PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Само да кажам дека си ги повлеков парите. Што направив...? Си поврзав пајонир картица со пејпал акаунтот, им се јавив после тоа по тел. и им кажав дека сум отворил словенски акаунт по грешка и дека од невнимание место македонија сум одбрал словенија. И им објаснив дека еднаш веке ми дале да направам повлекување ама дека мојата банка не ми ги примила парите и дека заради тоа врзав нова картичка на која што без проблем ке ги примам овој пат. Ми побараа документи за да им докажам дека сум јас (не знам зошто бидејки истите документи веке им ги пратив првиот пат), и сето тоа уредно им го испратив и толку. После неколку дена ми пратија емаил дека парите ми се префрлени на пејонирот (значи не ми ни дадоа да си ги повлечам туку они ми ги пратија) и ми го затворија акаунтот.

п.с. парите стасаа на акаунтот по 4 дена т.е. 4 дена од кога рекоа дека ке ми ги пратат + уште 1 ден додека легнаа на картицата.
Доколку отворам пејпал на кој земја ќе одберам Словенија, можат да ми пристигнат пари од ПТЦ сајтови, кои пари ќе ги трошам за купување на интернет, а нема да ги вадам како кеш, ќе има ли некаков проблем притоа?

Да ти кажам право не знам.Порано немаше никаков проблем, сега со новиве измени од кога не примија пак не сум слушнал дека има некој проблем али не можам ништо да ти гарантирам, а и фактот дека конечно имам легален Австралиски пејпал акаунт уште толку ме затупавува во овие работи. Али верувам дека на форумов има народ кој што е се уште добро упатен и кој што ке ти го даде правиот одговор.

Доколку отворам пејпал на кој земја ќе одберам Словенија, можат да ми пристигнат пари од ПТЦ сајтови, кои пари ќе ги трошам за купување на интернет, а нема да ги вадам како кеш, ќе има ли некаков проблем притоа?

Да ти кажам право не знам.Порано немаше никаков проблем, сега со новиве измени од кога не примија пак не сум слушнал дека има некој проблем али не можам ништо да ти гарантирам, а и фактот дека конечно имам легален Австралиски пејпал акаунт уште толку ме затупавува во овие работи. Али верувам дека на форумов има народ кој што е се уште добро упатен и кој што ке ти го даде правиот одговор.
Некаде од 1 август неможе повеќе да се повлекуваат пари на картичка од пејпал регистриран преку солвенија или која било друга земја. Јас имам одбрана земја Словенија со картичка од НЛБ, предходно немаше неикаков проблем ама повеќе неможе. Пробав 2 пати, покажува дека се пратени и после некое време ги враќа назад, и тоа не само кај мене. по форумиве многу се пишуваше за тоа ако те интересира просурфај ќе најдеш многу коментари на таа тема.

Кај мене името е различно и не ми правеле проблем.o_O

Знае некој дали им пуштија на соседиве горе да примаат пари? Глеам сеа по нет колку што успеав да најдам излеа уште ништо..

Колку што можев да разберам изгледа дека им дозволиле но по некое време пак ги блокирале, на еден српски форум еден член се жалеше

Koja smo mi banana od države - PayPal konačno omogućio prijem novca u Srbiji, i kako su ga uključili tako su ga brže-bolje i ugasili, jer je NBS tražila izveštaje o prilivu sredstava i slične njihove birokratske nebuloze, što PayPalu ne pada na pamet da radi.

Citat
Good day. I hope you are doing well. I am Kirsten from PayPal Customer Support.

I understand that you are no longer seeing the options to receive and request money, as well as to withdraw funds. I apologized for the confusion. Please allow me to clarify this for you.

Yes, it has been advised that the “receiving Money “ functionality will be available for Serbia PayPal accounts, which is why you had seen the option to receive and withdraw money. However, we regret to inform you that due to an unforeseen issue, this option will not available for the meantime. Rest assure that we are currently working to address the issues on these functionalities.

For now, your PayPal account will still not be able to receive payment yet as due to the financial regulations of your country that we need to follow. In the meantime, I suggest that you contact your buyers to explore other payment options that are available to you, such as checks and money orders.

I'll be glad to hear from you if you need clarification and we will do our best to give you immediate answers. We appreciate your business.

Thank you for using PayPal.

Sincerely, Kirsten

A toliko su nas proteklih godina uveravali da su naši propisi OK i da se samo PayPal čeka...

В понеделник си ја земам виза електрон од Софија, бројче имам, вторник си отварам PayPal преку Бугарија :);):D:P

В понеделник си ја земам виза електрон од Софија, бројче имам, вторник си отварам PayPal преку Бугарија :);):D:P

Само да знаеш и ти и останатите дека од август оваа година и Payza поддржува кредитна картичка за Македонија со тоа што трансакцијата ти ја изведуваш самиот (не автоматски како Paypal) и што зема провизија 8$ oд трансакција. Парите си ги земаш на банкомат во денари без никаква дополнителна провизија за конверзија на валутите.

Само да знаеш и ти и останатите дека од август оваа година и Payza поддржува кредитна картичка за Македонија со тоа што трансакцијата ти ја изведуваш самиот (не автоматски како Paypal) и што зема провизија 8$ oд трансакција. Парите си ги земаш на банкомат во денари без никаква дополнителна провизија за конверзија на валутите.

Благодарам, знам дека може и за Македонија, но не функционира целосно, додека за Бугарија функционира комплетно. Позз.

А како ќе внесуваш пари на бугарскиот пејпал

А како ќе внесуваш пари на бугарскиот пејпал

ќе внесувам на бугарската картица, баш бев досаден во банката во Софија, се ја прашав вработената,
ми рече можам од македонија да подигнувам пари од било кој банкомат,
од македонија можам од сметка во бугарија да си префрлам пари- е сега сето тоа провизија чини,
незнам дали прашав и немам многу искуство со банкомати, дали мози покрај тоа што ке подиднувам пари во македонија од банкомат, да внесувам на бугарската сметка.
а за paypal нема врска ип адресата, од каде сум што сум, треба бугарска кредитна-дебитна картичка, и тел број бугарски. а сето тоа го имам.

еееи ако ме разбери министерот за финансии, ке ме апсат бре, ако го прочита ова што го пишав- македонски државјани не смеат да имаат сметки во други банки надвор од државата :icon_mrgr::pos:хихихихи па нели имам двојно државјанство :P

ќе внесувам на бугарската картица, баш бев досаден во банката во Софија, се ја прашав вработената,
ми рече можам од македонија да подигнувам пари од било кој банкомат,
од македонија можам од сметка во бугарија да си префрлам пари- е сега сето тоа провизија чини,
незнам дали прашав и немам многу искуство со банкомати, дали мози покрај тоа што ке подиднувам пари во македонија од банкомат, да внесувам на бугарската сметка.
а за paypal нема врска ип адресата, од каде сум што сум, треба бугарска кредитна-дебитна картичка, и тел број бугарски. а сето тоа го имам.

еееи ако ме разбери министерот за финансии, ке ме апсат бре, ако го прочита ова што го пишав- македонски државјани не смеат да имаат сметки во други банки надвор од државата :icon_mrgr::pos:хихихихи па нели имам двојно државјанство :P
Не заборавај данокот да си го платиш во бугарија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom