Колку време му е потребно на просечниот човек да заработи $1M

• Креатор на темата Креатор на темата Bora Bora
  • Време на започнување Време на започнување
Elizabeth Holmes - CEO na Theranos.
Najmladata MILIJARDERKA na svetot.
Na 19 god vo 2003 napustila Stanford i so parite za obrazovanie nameneti otvara labaratorija za proverka na krv (not exactly ama toa e vo kratki crti).

Vo Makedonija ima povekje milioneri. Ne e bas i nevozmozno.

Ако си паметен ти ке бидиш од оние што ке затвораат бизнис а не тие тебе.

:pos:

Дали стварно мислиш дека сериозна компанија како Екстра Меин , си дозволи луксуз да и најдат листерија во производите? Не , само не спушти глава пред фамилијата и ја снајде тоа што ја снајде. Да не зборувам па за млекара Радово што и направија , срамно е , бедно е како го сотруват успехот на човек што си работи поштено.

Во секој бизнис во Македонија што прави пар милиони евра годишно , фамилијата има замешено директно или индиректно прсти. Во Америка ако сакаш прави и 500 милиони годишно , додека си плаќаш данокот на државата и работиш според прописи никој не те допира. Тука е разликата.

Начинот не е воопшто погрешен,верувај.Паметен сум,имам мадина и сум правел пари од работи што неможеш ни да ги замислиш, значи мн лесни пари(не се црни или од такви некој матни бизниси).Имам 139 IQ(направено тестирање,не од оние на нет) ,можеби има и мн мн попаметни во државава но и моево ниво е задоволително.Што значи памет имам,мадина имам ама како да стигнам до оние од болдираната реченица??? Да сум волшебник па да претворам некој од моите блиски во грамада човек кој неможе да го помрдне власта или е еден од нив ?Значи правиме муабет за големи бизниси а не за локално продавниче.Реалноста кај нас е таа.Иначе верувај, секогаш сум мислел баш од вистинската страна,и полесен начин па макар и со поголем ризик
Јас верувам во се тука што си напиша, не е тоа проблемот.
Има бизнис и бизнис, има правење милион и правење милион.
Дури и малце го начна проблемот со болдот. Само наместо да го трошиш интелектот на тоа како да направиш успешен бизнис кој еден ден некој ке ти го сруши или превземи некој од погоре, усмерисе ти да бидиш тој некој горе. Мислам дека сега сум појасен.[DOUBLEPOST=1410338072][/DOUBLEPOST]

Дали стварно мислиш дека сериозна компанија како Екстра Меин , си дозволи луксуз да и најдат листерија во производите? Не , само не спушти глава пред фамилијата и ја снајде тоа што ја снајде. Да не зборувам па за млекара Радово што и направија , срамно е , бедно е како го сотруват успехот на човек што си работи поштено.

Во секој бизнис во Македонија што прави пар милиони евра годишно , фамилијата има замешено директно или индиректно прсти. Во Америка ако сакаш прави и 500 милиони годишно , додека си плаќаш данокот на државата и работиш според прописи никој не те допира. Тука е разликата.
Ете видиш. Теоријата ми држи вода безразлика дали во конкретниот случај тоа било така или не. Ако неможиш да ги победиш, придружи им се. Така најпаметно би се искористил мозочниот потенцијал. После, е после е лесно.
Америка инаку има колку 300 милиони жители? Колку им е годишниот обрт на конгресмените и колку треба да бидиш богат за да станиш конгресмен и сенатор или таму што се станува. Колку пари треба да имаш за да ја финансираш кампањата? И со цел ум мислиш дека Америка е имуна на овие работи? Ајде малце да те потсетам, кој е назначен сега за некоја висока позција во Украинската нафтена компанија. Чиј син е тој. 500 милиони рече, пичкин дим се тие пари за нив.
Ајде побуричкај малце на нет кој ги држи сите бизниси кои вредат нешто во Ирак после ослободувањето од САД. Чии компании се тие , чии синови или роднини се на чело на тие компании или во извршните одбори.
Така да знам дека ви личи на неморално или неетичко однесување, ама тука збораме за пари а не за морал и етика.

Последно уредено:
И уште еден куп вакви луѓе кои имаат 3 заеднички особини: желба, амбиција и посветеност. Без тоа остануваш просечен.
Или тоа или уплати лото.
Алтернативно ако имаш добар пар цициња оди по стапките на Саша Греј.
А може и добар пар нозе за шутирање топки и дриблање да имаш и да не мора ништо од горново.

владе, секојдневно сме сведоци на она што ти го напишав погоре.ЗНАЧИ СЕКОЈДНЕВНО.
Сеа ти не го прифаќаш моето мислење т.е мислиш дека песимистички и погрешно размислувам само заради што не сум осетил на своја кожа ? Тогаш ќе беше воред мислењето :D
Нз можеби имаме апла различни мислења и погледи но да се умешаш со нив ида им се придружиш не е така лесно,башка не сакаат тие да им се придружиш и да делите,туку да те затворат и сами да лапаат профит.

владе, секојдневно сме сведоци на она што ти го напишав погоре.ЗНАЧИ СЕКОЈДНЕВНО.
Сеа ти не го прифаќаш моето мислење т.е мислиш дека песимистички и погрешно размислувам само заради што не сум осетил на своја кожа ? Тогаш ќе беше воред мислењето :D
Нз можеби имаме апла различни мислења и погледи но да се умешаш со нив ида им се придружиш не е така лесно,башка не сакаат тие да им се придружиш и да делите,туку да те затворат и сами да лапаат профит.
Е тука доаѓа до израз интелегенцијата и способностите. Умешноста да се пикниш во тој круг. Не е лесно и затоа не секој можи. Треба мозок за тоа.

Ако просечни луѓе не можат да заработат милион долари тогаш што е ова:

10609473_10152693712735309_1686139087927720062_n.jpg

?

Она што не се потенцира доволно во темава е поимот просечен човек во Македонија.
Значи не натпросечно интелигентни индивидуи и дефинитивно не политичари, масони, секташи, јеховини сведоци, наследници, потомци на аристократи.

Реалната слика за македончето е следна.
Зема просечна или ако е среќен, надпросечна плата од некои 400 евра месечно. Има две ипол деца, два кредити, кола на лизинг, станче од неговите кое подоцна ќе треба да го дели со брат/сестра, некоја нива во надворешноста, пони точак од младоста и желба да може да оди на одмор со фамилјата следната година.

Значи, ако не се земе во предвид недвижниот имот и постојаните средства кои би можеле да се продадат за да имаш почетен капитал и потоа да го инвестираш и да праиш пари (пошто како што приметив има доста луѓе што го гледале скоро " Волкот од Волстрит") приходите што просечното човече на овие простори ги добива, кога ќе се стави во однос со расходите, ќе стигнат за едно нормално нелуксузно животче со еден годишен одмор.
Во сето ова, милиончето е мисловен поим.

Последно уредено:
Е тука доаѓа до израз интелегенцијата и способностите. Умешноста да се пикниш во тој круг. Не е лесно и затоа не секој можи. Треба мозок за тоа.

Кажи ми кој е тој што успеал дасе пикне во тој круг а бил просечен или под просечен ????Колку такви луѓе има ??? Само тие имаат мадина исе паметни во држававА??? А таму се пикнале луѓе со мадина и среќа , а не луѓе со интелегенција и мадина.Затоа што ти е што успеале се само мал процент од сите тие што се пробале, а другите(околу90% и повеќе) не успеале и завршиле по затвори или останале клошари.Ама ти нормално, гледаш одреден процент на луѓе на кои поради среќни околности им успеало.ТИе што успеале , да ги знаеш ти претходно какви биле сигурно немаше да ги поврзеш со Интелегенција.

И НАСА е сериозна компанија во која работат едни од најголемите умови во светот, па прави грешки. Колку само ракети и безпилотни летала експлодирале... И ти ми збориш за Екстра Меин, компанија која прави колбаси. o_O Дај не заебавај.

Таму се работи за листерија, микроскопски организам, бактерија. Мала грешка на некој вработен што заборавил да ја стерилизира лажицата (пример е ова), може да доведе до стотици заболени.

Какви фамилии, какви вујни и стрини. Сите прават грешки. Само вас ви е поинтересно да се занимавате со теории на заговор, отколку да ја согледате ситуацијата од различна перспектива, како за промена.

Ако просечни луѓе не можат да заработат милион долари тогаш што е ова:

10609473_10152693712735309_1686139087927720062_n.jpg

?

Не се рачунаат овие, овие се под просек. Не за џабе не можат да мрднат од 8мо место погоре. :icon_lol:

Значи на крај пак дојдовме на истото. Или ќе им се придружиш и ќе им даваш дел од колачот , или ќе те рекетират со инспекции и казни. Тоа е реалноста во Македонија , вие што неможе да ја прифатите тоа е друг муабет. За разлика од Америка еве кога ја земавме пример , таму да направиш 10-15 милиони не те сметаат ни за висока класа , а камоли да се замара некој висок конгресмен или гувернер да те рекетира. Тука напрај 15 милиони , и осети на своја кожа.

Се надевам ќе направиш некој бизнис и ќе завртиш неколку милиони , и ќе знаеш за што ти зборувам.

Какви фамилии, какви вујни и стрини. Сите прават грешки. Само вас ви е поинтересно да се занимавате со теории на заговор, отколку да ја согледате ситуацијата од различна перспектива, како за промена.

Ај да разберам ова да ти кажуват да го пишуваш , али ако стварно го мислиш ... well , I have bad news for you. Цела држава ја опустошија , толку крадат што мислам дека го достигнаа врвот. Али ќе најдат начин и за уште не им се секирај , се додека има портокалови наочари на пазарот ќе има и начин.

Последно уредено:
Elizabeth Holmes - CEO na Theranos.
Najmladata MILIJARDERKA na svetot.
Na 19 god vo 2003 napustila Stanford i so parite za obrazovanie nameneti otvara labaratorija za proverka na krv (not exactly ama toa e vo kratki crti).

Vo Makedonija ima povekje milioneri. Ne e bas i nevozmozno.
да милионери благодареејќи на транзицијата и на среќата да бидат директорчиња во фирмите....
напрај муабет со постарите за време на СФРЈ дали имало некој што апла отскокнувал од останатите ко денес што е

Кажи ми кој е тој што успеал дасе пикне во тој круг а бил просечен или под просечен ????Колку такви луѓе има ??? Само тие имаат мадина исе паметни во држававА??? А таму се пикнале луѓе со мадина и среќа , а не луѓе со интелегенција и мадина.Затоа што ти е што успеале се само мал процент од сите тие што се пробале, а другите(околу90% и повеќе) не успеале и завршиле по затвори или останале клошари.Ама ти нормално, гледаш одреден процент на луѓе на кои поради среќни околности им успеало.ТИе што успеале , да ги знаеш ти претходно какви биле сигурно немаше да ги поврзеш со Интелегенција.
Знаеш као велат, и манекенките излегуваат, и тие се дружат со некого, одат на плажа, имаат секс и што ли не. Само не со тебе( така се вели де, не си го клавај на срце).[DOUBLEPOST=1410370228][/DOUBLEPOST]
Значи на крај пак дојдовме на истото. Или ќе им се придружиш и ќе им даваш дел од колачот , или ќе те рекетират со инспекции и казни. Тоа е реалноста во Македонија , вие што неможе да ја прифатите тоа е друг муабет. За разлика од Америка еве кога ја земавме пример , таму да направиш 10-15 милиони не те сметаат ни за висока класа , а камоли да се замара некој висок конгресмен или гувернер да те рекетира. Тука напрај 15 милиони , и осети на своја кожа.

Се надевам ќе направиш некој бизнис и ќе завртиш неколку милиони , и ќе знаеш за што ти зборувам.
Споредуваш држава од 2 милиони со просечни примања од 200 евра и држава со 300 милиони , една од водечките индустрии во светот. Јака ти е споредбата. Тука на пример некој да најди 10 евра на улица значат цела дневница, некаде на друго место не се ни наведнуваат да ги земат. Не им се исплаќа што се вели. Истото се случува и таму и секаде, не измисливме ние топла вода. Разликата е во бројот на жители и обртот на пари. Јас ти дадов ептен свеж пример за Украина и кој е таму поставен во врвот на нафтена компанија и чиј син е тој. Сега ако неможеш да тргниш паралела, незнам што да ти речам.

Последно уредено:
Брат јасно м ие мене дека има некои што успеале се испикале, ама тоа не го може секој.Значи не памет не мадина нз што и да имаш пак нема да успееш да се испикаш таму како што мислиш.Едноставно некој со самото раѓање му се дале мн мн поголеми шанси за да успее таму.Несакам да ме цитираш со одговор дека поради тоа што јас така си мислам песимистички и сите ко мене нема да успеат.Реалноста е таа сум увидол од мн примери.Крај краев ако стигнам јас да сум толку моќен што ќе ми е бизнис од 20-30 000е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom