Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Државјанствата до лани се даваа на поклон т.е со една изјава,од лани почна да се почитува законот да се бара доказ,колку нас тоа и да не ни одговара.Цело време сакам да кажам не знам дали ме разбираш,дека клубот го регистрираа со дозвола на владата за да може да се земаат државјанства според закон.А тоа кој однел документ биди сигурен има добиено државјанство,освен ако некој посредник не му го поднел документот,а без документ нема земено никој,тоа дека некој зел се приказни за мали деца.

BSP dojde na vlast pa gi izmeni rabotite i stana se pokomplicirano mozi i cel bese da se prekini davanjeto drzavjanstvo na samo edna izjava....do pred to godina i pol i se zemase koga bese Bojko Borisov na vlast pa sea od tamu nadez na site ni e deka ako se vrati na vlast ke bidi pak po staro ama nikoj nisto ne garantira ostanva da vidime...Klubot vo strumica kolku so znam sega za sega ne raboti za aplikanti bez nikakvi rodnini a i od tamu se veli posle izborite 'ke pocnele i za bez rodnini' pak ke recam ostanva da se ceka nisto ne e 100% sigurno 5 Oktomvri se izborite pa ke vidime so ke bidi

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Посредниците само месеци ви кажуваат од кога ќе пуштеле од март,мај,јуни,декември итн. небаре имаат директна комуникација со бугарските политичари,а всушност тие посредници никој не ги есапи во институциите повеќе.И истите тие ви шират дезинформации за клубот,дека потврдите немало да вршат работа и сл., па кој тогаш го регистрираше клубот во ДАБЧ, т.е кој го овласти за издавање документи,ако не бугарската влада.Последен пат пишувам со цел да се помогне на луѓето дека БККС дека е единствена организација на Бугари овластена да издава документ за докажување на бг потекло,овластена од државен орган,согласно закон и тоа е факт,па им одговарало на дел од посредниците тоа или не.И тие што прашуваат една работа по 100 пати,мрднете малку јавете се во клубот,во министерство,прочитајте по форумов назад се е објаснето, а не сакате да дремите по форумов и пасошите дома да ви ги донесат.:)Патем јавете се во министерство можеби и уверенијата за државјанство дома ќе ви ги донесат или по пошта ќе ви ги пратат,а посредниците ќе ве сликаат за пасош.
znam deka klubot vo strumica e legalno zdruzenie registrirano vo DABC toa go ima i na stranata na DABC go pisuva izvestuvanjeto,sakam da prasam uverenieto sto go izdavaat od klubot moze da se prilozi kako dopolnitelen dokument za da se zema proizhod,drzavjanstvo,ili vsusnost toa pretstavuva proizhod i so nego moze da se podnesat dok za drzavjanstvo i da se pomine intervju???

S

simpleman

Гостин
znam deka klubot vo strumica e legalno zdruzenie registrirano vo DABC toa go ima i na stranata na DABC go pisuva izvestuvanjeto,sakam da prasam uverenieto sto go izdavaat od klubot moze da se prilozi kako dopolnitelen dokument za da se zema proizhod,drzavjanstvo,ili vsusnost toa pretstavuva proizhod i so nego moze da se podnesat dok za drzavjanstvo i da se pomine intervju???
Уверението за произход што го дава БККС служи како доказ за да добиеш удостоверение за произход од ДАБЧ,ако немаш друг документ како доказ,приложуваш пред ДАБЧ удостоверение од БККС.Во правосудие кога аплицираш за државјанство со молбата го поднесуваш уверението од ДАБЧ,во кое ќе пишува дека е издадено врз основа на уверение од БККС како доказ за бг потекло.

Последно уредено од модератор:
Член од
17 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
12
Откако брат ми предаде дополнителни документи,статусот на бројчето се промени(Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.)за колку време да очекувам државјанство.благодарам

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Откако брат ми предаде дополнителни документи,статусот на бројчето се промени(Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.)за колку време да очекувам државјанство.благодарам
Okolu dva meseci nesto. Kakvi dopolnitelni dokumenti odnel brat ti?

Член од
17 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
12
[quote="12345E, post: 6861492, member: 73107"а сведителството е на бг јазик или на мак?[/quote
Napisav deka e od bugarsko uciliste,znaci na bugarski jazik so bugarski pecat.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4327047
тука Борисов им посакува успех на патриотичниот фронт а тоа е коалицаја со Каракачанов, ова е добра вест за пасошите
Да, ама тука ги критикува Реформскиот Блок, трета бг партија по гласови. Со Каракачанов има околу 40%, недоволно за формирање влада. Заедно со РФ и Каракачанов имаат сигурно мнозинство. Не верувам дека пак ке се зезнат, како најголема партија, со 35% гласови, да не формираат влада.

Член од
6 април 2013
Мислења
83
Поени од реакции
40
сигурно си имал некои бг документи или не?
Да да, имав воена книшка од дедо по татко, и тоа од ЈНА книшка у која пишеше на 2-3 страна дека служел во Бугарска војска една година, и на таа основа добив и произход и минав интервју[DOUBLEPOST=1411677553][/DOUBLEPOST]
Многу брзо бе ова.. јас подадов документи ВО МАЈ само на посредникот, а тој ми рече дека ги поднел во БГ и посредникот ми рече дека ми е закажано во Бугарска агенција некоја си ТЕК ВО ФЕВРУАРИ значи по 10 месеци одкако му ги дадов документите, дали е ова нормално или ме зезнал?

Можеби ги поднел во Бг амбасада во МКД а не во бугарија ? и сега ќе чекам ли чекам...... плс ако има некој да ми каже за ова:(
Да не се разбереме погрешно, јас лани во Септември (првите денови од месецот) аплицирав, пошо нели сеа и за пријавување се зема бројче, а ми беше закажно за поднесување документи во Мај, после 2 недели бев вториот пат, и во Јули на интервју ... се надевам ти олеснав некако со одговорот

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
Po kolku vreme otkako gi predade dokumentite ti se promeni statusot na broj4eto?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom