Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Дали преку некои од овие попознати страници за интернет трговија можам да купам алкохол и цигари ?

Ууууу, ама се добри - брзи овие од ХонгКонг Пост, само 5 дена од пуштање на пратката од Кина до Македонија те. до дома, на 20ти Кинезот ја пушти 25ти веке дома е, ова ми е најбрзо пристигната пратка до сега... Секоја чест
:cuc:

Number

View Official Data
Hong Kong

Normal Tracking
Macedonia(Modify)

Normal Tracking2014-09-25 11:42, MACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
Transporting
SummaryCopy
Destination Country - Macedonia:Tracking Consuming:1280 Millisecond
2014-09-25 11:42, MACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
2014-09-25 08:11, MACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Receive item at office of exchange (Inb)
2014-09-22 20:19, HONG KONG, HONG KONG AIR MAIL CENTRE, Insert item into bag (Otb)
2014-09-20 15:27, HONG KONG, Receive item from customer (Otb)
Origin Country - Hong Kong:Tracking Consuming:1513 Millisecond
2014-09-25 00:00, MK, The item ( RC425504155HK ) was in transit within its destination on 25-Sep-2014 .

Сигурно ја знаете страницата али приметив дека од пред 1 недела е додадена и Македонија како можност на достава.Кога правев check out ја видов Македонија и си порачав 3 пара патики.

http://www.sportsdirect.com/
Сврши работа, има да ти акнат царина, ддв и останати давачки глата ќе те заболит ко ќе видиш.

Bash pishi so koj shipping servis ke ti stignat od sportsdirect. Royal mail (obicha poshta) ili nekoja express.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

Дечки пратката вчера ми била во Прага,обично за колку време стигаат до кај нас или нема врска секад различно ?
Oд Прага најчесто стигаат за 3-5 дена, но знаат да се задржат и 10 дена. :)

На една страна за која немав појма „наводно“ сум се регистрирал и сега ми наплатија 49.99 долари за гледање онлајн филмови. Глупост. Можеби сум се регистрирал не велам не, но, 100% не сум внесол податоци за картичка. Прашањето ми е, моментално средствата се резервирани на ебаниког и ме интересира дали можам да ја спречам некако транскацијата, т.е да си ги земам средствата назад ?

На една страна за која немав појма „наводно“ сум се регистрирал и сега ми наплатија 49.99 долари за гледање онлајн филмови. Глупост. Можеби сум се регистрирал не велам не, но, 100% не сум внесол податоци за картичка. Прашањето ми е, моментално средствата се резервирани на ебаниког и ме интересира дали можам да ја спречам некако транскацијата, т.е да си ги земам средствата назад ?
Можеш, оди вбанка утре сабајле и објасни им дека не си ја направил ти трансакцијата, најдобро е и да ја откажеш картичката, нека ти ја заменат.

Можеш, оди вбанка утре сабајле и објасни им дека не си ја направил ти трансакцијата, најдобро е и да ја откажеш картичката, нека ти ја заменат.

Фала ти, истата препорака ја добив и од контакт центарот, али не знам. Скептик сум знаејќи дека не верувам некој да ти врати пари. Операторот од банката наведе дека е злоупотреба и утре да отидам на шалтер за да видиме што ќе направиме. Не се малце пари (околу 2550 ден.) иначе да беа 100ка, 200ки не ни одев. Ама колку беше збунета оваа другата, операторката од кај шо ми ги зедоа парите, не си свесен. Демек чет во живо и некој вид како support. www.videostripe.com е сајтот и гледам ми земаа 49.99 долари на сметката, а таму пишува 39.99 долари дека е тоа за што „наводно“ сум прифатил да платам. И ми вика, не Господине, 49.99 е. И после 2 минути ми враќа, а да во право сте 39.99 е Господине, кажете ми ја повторно картичката за да ви ги вратам средствата.

Фала ти, истата препорака ја добив и од контакт центарот, али не знам. Скептик сум знаејќи дека не верувам некој да ти врати пари. Операторот од банката наведе дека е злоупотреба и утре да отидам на шалтер за да видиме што ќе направиме. Не се малце пари (околу 2550 ден.) иначе да беа 100ка, 200ки не ни одев. Ама колку беше збунета оваа другата, операторката од кај шо ми ги зедоа парите, не си свесен. Демек чет во живо и некој вид како support. www.videostripe.com е сајтот и гледам ми земаа 49.99 долари на сметката, а таму пишува 39.99 долари дека е тоа за што „наводно“ сум прифатил да платам. И ми вика, не Господине, 49.99 е. И после 2 минути ми враќа, а да во право сте 39.99 е Господине, кажете ми ја повторно картичката за да ви ги вратам средствата.
Не бери гајле, се дури стојат како резервирани средства значи дека не се префрлени кај нив на сметка.
Ми се има случено слично, ми ги вратија парите за 3 дена, т.е. толку време беа како "резервирани средства", после тоа си останаа парите на картичка.

Не бери гајле, се дури стојат како резервирани средства значи дека не се префрлени кај нив на сметка.
Ми се има случено слично, ми ги вратија парите за 3 дена, т.е. толку време беа како "резервирани средства", после тоа си останаа парите на картичка.

Денес ги резервираа на полноќ, точно, се надевам дека нема утре одма да им ги префрлат. Во 08 00 отвора банката, па тогаш одма одам.

Сврши работа, има да ти акнат царина, ддв и останати давачки глата ќе те заболит ко ќе видиш.

Ми стигна се и не платив ни денар за царина ;)

Ми стигнаа испорачани со Royal Service Mail

Ми стигна се и не платив ни денар за царина ;)

Ми стигнаа испорачани со Royal Service Mail
Значи е сменато. Мене пред 7 месеци ми ги пратија со ДХЛ. 35 Евра ми зедоја се на се, али се исплатеше имав многу ајтеми земено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom