Bez griza na sovesta i sosema opravdano bi mozel da kazam deka mene licno, sosema ist vid na gomna i civilizaciski otpad mi se tie lajnata od ISIL i site onie koi na ovoj ili onoj nacin probaa da gi odbranat, opravdaat, zastitat ili whatever onie pickarski gnidi koi ni gi ubija decata za Veligden. I sum sosema ubeden deka se raboti za luge so istiot primitiven i nadvor od granicite na civiliziranosta i humanosta majndset na bliskoistocnite govna i ovie tuka. I poleka kockite se redat i kako minuva vremeto sfakas deka gomnlivata ideologija koja go vovlece Bliskiot Istok vo totalen haos gi pustila svoite pipci duri do Balkanot, vklucitelno i nasata drzava. A doagaat i poteski vreminja, mene licno mi e strav od samoto spoznanie deka ziveam vo drzava so luge koi potencijalno vo dadena pogodna za niv situacija bi gi pravele istite sranja koi sega gi pravat ISIL. Pak ke povtoram, site sto bea na protest ili na nekoj nacin probaa da gi odbranat, opravdaat ili relativiziraat monstruoznoto ubistvo, kao na primer teorijata deka toa go napravila srpskata tajna sluzba, pa duri i makedonskata, se bas istite govna kako tie sto secat glavi vo Sirija.