Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Деца на сонцето.

6/10

многу лоша приказна, многу ефтина, многу наивна, ми се допаднаа некои пејсажи, глумата на двајцата Јовановски и то. ајде дека е македонски филм шестче, иначе петка.

патем..

The Homesman (2014) 1080p BrRip x264 - YIFY

:vozbud:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Мајк Ц Хол си продолжува каде што застана со Декстер. Добар почеток имаше неговиот крими трилер Cold In July ама потоа премина во катастрофа. Мој предлог не си го трошете времето за џабе.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.103
Поени од реакции
37.565
Деца на сонцето.

6/10

многу лоша приказна, многу ефтина, многу наивна, ми се допаднаа некои пејсажи, глумата на двајцата Јовановски и то. ајде дека е македонски филм шестче, иначе петка.

патем..

The Homesman (2014) 1080p BrRip x264 - YIFY

:vozbud:
Беше на Манаки?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ауу не знаев, одма го симнувам овој :D[DOUBLEPOST=1411288850][/DOUBLEPOST]
Беше на Манаки?
Да, некња на затварањето само, немав можност да одам другите денови.

А во четвртокот го гледав во Синеплекс "Mr. Turner", за него следува рецензија за некоја минута.[DOUBLEPOST=1411293807][/DOUBLEPOST]нешто на што најмногу се радувам на Оскарите е категоријата најдобар странски филм, годинава има оооооодлични филмови во трка, би сакал сите да ги изгледам ама за жал ќе треба да си почекам некое време за повеќето од нив. Еве некои од кои најмногу се очекува да влезат во главната трка за најдобар странски филм

Mommy (Канада)
Force Majeure (Шведска)
Two Days, One Night (Белгија)
Winter Sleep (Турција)
Little England (Грција)
White Dog (Унгарија)
1001 Grams (Норвешка)
Wild Tales (Аргентина)

Овде е целата листа на досега одбраните филмови од државите.

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.181
Поени од реакции
10.183
Го гледал некој аргентинскиот Nueve reinas? Прочитав една статија за филмов од пред 8 години, интересно звучеше, па ако може уште некој збор да прочитам пред да се одлучам дали да го гледам. :D

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
10ка е веројатно за темпото, а не филмот во целина
Да де. Јас кога ги оценувам ги споредувам со други филмови од тој жанр, сигурно нема Edge of Tomorrow да го споредувам со Godfather.

8ка на блокбастер не е иста со 8ка на драма/трилер. А стварно некои блокбастери заслужуваат високи оценки ако ме оставиле задоволен по гледањето. Акција, хумор и ефекти - тоа се бара од филм наменет за во кино.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Го гледал некој аргентинскиот Nueve reinas? Прочитав една статија за филмов од пред 8 години, интересно звучеше, па ако може уште некој збор да прочитам пред да се одлучам дали да го гледам. :D
Одма пуштај го, одличен е филмот. Ќе те држи до крај :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Да де. Јас кога ги оценувам ги споредувам со други филмови од тој жанр, сигурно нема Edge of Tomorrow да го споредувам со Godfather.

8ка на блокбастер не е иста со 8ка на драма/трилер. А стварно некои блокбастери заслужуваат високи оценки ако ме оставиле задоволен по гледањето. Акција, хумор и ефекти - тоа се бара од филм наменет за во кино.
Баш така. Јас вчера се прелажав со рејтингот на Cold in July. Кое срање филм.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.869
Chef добро филмче, ми се допадна приказната, саундтракот беше екстра, Софиа Вергара исто така, едино не ми се допадна тоа со social networking, исто и што рекламираат Apple производи. 7/10

Kajgana Shop

На врв Bottom