезону :) дај боже овакој да се продужи сс работу и на игора му предвидују голему или у најмал случај добру трењерску кариеру :) а ако е овој истина сс варду што зборите тој ќе биде уфф што знам много много голем плус за тим, човек како делија соблекувалну сс џодрана :D лани сс онија деца на мегу за малце не га освои куп на србију, дај боже да биде нешто од тој ! само ме интересира што бидна сс милановски нели беше на пробу?

Добар меч! Разлика од претходно се гледа, нема толко соло акцие, цврста одбрана (иако попушти на моменти). Акцие изиграни одлично, Костоски коначно си га реализира потенцијал. Овј Радоје мене не ми делуе којзнае колко добар, ама да га видимо за некоју утакмицу па, ипак не е трењираја. Некако Штерјов кд беше на терен боље играсмо, побрзо. Хајнс мала минутажа али бар има скок :D Осман супер, Јаневски како и претходно очекују натамо да биде џокер у екипу, увек игра слабо на почетак. Фалесва на Мандиќа поени, али ок, надопунива се сс тија на Аврамовиќа :D Какв играч човече! Прецизан, дриблер, знае да се снајде у сваку ситуацију! Одличан! Још Варда ако дојде тој би требало да биде одлично засилување, али да видимо како ќе се уклопи све. Сг за сга нов трењер е супер!

Последно уредено:
Инсајдерска информација е дека ке се појачамо под кош а ќе му се захвалимо на Хајнса.

Daj 2 milioncinja i ke dojde Kyle. :D

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

У напад одлично изиграсмо, одбрана барем по мене не беше бш најдобра, имасмо среќу што и кожув много промашисва чисти тројке, да погодесва 2-3 можда утакмица друг тек ќе имаше. Иначе напад одличан, акцие гледа се дека са вежбани, колко пута топка буквално на слепо идеше и стизаше тамо куде што треба. Костоски и Аврамовиќ са буквално мотор на екипу у напад, Мандиќ е ок, амо мислу дека некако нема га више тој самопоуздање, али ако ништо друго не силуе како што знаеше, Штерјов одлично изигра, Јаневски стандардно колко што од њега и може да се очекуе, Црногораца не га дирамоо овуј утакмицу пошто му скршисва нос, Осман сасвим ок, русин не ни игра много, исто и Хајнс. Ако успеев Варду да га донсев како што се збори по форум, ондак стварно ќе имамо јаку екипу, јер Варда не само што е добар играч, он е много повише од тој, он е легенда, он има име, друг приступ има противничка екипа кд игра центра некој си Вујошевиќ а скроз друг кд игра една играчина како Варда. Прашање е колко он у овј момент е спреман, дали е трењираја уопште, плус и године са више у прашање, али како и да е мислу и дека без тренинг ќе растура у овј нашу лигу.
Још една работа која не ми се свиѓаше на утакмицу - атмосфера. Колко и да навивав кумани, атмосфера нема. Освен 2-3 пута, ниедн пут немаше реакција противник кд напада, нема свирежи, нема галама, нема урлање. Сала е била пакао за противнички екипе, сас стра са доваѓале, не дека ќе ги тепа некој, него стра од атмосферу и респект према најкошаркарски град у мк. А сга резултат густ, противник напада а сала ништо не реагира. Ако некој од одговорни кумани чита, нека се потрудив малко да гу загреев атмосферу сас тој што ќе гу укључив целу салу, да се изврши притисак малко и на судие и на противници...

Kumani su cisti smeske ss izbor na pesme na nekoi periodi od utakmicu,kd su igraci u krizu,oni mi poev tija prispivni kako zivele u Kumanovo

Тој и ја викам, треба малко да се организирав да се подигне атмосфера, кд са у кризу играчи да се подигнев малко сас навивачи, а па кд е противник у кризу да се направи додатан притисак сас галаму да се направи поголема разлика и евентуално да се одлепимо, овакој навивање не е уопште прилагодено према играчи и игру...

Kumani su cisti smeske ss izbor na pesme na nekoi periodi od utakmicu,kd su igraci u krizu,oni mi poev tija prispivni kako zivele u Kumanovo

А сеќаш ли се на Исток прв пут кд отидеееее ? :D

Potpuno se slazu deka navivanje na utakmicu ss Kozuv bese kako u teatar...Nema nikakv pritisak na protivnika...Secam se na vreminja pred 20 godine kd bese Iskra Kumanovo...u salu na svaku utakmicu bese PAKAO..protivnici neznaesva od kude da iskociv niti kako se vikav...ludnica...e toj ni fali sga

Некад место појање можда подобро е да се направи бука и галама, посебно у кључни моменти и ако резултат е тесан или не дај боже губимо, а противници нападав.

Ima li u grad zenski kosarkaraski klub? Gledam imamo dosta klubovi ksk, pink panteri, mihajlovski, milanovski, kumanovo, amo ne gledam deka ima zenski klub. Mislu deka e sramota za 2 grad po goleminu da nemamo zenski klub...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom