Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Не сме боље али вие низ сезониве како што сте имале кршење нозе и зглобови никој друг :D

И не е толку до медицинскиот систем колку што е и до играчите. Челзи зема роботи, атлети пред се, сто посто и тоа гледаат кога скаутираат. Види колкави се Тери, Кехил, Вилијан, па и Хазард што е мало и ситно набиено е. Мата во Челзи 3 години не испушти утакмица, дојде во Манчестер, ете го исто, скоро година дена во тимот, ниедна повреда. :) Валенсија исто кај нас освен ногата што ја скрши тогаш гадно и окото кога му потече, ништо друго посериозно ама како бик е. Керик не беше склон на повреди ни во Тотенхем ни кај нас. Eвра исто, Роналдо исто ене. Генетика :)
Види го Жиру,видо го Кошелни,Диаби па и Дебуши. Тенкови па пак се повредуваат. Мертесакер каков е па имаше пауза полани од 4 месеци.
Не е се и до набиеноста и големината.
Колку е до напорните тренинзи,слаби физички играчи,толку е и до среќата,дури повеќе од 50%.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Абе Кошчиелни еден тенк. :pos: Камења става во џеб кога дува ветар за да не го одвее. :D

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не сме боље али вие низ сезониве како што сте имале кршење нозе и зглобови никој друг :D

И не е толку до медицинскиот систем колку што е и до играчите. Челзи зема роботи, атлети пред се, сто посто и тоа гледаат кога скаутираат. Види колкави се Тери, Кехил, Вилијан, па и Хазард што е мало и ситно набиено е. Мата во Челзи 3 години не испушти утакмица, дојде во Манчестер, ете го исто, скоро година дена во тимот, ниедна повреда. :) Валенсија исто кај нас освен ногата што ја скрши тогаш гадно и окото кога му потече, ништо друго посериозно ама како бик е. Керик не беше склон на повреди ни во Тотенхем ни кај нас. Eвра исто, Роналдо исто ене. Генетика :)
Ај за голем дел од кршењето нозе и зглобови може да се каже дека е несреќа. Шокрос врз Ремзи, Ден Смит му ја еба кариерата на Дијаби, Тејлор на Едуардо, Киелини мислам на Ван Перси на пријателска, а и неколку кои не ми текнува сега. Немањето на Англичани и стереотипот дека играчите на Арсенал се нежни прават судиите да свират помалку во корист на Арсенал, па и затоа во последни неколку сезони најмалку пенали се свирнати во корист на Арсенал, а најмногу пенали се свирнати против Арсенал. Не дека се жалам, ама ова е чист документиран факт.

Иначе точно дека и генетиката има огромно, ако не и најголемо значење, меѓутоа Озил последни 5 години пред да дојде во Арсенал немал никаква повреда, доаѓа во Арсенал и наеднаш има две прилично големи. Ај еве нека е изговор дека доаѓа во физички многу појака лига, ама и Фабрегас во Арсенал постојано имаше hamstring injury, па ќе видиме во Челзи како ќе се покаже. Всушност тие повреди и беа најчестите во Арсенал и тука е прашањето дали нешто погрешно се прави во клубот.

Крај краева некој од Африка на времето кога зимавме многу Африканци ни направил вуду магија. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Види го Жиру,видо го Кошелни,Диаби па и Дебуши. Тенкови па пак се повредуваат. Мертесакер каков е па имаше пауза полани од 4 месеци.
Не е се и до набиеноста и големината.
Колку е до напорните тренинзи,слаби физички играчи,толку е и до среќата,дури повеќе од 50%.
Реков не е до толку, не дека сигурно е до играчите/персоналот :D А Дебуши и Кош едни атлети... :D Жиру, Мерте, Дијаби, Гибс да разберам :)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.869
Поени од реакции
67.424
Има играчи кои воопшто не се duel smart, и страдаат заради тоа, без разлика на генетика, тренинзи, билд etc.
Одма ми текнува на 2-ца, Видиќ и Џонс од кај нас.
Луѓево играат без страв, али затоа повредите му ја упропастија кариерата на првиот, а вториот мака мачи да врзе 5-6 натпревари во низа.
Споредба со играч кој играше толку многу години со Видиќ, а немаше такви повреди е Фердинанд, али он секогаш ја одбираше понеболната опција и не идеше all in на секој дуел.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од кај па Гибс. :D
Ја гледав во Прилеп, Македонија Англија утакмицата до 21 година пред 5-6 години, кога не победија со гол од пенал на Катермол. Гибс беше 3 пати покрупен и од Вилшер и од Смолинг и од Велбек и од Родвел и од кој било а на тв не делува така :)

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Ја гледав во Прилеп, Македонија Англија утакмицата до 21 година пред 5-6 години, кога не победија со гол од пенал на Катермол. Гибс беше 3 пати покрупен и од Вилшер и од Смолинг и од Велбек и од Родвел и од кој било а на тв не делува така :)
Злато he was an early bloomer веројатно, моментално велбек и гибс имаат 10 сантими висинска разлика

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Камера го сака, па го прави слаб.

Туку, оној франкофилскиот Арсенал шо го уништува англискиот фудбал, и не им дава шанса на талентираните англичани, колку репрезентативци даде на денешнава утакмица?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Злато he was an early bloomer веројатно, моментално велбек и гибс имаат 10 сантими висинска разлика
duuh, а ме читавте вие кога ви го цитирав Фергусон дека Велбек уште расте на 23 години? Озгудов синдром има, нормални се такви закаснети реакции кај коските негови :)

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Остај ти во у-21 и плус со врсници.Гибс и атлета,ко јас магистар по биологија,јеботе. :D

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
duuh, а ме читавте вие кога ви го цитирав Фергусон дека Велбек уште расте на 23 години? Озгудов синдром има, нормални се такви закаснети реакции кај коските негови :)
Абе Велбек прв на пример ми дојде, еве и смолинг е 15 сантими повисок ако сакаш така да се фаќаме :)
Поентата ми беше дека не би го ставил Гибс пред Кош во цврстина никогаш, дури и смешно ми делува да споредувам

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Како што знам од основно,човековото тело расте до 25 години,или грешка сум? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom