Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој купувано книги од valorebooks.com ? Ако не, препорачајте некои сајтови каде што има голем избор на книги (на англиски јазик) со разумни цени .
Едит : сеа видов, ионака немале шипинг за мк..

Значи барам сајтови со голем избор на книги на англиски јазик, и по можност (не задолжително) со разумни цени и гага шипинг
www.abebooks.com
Прифатливи цени, имаш и користени и нови книги, одлични продавачи. Нешто поќе од 20тина пати имам нарачано се е стигнато уредно и како што треба. Поефтини се него ли Амазон.[DOUBLEPOST=1412707521][/DOUBLEPOST]
Сакам да нарачам Lacoste патики од ebay. Цената е 72$ и 16$ шипинг. Дали би ме царинеле и колку?
Ние не сме цариници па да ти кажиме дали ќе те цариниме или не:). По закон, значи регуларно подлежат и на царински давачки и обавезно ддв.
Еден е начинот да дознајш дали ќе те царинат, а то е да си ги нарачаш.

Има некој купувано книги од valorebooks.com ? Ако не, препорачајте некои сајтови каде што има голем избор на книги (на англиски јазик) со разумни цени .
Едит : сеа видов, ионака немале шипинг за мк..

Значи барам сајтови со голем избор на книги на англиски јазик, и по можност (не задолжително) со разумни цени и гага шипинг
Bookdepository.com

Ај мала помош ми треба сајт за следње на нарачката зш тој што е предложениот од нивна страна поради незнам какви причини никде не го отвара број за следење е YC267846858YW инаку од алиекспрес е нарачката.

Ај мала помош ми треба сајт за следње на нарачката зш тој што е предложениот од нивна страна поради незнам какви причини никде не го отвара број за следење е YC267846858YW инаку од алиекспрес е нарачката.
http://trackitonline.ru
Иначе последна информација за таа пратка е дека на 09.10.2014 00:00 е пратена на аеродром.

Sent from my HTC One using Tapatalk

A ovaa pratka261597574317 ?od ebay e
За оваа нема информации а и бројот за следење ми изгледа како погрешен, обично сите почнуваат со две букви пред и после бројот, можно е да се следи тој на некој посебен сајт, прашај го продавачот најубаво.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Некој да каже искуство откако ќе им стигне производот на царина за колку време ги известуваат колку да платат царина?

Некој да каже искуство откако ќе им стигне производот на царина за колку време ги известуваат колку да платат царина?
Зависи колку се расположени за работа, уствари а малце поќе пратки ќе им се наполнат и одма се во фрка. Можат и истиот ден да те известат, можат и другиот ден, а се дешавало и по една недела.

Да а кај да го најдам тракинг бројот на ибеј?
Доколку си доплатил за тракинг број продавачот треба да ти го има доставено, најверојатно во порака

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Ми пристигна известување за пратка (патики Air Jordan 9) за која треба да се спроведе царинска постапка. Треба да испратам фактура за извршената трансакција. Дали има некој пробано да ја промени цената на фактурата, да пише помала цена и дали ќе успее тоа? Оригиналната цена btw е 272 долари, ќе треба да платам царина уште околу 100 евра, ако не и повеќе o_O

Многу веројатно е веќе да ја пишува цената а бараат и фактура. Мене 2-3 пати така ми бараат фактура иако на кутијата ја пишува вредноста.

Ми пристигна известување за пратка (патики Air Jordan 9) за која треба да се спроведе царинска постапка. Треба да испратам фактура за извршената трансакција. Дали има некој пробано да ја промени цената на фактурата, да пише помала цена и дали ќе успее тоа? Оригиналната цена btw е 272 долари, ќе треба да платам царина уште околу 100 евра, ако не и повеќе o_O
Зависи од кој сајт ги имаш порачано. Добрите и професионалните онлајн продавници секогаш уредно ги имаат спакувано своите пратки и со нив следи детална сметка/фактура спакувана во пакетот или ставена во посебен најлонски проѕирен џеб.
Можно е да ја измениш цената и транскацијата од банка која ќе им ја однесиш, но пази со самото менување вршиш измама а тоа е казниво.(Ако те заприметат)

Да, пример продавачот на пакетот ја напишал вистинската цена а да нема никаква фактура внатре. А ти ако пробаш да измениш со помала ке им паднеш сумљив бидејќи со тоа правиш царинска измама и казниво е. Не планираше дека ке треба да плаќаш давачки тука? Ако ти е премногу јави им да вратат на испраќач (сакал ти или не за некое време ако не ја подигнеш/ не им пратиш фактура ке ја вратат) А на продавачот пиши му да ти врати парите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom