Expecto Patronum
Citizen Erased
- Член од
- 13 јули 2011
- Мислења
- 1.331
- Поени од реакции
- 3.281
Една од Ретките познати личности што ја поддржала кампањата за Шкотска да остане дел од Обединетото Кралство ...http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/scottish-independence/11108316/JK-Rowling-leads-victory-cry-as-Scotland-votes-No.html
Малку политика.
Раулинг дала 1,6 милиони фунти за подршка на “левицата“ која се залагаше за тоа да Шкотска остане под капата на кралицата и нејзиниот народ, територија, нејзината нафта и сите останати природни ресурси да бидат контролирани од Лондон.
ОК, видовме како на недемократски начин (најстарата “демократија) се уништи референдумот. Сите анкети велеа дека повеќето шкоти се за независност. Башка, дали килтот е забранет? Во некои средини да. Погледни ја првата химна на ВБ. Еден стих вели “војуваме со шкотите“ (или нешто слично). Кога се постави прашањето “кој ќе ги контролира нафтените резерви на Шкотска, ако се отцепи?“ Сите се смееа како ретардирани на чело со диктаторчето Камерон. Кој рече дека на глупаво прашање следува глупав одговор.Една од Ретките познати личности што ја поддржала кампањата за Шкотска да остане дел од Обединетото Кралство ...
Мислам дека заради економскиот аспект несакала независнот : во Британија има пазар од 65 000 000 луге за разлика од 5 000 000 на Шкотска и плус ако искочат од Британија книгите за странство во Англија,Велс и Северна Ирска ке се оданочуваат.
На крај краева не е ни битно зашто и така го лажираа референдумот само за да остане Шкотска во склоп на Британија.
Види ја последната реченица од твојот претходен коментар и ќе видиш дали погрешно сум те разбрал или не.Дамблдор погрешно ме разбра. Јас не бев за Шкотска да остане во Британија,туку реално ти кажав што очекувала Роулинг од референдумот. За ЕУ дека е курва и дека прљаво игра сите знаеме.
Знамето кај можам да го видам или како да го барам на гугл.
И Дај да не ја сереме темава со политика.
П.с. А Даниел го поддржувам Барем има што да види
Јок, овие постери се стари оклу година што значи дека можеби би немале никаква врска со официалниот филм, но можеби би имале, кој знае.Знамето ке им биде брза помош
Иначе кој е типот на постерот ?? Дамблдор или Хагрид ??!!!
Знаеш одприлика кога ке искочи филмов ??
Мене ако ме прашаш ,повеке јас сакам да ја прочитам ''Историјата на Хогвортс'' .
Hahahhahahah добар си ти со желбава твоја Да не сакаш и рецептот да ги има у книгата !??!?Јок, овие постери се стари оклу година што значи дека можеби би немале никаква врска со официалниот филм, но можеби би имале, кој знае.
Па мислам дека прочитав некаде средината на 2016 ќе излезе.
пи.ес. А ти мене ако ме прашуваш највеќе би сакал да го прочитам дневникот на Николас Фламел во врска со еликсирот.
По можност.Hahahhahahah добар си ти со желбава твоја Да не сакаш и рецептот да ги има у книгата !??!?
Не бе стварно, оваа со животниве може и историјата на ХогвотсПо можност.
пи.ес. Мораш да признаеш дека и ти би сакал да ја прочиташ истата.
Јас бев подобар во тој сегмент од тебе.Не бе стварно, оваа со животниве може и историјата на Хогвотс
Хемии и алхемии не ме интересираат ама ич. Две години у основно 2-ка имав хемија
A kaj се споменува таа книга за Дамблдор ?? до 5-от дел не сум прочитал ништо за таа книга .[DOUBLEPOST=1411586641][/DOUBLEPOST]Ова за Ема Вотсон мислам дека е само новинарска патка...Јас бев подобар во тој сегмент од тебе.
Шала на страна, јас највеќе би сакал да ја прочитам “Животот и лагите на Албус Дамблдор“ (не знам како е буквалниот превод). Од истата би можеле да се направат многу филмови и книги (како и фанфикции) затоа што таа книга би претставувала историска книга за една историска личност во книгата (иако аголот на пишување на истата е многу лош и на некој начин е извршена неправда) сепак би била истересна за читање. [DOUBLEPOST=1411562153][/DOUBLEPOST]http://www.cinemablend.com/new/Learn-How-Harry-Potter-Movies-Brought-Your-Favorite-Magical-Creatures-Life-67348.html
http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/09/23/emma-watson-nude-pictures-hacker-threat_n_5866938.html
http://jezebel.com/moms-evangelical-christian-rewrite-of-harry-potter-cann-1638274209
Се споменува во последната книга, дури има и цела глава посветено на таа тема.A kaj се споменува таа книга за Дамблдор ?? до 5-от дел не сум прочитал ништо за таа книга .[DOUBLEPOST=1411586641][/DOUBLEPOST]Ова за Ема Вотсон мислам дека е само новинарска патка...
Ако женската си има чиста совест дека не се сликала гола ,џабе може новинариве гомна да јадат.
А за разлика од курвине Ријана и Кардашијан ,на Ема не и требаат такви слики или порнич за да привлече уште внимание на нејзе [DOUBLEPOST=1411586953][/DOUBLEPOST]А за третиот пост ке кажам само го препотија новинариве со "анти-христијанските сцени и дешавки во филмовите со Хари Потер".
Ako cakaaт они да гледаат филмови со попви,кардинали и калугерки снимани по "божји правила" ,нека не не замараат нас што сакаме да гледаме невернички сатански филмови (убивањето змија со меч е сатанска ствар - сцената од вториот дел )