- Член од
- 25 април 2009
- Мислења
- 369
- Поени од реакции
- 136
ке бидат ли некогаш бројкиве над 10000+ ке мрднат или како е тргнатно никогаш
викаш? и таткоми и братми имаат бг државјанства, јас не јас не доставувам дека посредникот ми вика оти нема шанса да бидиш вратен поради што во документите внесов во други државјанства кај братми и таткоми бугарско незнам како да прам, да поднесам и од нив или неДоколку имате дополнителен документ не чекајте да ве вратат на дополнителна туку однесетего веднаш.
Кај тебе не е работата за нервирање ич чим татко ти има државјанство и штом е посочено тоа секако ќе ти одобрат.викаш? и таткоми и братми имаат бг државјанства, јас не јас не доставувам дека посредникот ми вика оти нема шанса да бидиш вратен поради што во документите внесов во други државјанства кај братми и таткоми бугарско незнам како да прам, да поднесам и од нив или не
Prestani da pisyvas dupli postovi,ne sme kjoravi. Stom nikoj ne ti odgovara znaci nikoj ne znae. I ajde ne zamaraj.Ima li nekoj sto bil vraten na dopolnitelna proverka , pa ima podneseno dopolnitelno bg dokument no ne vo dadeniot rok , i da e vraten vo procedura i za kolku vreme?
jas. jas sum od prvite vrateni na dop od 2012 a podnesov dop dok duri pred 3 nedeli od koi veke edna sum vo procedura.Ima li nekoj sto bil vraten na dopolnitelna proverka , pa ima podneseno dopolnitelno bg dokument no ne vo dadeniot rok , i da e vraten vo procedura i za kolku vreme?
И точно затова се треси дали ГЕРБ ке доjде на власт, коja коалициja..?![DOUBLEPOST=1413376998][/DOUBLEPOST]Temava glasi bugarski pasos,procedura i potrebna dokumentacija,a ne tresenje prazni muabeti i demagogii.
Тоа не е точно. Пример Романиja, Унгариja и уште...[DOUBLEPOST=1413377875][/DOUBLEPOST]И фми и јонче се во право нема како порано лесно да се даваат државјанства ќе треба да трчате. Знам и моќни луѓе што неможеа па земаа имот во Вг. Па размислете не е новогодишна честитка државјанство е. Во која било земја на еу ако не живеете мин 10 год нема државјанство. Бугарите имаат мн стари и детални архиви може се да најдете е сега знам дека нешто порано родени умрени венчани и во црквите се водело евиденција и документација па прочешлајте таму
Поредната политичка заигравка. Ти недеj да отнесеш документи за потврда,па чекаj владата на Орешарски, Борисов или некоja наредна да врати работата во тоа што го велиш Нормала.[DOUBLEPOST=1413378098][/DOUBLEPOST]http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/14/2400006_nai-drastichnite_chistki_na_kabineta_oresharski_sa/
Интересен факт Орешарски во своето владеење има направено најмногу промени од сите досегашни влади, и ги има сменето сите вработени и се како што тој сака... и тоа во рок од власт од 1 година и два месеца.... така да многу е веројатно сега да се вратат работите во нормала... само да се формира новата влада... до крајот на месецов.
Доста чекане ке има.Едвај чекам да се формира нова влада и се да се врати по старо во Бг, ова веќе е претеризам ....