Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Протеин внесувам доволно секој ден испод 200г стек не сум + јајца,туна и сл... не внимавам на исхрана буквално мислев на ( јадам благо,смоки,јадам леб, хамбургери,тостови,пици,газирани сокови,кафина и тн.. ) висок сум 180, со 75кг. ни слаб ни дебел сум. само тоа ми главната цел ... а дали е убаво да земам креатин + whey proteinot?
Не се храниш здраво и тоа може да те спречи до целта, без разлика што користиш суплементација

Decki da ve prasam nesto.. Sakam samo da se rasiram vo ramenata vteretana odam sekoj den, i ramo vezbam po 2 pati nedelno, no na ishrana ne vnimavnam jadam se.. Sega sakam da zemam kreatin monohidrat, e sega moeto prasajne e sledno; Dali ako prodolzam se da jadam i vteretana da odam + kreatin , ke go dobijam toa sto go sakam? ne mi treba da se ocrtani ne mi treba ocrtuvajne na teloto, ednostavno sakam samo ramenata da se prosirat... Da napomenam ne sum debel dobro sum graden !, fala i cekam odgovor
Колку време одиш ако не е тајна?

ic ne e tajna, vo teretana skoro mesec i pol, a na rakomet skoro 7* god ako te interesira i toa :)
Со 7 години ракомет не си успеал да се рашириш во рамењата хм...баш ме чудиш досега не сум сретнал ракометар тесен во рамениците.
Ај ако не е проблем сликни едно сликче од вратот надолу шо генетика имаш да те опулиме вака неможам да си створам слика.

Иначе со месец и пол теретана тешко дека ќе видиш нешто посебно. Вежбај го цело тело два пати неделно сплитови имаш еден куп за почетници на бодибилдинг на страната ме мрзи да ти пишувам или пак тука прочепкај ќе најдеш имав пишано на некој друг пред некој месец програма.
Друга работа јас ти гарантирам дека сеуште не ги знаеш ни вежбите правилно ти со месец и пол, форсирај ги компаунд вежбите за почеток и учи ги (еве ти некои совети)
Почни со некоја програма Горен/Долен дел за да го поминеш цело тело 2 пати неделно
И гледај да си го подесиш интензитетот самиот, едни од најбитните работи ти се паузата од серија до серија и вежба до вежба, број на повторувања, форма.

Неможеш само така лесно да се рашириш во рамењата, имаш многу други мускули кои треба да се развијат за да ти изгледа горен дел како што сакаш и да ја добиеш таа посакувана V форма.
back muscles.gif front.jpg
еве ти слика најпросто да сфатиш за што ти зборувам

Со 7 години ракомет не си успеал да се рашириш во рамењата хм...баш ме чудиш досега не сум сретнал ракометар тесен во рамениците.
Ај ако не е проблем сликни едно сликче од вратот надолу шо генетика имаш да те опулиме вака неможам да си створам слика.

Иначе со месец и пол теретана тешко дека ќе видиш нешто посебно. Вежбај го цело тело два пати неделно сплитови имаш еден куп за почетници на бодибилдинг на страната ме мрзи да ти пишувам или пак тука прочепкај ќе најдеш имав пишано на некој друг пред некој месец програма.
Друга работа јас ти гарантирам дека сеуште не ги знаеш ни вежбите правилно ти со месец и пол, форсирај ги компаунд вежбите за почеток и учи ги (еве ти некои совети)
Почни со некоја програма Горен/Долен дел за да го поминеш цело тело 2 пати неделно
И гледај да си го подесиш интензитетот самиот, едни од најбитните работи ти се паузата од серија до серија и вежба до вежба, број на повторувања, форма.

Неможеш само така лесно да се рашириш во рамењата, имаш многу други мускули кои треба да се развијат за да ти изгледа горен дел како што сакаш и да ја добиеш таа посакувана V форма.
Прегледај го приврзокот 102928 Прегледај го приврзокот 102929
еве ти слика најпросто да сфатиш за што ти зборувам
Drugarce napocetok fala za sovetite gi procitav, e sega Jas vo nieden moj post ne napisav deka sum mal vo ramoto (tesen) dobro sum graden.. samo sakam uste malce da se ponabildani t.e posiroki.. aj utre ke slikam slika i ke ja postiram na forumov

Време,потење и дисциплина.
5 основни вежби и прогресирај со нив.
4 серии од 8-12 повторувања.

Слики и резултати од Атлета вчера?
И што се случи со формата на Давид?
@Gjoroski ?
Слики и официјални резултати, денес во текот на денот.
Што се однесува до формата на Давид, не би можел ништо конкретно да ти кажам што се има случено, можам само да претпоставувам.

ај и ја да кажам што ме мачи :) гради како послаб дел го вежбам два пати неделно, обично пон и четврток со 2-3 дена размак, е сеа што имам приметено дека правев сега пауза 4 дена и вториот тренинг гради го пропуштив и сега кога вежбав по една недела точно приметив пад во сила на бенџ не многу 5-10% од килажата, до денот не е зашто исхраната ми е на место него што мислам е дека подолго време вежбам 2 пати нед гради дали е можно телото да ми се има навикнато и сега ако намалам интензитет на еднаш да ми падне дел од силата ? како се справувате што вежбате еднаш неделно ја така место да качувам ќе намалувам како што ми изгледа :) од суплементи не пијам ништо сега, а ова ми се има случено и порано исто вака

Каде да најдам тракторска/камионџиска гума,ваљда со такви вежбаат по крос фит и слични ствари...? ако не вежбаат со таква нека каже некој какви се тие.[DOUBLEPOST=1411425510][/DOUBLEPOST]
Да јас иам нарачано и ми стигнаа за некои 20 дена мислам
Плаќаш нешто плус од таа цена што ја пишува? за царина или такви работи ? и со каква картичка плаќаше ?

Последно уредено:
Каде да најдам тракторска/камионџиска гума,ваљда со такви вежбаат по крос фит и слични ствари...? ако не вежбаат со таква нека каже некој какви се тие.[DOUBLEPOST=1411425510][/DOUBLEPOST]
Плаќаш нешто плус од таа цена што ја пишува? за царина или такви работи ? и со каква картичка плаќаше ?
Плаќав со visa од стопанска банка а за царина стварно не ми текнува.

Ако имаше некој познат со камион или трактор да ти даде стара некоја ;)

Појди во некоја вулканизерска работилница и прашај.

Кој е најдобар начин за да проверам колку мускулна маса качувам а колку масни наслаги ? освен тоа што често се гледам на огледало и имам една вага што најверојатно и не е толку точна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom