Колку време му е потребно на просечниот човек да заработи $1M

• Креатор на темата Креатор на темата Bora Bora
  • Време на започнување Време на започнување
Брат јасно м ие мене дека има некои што успеале се испикале, ама тоа не го може секој.Значи не памет не мадина нз што и да имаш пак нема да успееш да се испикаш таму како што мислиш.Едноставно некој со самото раѓање му се дале мн мн поголеми шанси за да успее таму.Несакам да ме цитираш со одговор дека поради тоа што јас така си мислам песимистички и сите ко мене нема да успеат.Реалноста е таа сум увидол од мн примери.Крај краев ако стигнам јас да сум толку моќен што ќе ми е бизнис од 20-30 000е
Етееееее, конечно ја откривме Америка.

Ај да разберам ова да ти кажуват да го пишуваш , али ако стварно го мислиш ... well , I have bad news for you. Цела држава ја опустошија , толку крадат што мислам дека го достигнаа врвот. Али ќе најдат начин и за уште не им се секирај , се додека има портокалови наочари на пазарот ќе има и начин.
Ти тврдиш дека Екстра Меин, компанија за колбаси, не можела да си дозволи луксуз да ѝ најдат листерија во производите. o_O
Се работи за микроскопски организам, бактерија, една лажица да заборавиш да ја стерилизираш, може да доведе до појава на бактеријата, без разлика за која компанија се работи, секому може да му се случи тоа.
Но за тебе не постои таа опција, не ни сакаш да ја вклучиш како опција, не е можно да е обична грешка на некој вработен, мора да е фамилијата крива. Ти фактички го гледаш она што сакаш да го видиш.

Јас знам дека крадат, ама барем гледам објективно на работиве, а не како што ми одговара. И не се секирај, никој не ми кажува што да напишам, не зависам и никогаш нема да зависам од таквите.

Времето летово беше прилично врнежливо, фамилијата да не е крива за тоа? Да не сакала да им наштети на охриѓани, пошо не сакале да го делат колачот со неа? :facepalm:

просечен човек нема амбиции да направе милион затоа е и просечен.

а и да ги направе колку знае да маневрира е прашање и до кога.

да милионери благодареејќи на транзицијата и на среќата да бидат директорчиња во фирмите....
напрај муабет со постарите за време на СФРЈ дали имало некој што апла отскокнувал од останатите ко денес што е

Немало ама бил неправеден систем кој на долг рок ќе имал многу негативни последици. Додека некои се мачеле да прават и да купуваат станови и куќи други добивале на поклон од фирмата, додека вредните се скапувале од работа имало и еден куп преваранти, мрзи и пијаници кои зимале иста плата како вредните само заради таа социјална еднаквост. Во превод и тогаш и сега има незадоволни, само што сега паметните се снаоѓаат безразлика дали тука или во странство а другиве ќе мизеруваат бидејки во капитализмот никој не ти дава така лесно пари.

:pos:

Дали стварно мислиш дека сериозна компанија како Екстра Меин , си дозволи луксуз да и најдат листерија во производите?

Ако ти кажам како (нехигиенски) се работи во една наша “сериозна“ прехрамбена компанија за глава ќе се фатиш, не верувам ни во екстра-меин дека е подобро..

Последно уредено од модератор:
Dedo mi rabotel u stranstvo i za 4 godini zarabotil 300.000$ i e prosecen covek :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom