Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Мора да ви е некаква рода со вакви имбецилни изјави. Ама признај дека ти се дигна и сега :drk: на ова? Признај, нема да ти се налутиме
не ми е никаква рода, само еден доказ дека светот ве знае добро, самите се лажете себеси. Мене не ми игра никаква улога изјавата.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Тј да му дадеш карту ако знае да покаже куде е Македонија ја ке се обесу за 11 године колко работа сас Амери понеписмен народ не сам сретнаја од дрво да ги направесва поинтелигентни ке бева.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Следните коментари кои ќе бидат надвор од темата за дискусија, ќе ви донесат постојан бан од оваа тема.
Доделени се казнени за оф топик на повеќе членови.
Имате теми за потеклото на балканските народи во подфорумот историја.

N

NikolaMKD91

Гостин
Уште десетмина се соочуваат со казни за учество на протестите за „Монструм“

Уште десетмина нови се осомничени дека учествувале во толпата која направи неред пред и на зградите на судовите за време на протестите за пресудата за случајот „Монструм“, пишува „Курир“.

Основното Јавно Обвинителство – Скопје до Кривичниот суд доставило обвинителен предлог против 10 лица и тоа Е.В., В.Б., Ф.Н., И.М., Р.М., Ф.Н., С.И., Н.Џ., Б.Р. и Р.И. за кривичното дело чество во толпа што ќе изврши кривично дело за протестите кои се организираа во Скопје по пресудата за случајот „Монструм“ и нередите пред Основниот суд 1 и 2.

Претходно, шестмина демонстранти добија по три години затвор, двајца добија ослободителни пресуди, за едниот обвинителот го повлече обвинението, а другиот судот го ослободи бидејќи немало докази.

Судот ги задолжи обвинетите солидарно да ја надоместат штетата предизвикана од дивеењето и мавањето со камења кон зградите на судовите при што беа оштетени повеќе прозорски стакла.
http://www.plusinfo.mk/vest/151876/Ushte-desetmina-se-soochuvaat-so-kazni-za-uchestvo-na-protestite-za-Monstrum

Бонус

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.256
Bez griza na sovesta i sosema opravdano bi mozel da kazam deka mene licno, sosema ist vid na gomna i civilizaciski otpad mi se tie lajnata od ISIL i site onie koi na ovoj ili onoj nacin probaa da gi odbranat, opravdaat, zastitat ili whatever onie pickarski gnidi koi ni gi ubija decata za Veligden. I sum sosema ubeden deka se raboti za luge so istiot primitiven i nadvor od granicite na civiliziranosta i humanosta majndset na bliskoistocnite govna i ovie tuka. I poleka kockite se redat i kako minuva vremeto sfakas deka gomnlivata ideologija koja go vovlece Bliskiot Istok vo totalen haos gi pustila svoite pipci duri do Balkanot, vklucitelno i nasata drzava. A doagaat i poteski vreminja, mene licno mi e strav od samoto spoznanie deka ziveam vo drzava so luge koi potencijalno vo dadena pogodna za niv situacija bi gi pravele istite sranja koi sega gi pravat ISIL. Pak ke povtoram, site sto bea na protest ili na nekoj nacin probaa da gi odbranat, opravdaat ili relativiziraat monstruoznoto ubistvo, kao na primer teorijata deka toa go napravila srpskata tajna sluzba, pa duri i makedonskata, se bas istite govna kako tie sto secat glavi vo Sirija.

Kajgana Shop

На врв Bottom