Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Друже..а по која логика гледаш разлика ако игра дамчевски пред цуцули..ај кажи ми..ќе се исплашеа шпанците или можеби еден гол помалку ќе примеа нашите???

Епа проблемот е што не е само тој залутан во репрезентација, Цуцули,Алиоски,Спироски.Абдулахими, сигурно имаме поквалитетни играчи од овие.

А што бидна со децата на Бабунски таму имаше деца кои ако ништо друго играа атрактивно. Мислам на онаа генерација што последната утакмица против Србија во Белград ја изгубија инаку имавме шанси до последен момент за второ место. Кој од тие деца се во моменталниот состав. Незнам зошто ја спукаа со Бабунски но мене ми беше човекот многу по ОК да ја превземе А репрезентацијата отколку Ѓуровски. Според мене потребен ни е помлад тренер кој отпочеток ќе се фати со работа со млади деца под млади мислам деца помеѓу 19 и 23 години.

Јас не знам како после овие 3-4 години уште не сфативте како функционираат работите во нашава репрезентација во поглед на избор на играчи па се чудите зошто некој е повикан а некој не... :confused:

Јас не знам како после овие 3-4 години уште не сфативте како функционираат работите во нашава репрезентација во поглед на избор на играчи па се чудите зошто некој е повикан а некој не... :confused:
а ти знаеш кој треба да биде повикан, ако знаеш кажи 11 играчи треба да играат, односно знаат да играат фудбал..

а ти знаеш кој треба да биде повикан, ако знаеш кажи 11 играчи треба да играат, односно знаат да играат фудбал..
сака да ти каже дека тие што се мисли на темава дека знаат а не добиваат шанса, не добиваат ради кабли во репрезентацијата

Томе единствена светла точка со Ибраими.
Шиков и Мојсов би ги заменил со две деца од маало што може да им предаваат одбрана на овие ќутуциве.
Цуцули пријателот не ни знаеше кај се наоѓа, не е ни он крив, крив е тој што земал парица под маса за да игра.
Алијоски канаринецот и Стефче штознам...Искрено Тодоровски би го играл десно а Стефче лево.
Спировски не е крив што за партнер у средина имаше ''као демек напаѓач''.
Алекс(андар) Трајковски кој преку ноќ стана Алекс (не ми е јасно зошто ваљда да звучи по фраерско) не е ни крив зошто не играше на позицијата што му е природна. 2 гола паднаа од него. 3-иот место да ја испука кај Икер тој ја дрибла пред 16-ник.
Јаховиќ немаше топки.

Илчо Коњот пак нека не го вика Бабунски и нека тера инает. Ќе го оправи фудбалов на Ку*ов!!!
Како што напиша еден неколку страници претходно нема ни позитива каде да црпиш веќе од репрезентацијава. Ова е скуп на таканаречени играчи што за да направат трансфер кешираат луѓе од ФФМ за да играат да ги видат. Ова е беда и мизерија на сите во Македонија. Послаба репрезентација не сме имале никогаш. Убаво кажав. Ние ќе имаме само една побда во квалификацииве. И таа една е знак прашалник.

Велковски е Иниеста за Глигоров.
Од каде заклучоков кога сам се изјасни дека не ја пратиш нашата непостоечка лига?

Глигоров моментално ни е најдобар деструктивец. Спировски Демири тоа све е пичкин дим.
Не може подобро од ова кога противникот ти е најак на средина а играш без деструктивец.
Не може подобро кога играчот што е во гол серија и е најдобар во својот тим ( Крсте - Сараево ) да го оставиш на клупа а да играш со некој си Абдурхами.
Кој е тој Јаховиќ, а го имаш Костовски на клупа. Не дека ќе сменеше нешто и Јове ама за разлика од Јаховиќ е каде каде поагилен. Ќе вршеше повеќе пресинг и може ќе ја принудеше одбраната на Шпанија на грешка.

Одбраната освен за неискуството ( Мојсов пеналот ) и не знаењето на Шиков да прими топка за друго не е крива. Освен тие грешки подобро не може да се одбраниш од Шпанија без задни средни играчи.

Од каде заклучоков кога сам се изјасни дека не ја пратиш нашата непостоечка лига?

Глигоров моментално ни е најдобар деструктивец. Спировски Демири тоа све е пичкин дим.
Не може подобро од ова кога противникот ти е најак на средина а играш без деструктивец.
Не може подобро кога играчот што е во гол серија и е најдобар во својот тим ( Крсте - Сараево ) да го оставиш на клупа а да играш со некој си Абдурхами.
Кој е тој Јаховиќ, а го имаш Костовски на клупа. Не дека ќе сменеше нешто и Јове ама за разлика од Јаховиќ е каде каде поагилен. Ќе вршеше повеќе пресинг и може ќе ја принудеше одбраната на Шпанија на грешка.

Одбраната освен за неискуството ( Мојсов пеналот ) и не знаењето на Шиков да прими топка за друго не е крива. Освен тие грешки подобро не може да се одбраниш од Шпанија без задни средни играчи.
У реду е немора да замараш со тоа дека не ја пратам мртвава лига ама доволно е да погледнеш 4 утакмици на дечкото и да прочиташ низ нетов и ќе видиш дека станува збор за убер талентиран фудбалер.

Се слагам дека Глигоров е супер деструктивец, одлично се слагаа со Демири на средината, само ФФМ знае т.е и ние знаеме зошто се игнорирани тој и Грне.
Јаховиќ е добар, може и најдобар напаѓач ни е.
Не знам само зошто не го вика внук му Марио, каква и да е тајванската лига сепак по 20 гола трпа таму.
Кој кур Глишиќ не го играше пред Цуцули и Алијоски истотака не ми е јасно. Бем ти фудбалска филозифија со еден класичен везен играч.

У реду е немора да замараш со тоа дека не ја пратам мртвава лига ама доволно е да погледнеш 4 утакмици на дечкото и да прочиташ низ нетов и ќе видиш дека станува збор за убер талентиран фудбалер.

Се слагам дека Глигоров е супер деструктивец, одлично се слагаа со Демири на средината, само ФФМ знае т.е и ние знаеме зошто се игнорирани тој и Грне.
Јаховиќ е добар, може и најдобар напаѓач ни е.
Не знам само зошто не го вика внук му Марио, каква и да е тајванската лига сепак по 20 гола трпа таму.
Кој кур Глишиќ не го играше пред Цуцули и Алијоски истотака не ми е јасно. Бем ти фудбалска филозифија со еден класичен везен играч.
Јас знам дека е еден од нашите најголеми таленти ама уште е талент и не можеш да го споредуваш со Глигоров.

Ако дошло ред Јаховиќ да ни биде најдобар напаѓач подобро да не играме ни квалификации повеќе. Мирко Ивановски е подобар, и двајцата немаат у глава ама барем Мирко е подвижен.

Марио ради некој си договор со клубот, дека е далеку така нешто. Ради тоа не го викаат.
Алиоски не е лош, ама требаше денес да стартува Глишиќ, дефанизвно стои подобро од Алиоски.

:facepalm: :pos:

10612889_10152705680082138_6079271638585617002_n.jpg

само немој споредба на костовски-јахович..........тандем треба да бидат ивановски-јахович,реално најспремните напаѓачи за репрезентација,но..........

Еве, да нема врски и плаќање под маса за репрезентација, како би изгледал првиот тим?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom