оти не го бива и е досаден
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има непишано правило на форумов за блокбастер не смееш над 8ка да дадеш.Го гледав вчера Edge of Tomorrow, според мене подобар е од Obvlivion од секаков аспект, плот, сетови, кинематографски, нараторска структура, темпо(чиста 10тка), ефекти, едитување...
Bas ubavo sto @strelec80 (fala za ona drugar) vece ima GEYI, a ima i merac, pa ce mozeme da utvrdime dosta raboti.
Vaka na prv pogled padja vo oci deklariranata galama sto ja pravi v. edinica od 59dB prema n. edinica 63dB. Ne e voopsto jasno dali e toa nekoja normalna ili maximalna ( gore dole vo red ako e max.). Dali e preglasna ce kaze korisnikov.....
@Sass
ACP-12CH35GEYI 38.499,00 ден.
ACP-12CH35GEXI 46.999,00 ден.
Nkade nanazad na forumov procitav mi se cini deka GREE HANSOL cini okolu 43.000 den. so montaza. Mene mi e nelodicno, ako e bas taka, originalot da bide poevtin od klonot!
Bas taka, mislam na isplatlivosta na ovie vrvni klimi. Toj sto resil (nekoj kako mene) da se gree na toplotna pumpa resil i ne mozes da go razuveris......E sega.....до кај отишол муабетов за климите... 1.800 евра за клима.. божееее... не ми се верува... па кога (временски период) ќе се исплати таа клима? ок инвертор нека е... колку мислиш да ја експлоатираш за да ти ги уштеди парите за инвестицијата, поготово кога се знае дека се што се произведува денес е предвидено да трае околу 7 години? зарем мислите дека со тие пари кога ке ја купите, струјомерот нема да врти? ахам, да... абе со 1800 евра тураш сопствено парно, со кано-котел систем, и ганц нови радијатори ако немаш за 50-60 квадрати (ти останува да јадеш у кафана цел месец) и трошиш околу 3-3,5 киловати на саат, ја грееш цела квадратура еднакво... или гасиш другите соби, грееш само дневната и трошиш околу 1-1,5 киловати на саат, потполно исто како и тој инвертер што ке ти потроши во црна и студена зима... а ако имаш радијатори, со разликата од парите јадеш пола година секој ден во кафана, се грееш на парно и баш ти е гајле... е да, парното не лади... ама затоа има клими од по 200 евра што ладат без проблем и ич не и се секираш и мислиш... ок 200 евра се инвестиција што ке ја имаш ако со остатокот од парите не јадеш во кафана еден месец...
Ops, toj e zrel za pazarna inspekcija. Zakonski ako imas fiskalna smetka za uredot sto si go kupil, imas DVE GODINI bezuslovna garancija. 800 den ne e nisto, no nema pravo da te uslovuva za vtorata godina od garancijata.Eve copi past od eden email na seriozen centar za greenje I klimatizacija vo bitola
Zdravo
GREE HANSOL 12 000 Btu =46.990den.
montaza = 4000den.
ima 7 god.garancija od koi prvata e bezuslovna a narednite 6 se uslovni so
godisen servis od 800den.
.....mozebi vo drugi delovi na mk se razlicni cenite
Znaci hansol e 51000 18000BTU so edna godina garancija. Ako sakas mozes da dobiesh ushte sest godini plus ama doplakash 800mkd godishno