PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Јас штотуку направив withdraw преку skrill и ми стигнаа нареден работен ден во банка, но минсу 20 еур од тие пари, па за малку што не ги отрав у ПМ тие у банка, и потоа љубезно најдоа дека ми испратиле 460 еур а ми стигнале 440 и дека Германска Банка земала 20 еур провизија за транзит на парите, мамата нивна швабска. Значи дечки потоа малку истражувава и заклучив дека најмалку 20 еур ке ви земе германската банка (зожо се иде преку неа) за било која трансакција на девизна сметка у МК.

3 пати повлекувам во последниов месец, на три пати фиксно по 37 евра ми земаат, имајте на ум. на кој му одговара ок, на кој не, нека повлекува на картица, ама така стигаат побавно.

Ајде едно прашање, направив ПП акаунт кога ги пуштија ама не ставив картица. т.е не ја поврзав со ПП и сега акаунтот ми е лимитиран

Your account access has been limited for the following reason(s):

• Sep 28, 2014: We need a little bit more information about you to help confirm your identity.
  • А не пишува што треба да направам за да го одлимитирам
Кога ќе се логираш на ПП, горе треба да видиш едно "Resolution Center", потоа на твојот случај ќе треба да кликниш на Resolve Now.
Кликни на него и ќе ти кажи што треба да направиш.

Кога ќе се логираш на ПП, горе треба да видиш едно "Resolution Center", потоа на твојот случај ќе треба да кликниш на Resolve Now.
Кликни на него и ќе ти кажи што треба да направиш.
Кога идам во Resolution Center ова ми го покажува
142.jpg

а кога идам на Why?
ова
421.jpg

и никаде нема resolve now, или да ми бараат нешто да им докажам/пратам итн

Да не поврза картичка што не е на твое име?
Или имаш ПП од порано што ти е блокиран...
А ако не е ништо од горенаведеното и имаш намера да го користиш ПП активно, најдобро решение е да се јавиш, ќе ти помогнат.

Кога пробувам да го верифицирам пејпалот :Find the charge of €1.50 EUR or equivalent from PayPal on your card statement. You'll see a 4-digit code on the same line. Enter the code below.
Дали некој знае каде да го најдам кодот, да отидам во банка или?

Кога пробувам да го верифицирам пејпалот :Find the charge of €1.50 EUR or equivalent from PayPal on your card statement. You'll see a 4-digit code on the same line. Enter the code below.
Дали некој знае каде да го најдам кодот, да отидам во банка или?
Мене тој код ми стигна по порака на мобилен. И јас се изнамачив да го најдам 1 саат, кога гледам по порака ми стигнал.

Мене тој код ми стигна по порака на мобилен. И јас се изнамачив да го најдам 1 саат, кога гледам по порака ми стигнал.
Јас немам остаено број, а на емаилот гледам нема ништо стасано еве веќе неколку дена... card statement - може треба извештај од банка да барам ?

Јас немам остаено број, а на емаилот гледам нема ништо стасано еве веќе неколку дена... card statement - може треба извештај од банка да барам ?
Ако имаш систем за електронско банкарство можиш да влезиш и ќе го најдиш кодот. Ако немаш јави се во 24часа контакт центарот на твојата банка, кажи им дека изврши трансакција кон пеј-пал и дека ти треба кодот за верификација од 4 цифри кои ти го пратиле.

Не мора името на картичката да биде исто со тоа на акаунтот.

To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.
veke nekolku dena nemozam da realiziram kupam proizvod od ebay preku PayPal.Debitnata karticka mi e od uni (visa) i e verifikuvana na paypal.Koga i da mi pobara da platam od ebay me nosi na paypal stranata kade treba da se logiram.Se logiram na paypal no mi se pojavuva porakata pogore.Kade e problemot.Sumata e 350 US,i se odnesuva na procesor.

Ако имаш систем за електронско банкарство можиш да влезиш и ќе го најдиш кодот. Ако немаш јави се во 24часа контакт центарот на твојата банка, кажи им дека изврши трансакција кон пеј-пал и дека ти треба кодот за верификација од 4 цифри кои ти го пратиле.
Ок фала многу ќе пробам.

Јас штотуку направив withdraw преку skrill и ми стигнаа нареден работен ден во банка, но минсу 20 еур од тие пари, па за малку што не ги отрав у ПМ тие у банка, и потоа љубезно најдоа дека ми испратиле 460 еур а ми стигнале 440 и дека Германска Банка земала 20 еур провизија за транзит на парите, мамата нивна швабска. Значи дечки потоа малку истражувава и заклучив дека најмалку 20 еур ке ви земе германската банка (зожо се иде преку неа) за било која трансакција на девизна сметка у МК.

Ќе си ставиш кредитна VISA, ќе си е верифицираш, и преку неа ќе правиш Withrawal.
И нема да ти земе ништо , освен тие 3 евра од скрилл. :)

Исто и јас правев bank withrawal и ми зимаа по 20 евра. А вака се чека 1-2 дена повеќе ништо повеќе ни помалку.

Така да , problem solved.

Да не поврза картичка што не е на твое име?
Или имаш ПП од порано што ти е блокиран...
А ако не е ништо од горенаведеното и имаш намера да го користиш ПП активно, најдобро решение е да се јавиш, ќе ти помогнат.
Порано имав ПП кога ја немаше Македонија, преку НЛБ итн. после тоа го избришав акаунтот, и сега кога дозволија за Мк, со итиот мејл од порано го направив овој македонскито акаунт, иначе немам повразно картица со ПП.

Само да кажам дека си ги повлеков парите. Што направив...? Си поврзав пајонир картица со пејпал акаунтот, им се јавив после тоа по тел. и им кажав дека сум отворил словенски акаунт по грешка и дека од невнимание место македонија сум одбрал словенија. И им објаснив дека еднаш веке ми дале да направам повлекување ама дека мојата банка не ми ги примила парите и дека заради тоа врзав нова картичка на која што без проблем ке ги примам овој пат. Ми побараа документи за да им докажам дека сум јас (не знам зошто бидејки истите документи веке им ги пратив првиот пат), и сето тоа уредно им го испратив и толку. После неколку дена ми пратија емаил дека парите ми се префрлени на пејонирот (значи не ми ни дадоа да си ги повлечам туку они ми ги пратија) и ми го затворија акаунтот.

п.с. парите стасаа на акаунтот по 4 дена т.е. 4 дена од кога рекоа дека ке ми ги пратат + уште 1 ден додека легнаа на картицата.

Знам бе пуси, и оддамна ги имам тие пари прежалено, така да сега само си правам комбинации и гледам ако може да си ги земам, ако неможам јеби га, да сме здрави и живи само, пари ке напрајме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom