K
Kacar
Гостин
МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ/ОБЈАСНИ КОЛКУ ВКУПНО ТРОШОЦИ СЕ ЗА АПЛИКАЦИЈА, УСЛУГА НА КАУЗОН, БИЛЕТ ЗА АМЕРИКА, ВИЗА ИТН ? СЕ НА СЕ ВКУПНО ОТПРИЛИКА ЗА ВИЗА ОД 4 МЕСЕЦИ ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ КАЖЕ/ОБЈАСНИ КОЛКУ ВКУПНО ТРОШОЦИ СЕ ЗА АПЛИКАЦИЈА, УСЛУГА НА КАУЗОН, БИЛЕТ ЗА АМЕРИКА, ВИЗА ИТН ? СЕ НА СЕ ВКУПНО ОТПРИЛИКА ЗА ВИЗА ОД 4 МЕСЕЦИ ?
Ако ти е добро работното место имкожиш да работиш прекувремено или емаш многу бакшиш илипак да работиш две работи можиш да зачуваш околу 5-6 000 долари е сега зависи како ќе живееш таму можи и помалку но и повеќе.Па тоа не се исплати ! И за 4 месеци колку можеш да заработиш в Америка бе ? Колку да го вратиш борчот и да купиш подароци на домашните... лол
па не е ни поентатата да заработиш,идеш да работиш во мекдоналдс или во аквапарк не на нафтена платформа.Фората е за релативно ефтини пари да видиш американски начин на живот.Па тоа не се исплати ! И за 4 месеци колку можеш да заработиш в Америка бе ? Колку да го вратиш борчот и да купиш подароци на домашните... лол
Јас за тие 4 месеци заработив 9000 долари бруто. А и тоа се многу пари за продавачи на сладоледи, собари, собирачи на чаши и чинии........ако сакаш голема заработувачка оди вози шлепер, чисти риба на АласкаПа тоа не се исплати ! И за 4 месеци колку можеш да заработиш в Америка бе ? Колку да го вратиш борчот и да купиш подароци на домашните... лол
А колку претходно имаше вложено во програмата и трошоци за живот таму додека да земеш прва плата ? Мислам колку реално останува чист ќар од бруто заработката ...Јас за тие 4 месеци заработив 9000 долари бруто. А и тоа се многу пари за продавачи на сладоледи, собари, собирачи на чаши и чинии........ако сакаш голема заработувачка оди вози шлепер, чисти риба на Аласка
бил некој на Аљаска?
А колку претходно имаше вложено во програмата и трошоци за живот таму додека да земеш прва плата ? Мислам колку реално останува чист ќар од бруто заработката ...
И мене ме интересира истото ?! anyonegledam kouzon imat objaveno do 31 samo 300 dolara se uplaca..... ima li nekoj plateno ?
Минативе години одложував, ама годинава сигурна сум дека сакам да одам и морам да одам
Е сега, неколку прашања. Сакам да аплицирам за работа на келнерка по нашки. 4 лета работев во пицерија, значи искуство имам. Една година живеев во САД како студент на размена, значи и јазикот го владеам на некое си advanced lvl кое се бара по огласите за тие работни места. Е сега по огласите што ги гледам има busser и server. За кое е подобро да се аплицира, т.е кој од овие двајца добива бакшиш? И дали се исплаќа да работиш како келнер? Знам дека келнер работи за бакшиш, ама знам и колку е заморно 8+ саати да си на нозе и да трчаш горе долу. Дали бакшишот би бил доволен да не мора да се работи втора работа? Пошо друго е да работиш на каса 8 сати и после да одиш на втора работа 4 сати, ама келнер 8 сати и после на втора работа да одам мислам дека е многу. Сакам да одам за да заработам пари, не за "искуство".