PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може да прашам јас нешто по во контекст. За тие што користат Skrill.com
Дали и колку им зима банката провизија откако ќе направат withdrawal преку Skrill ?

Скрил зима 2.95eur, ама пример ако префрлиш 300ЕУР, нема точно толку да ти легнат на сметка. Банката зема провизија така ?

Дали и колку им зима банката провизија откако ќе направат withdrawal преку Skrill ?

Скрил зима 2.95eur, ама пример ако префрлиш 300ЕУР, нема точно толку да ти легнат на сметка. Банката зема провизија така ?
Банката незема провизија, ке ти стигнат толку колку што ќе повлечеш.

Незнам брат мене ми зема. 2-3 пати правев withdrawal, по 17, 18-19$ ми зема кога ми легнат парите на сметка тука. Незнам зошто, јас е користам опцијата преку Bank Withdrawal ( so IBAN I SWIFT ) не онаа втората со Credit Card што е, макар да не верувам дека тоа би менело нешто :/

Незнам брат мене ми зема. 2-3 пати правев withdrawal, по 17, 18-19$ ми зема кога ми легнат парите на сметка тука. Незнам зошто, јас е користам опцијата преку Bank Withdrawal ( so IBAN I SWIFT ) не онаа втората со Credit Card што е, макар да не верувам дека тоа би менело нешто :/
Тие 17-20 $ се колку процентуално од сумата што си ја подигнал ? ако е докај 3% тогаш нормално е тоа..[DOUBLEPOST=1411769114][/DOUBLEPOST]
Банката незема провизија, ке ти стигнат толку колку што ќе повлечеш.
Зема и банката, ама не сум сигурен дали овде оваа банка или таму од кај што ги праќаат. Пред 2-3 дена повлеков пари од скрил, ми зеде 3 евра на скрил, а на сметка добив 3% помалку. Значи негде успат некој си наплатил...

Па не е баш 3%, еве пример принт скрин од Skrill.com
http://prntscr.com/4qmcst

(crvenite so - sumi se tie prefrlenite)

А еве и принт скрин од НЛБ акаунтот што имам добиено во евра:
http://prntscr.com/4qmear
Незнам оти толку ти зеле, јас на последно повлеков 1700 евра, 3 евра ми запреа на скрил, а на банка стигнаа 1651, шо иди некаде уште 3% одприлика... Прашај ги вбанка да не ти запираат нешто...

a withdrawal кога правиш преку скрил, со кој метод ги префрлаш, бреку bank account или credit card.
не знам ќе ги прашам

ProCredit банка не „соработува“ со PayPal повеќе. Не може ни да се порачува со картичка од прокредит.

Тие 17-20 $ се колку процентуално од сумата што си ја подигнал ? ако е докај 3% тогаш нормално е тоа..[DOUBLEPOST=1411769114][/DOUBLEPOST]
Зема и банката, ама не сум сигурен дали овде оваа банка или таму од кај што ги праќаат. Пред 2-3 дена повлеков пари од скрил, ми зеде 3 евра на скрил, а на сметка добив 3% помалку. Значи негде успат некој си наплатил...
Мене картичката ми е од тутунска и никогаш не ми земала провизаја затоа што повлекувам од скрил, 100% сигурно. Koj ти земал повеќе пари не ми е јасно или да не си пресметувал со некој повисок девизен курс па да мислиш дека некој ти земал пари. Само скрил зема провизија, провизијата не скрил не е во проценти туку фиксно 2,95 еур.

Мене картичката ми е од тутунска и никогаш не ми земала провизаја затоа што повлекувам од скрил, 100% сигурно. Koj ти земал повеќе пари не ми е јасно или да не си пресметувал со некој повисок девизен курс па да мислиш дека некој ти земал пари. Само скрил зема провизија, провизијата не скрил не е во проценти туку фиксно 2,95 еур.
Ај да појаснам, користам уни банка, ако повлечам на картичка (виза електрон) тогаш си зема стандард од скрил само, другото сите стигнуваат на картичка (4-5 дена обично оди ова..)

Е сега пробав со bank transfer, читав дека било побрзо, и навистина е, ги повлеков во 11 сабајле другиот ден веќе беа стигнати. И не правам грешка со курсови некакви пошто не беа конвертирани, евра повлеков од скрил, евра подигнав од банка.

А кој тоа земал повеќе пари незнам, предпоставувам дека се некои трошоци за банката, и искрено, не ми е некој проблем, 3% се не се 30%...

Ај да појаснам, користам уни банка, ако повлечам на картичка (виза електрон) тогаш си зема стандард од скрил само, другото сите стигнуваат на картичка (4-5 дена обично оди ова..)

Е сега пробав со bank transfer, читав дека било побрзо, и навистина е, ги повлеков во 11 сабајле другиот ден веќе беа стигнати. И не правам грешка со курсови некакви пошто не беа конвертирани, евра повлеков од скрил, евра подигнав од банка.

А кој тоа земал повеќе пари незнам, предпоставувам дека се некои трошоци за банката, и искрено, не ми е некој проблем, 3% се не се 30%...
Ако земале провизија, дали банката или скрил, треба да е евидентирано кој колку ти земал провизија, од сликите погоре се гледа дека скрил земале 2.95 еур а банката 0. Па 3% и не се малку баш, ти лапнал некој 50 еур.

И што ти бараат од пејпал да направиш?
Тоа не го напиша...
По се изгледа, си купил нешто од интернет и сега си ги бараш парите назад преку банката... за да ти дојди производот муфте....

не сакам да имам проблем со закони затоа прашував па и да должам на пејпај дај кажетеми кај можам да видам и ако должам да си платам да не ме гњави ни полиција но банка ни ништо.

Имам некои 3 и нешто евра на скрил, ми требаат истите на пејпал, па ако сака некој да размениме

Јас штотуку направив withdraw преку skrill и ми стигнаа нареден работен ден во банка, но минсу 20 еур од тие пари, па за малку што не ги отрав у ПМ тие у банка, и потоа љубезно најдоа дека ми испратиле 460 еур а ми стигнале 440 и дека Германска Банка земала 20 еур провизија за транзит на парите, мамата нивна швабска. Значи дечки потоа малку истражувава и заклучив дека најмалку 20 еур ке ви земе германската банка (зожо се иде преку неа) за било која трансакција на девизна сметка у МК.

Ајде едно прашање, направив ПП акаунт кога ги пуштија ама не ставив картица. т.е не ја поврзав со ПП и сега акаунтот ми е лимитиран

Your account access has been limited for the following reason(s):

• Sep 28, 2014: We need a little bit more information about you to help confirm your identity.
  • А не пишува што треба да направам за да го одлимитирам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom