Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Според што е подобар Јаховиќ?
Ист тип на напаѓач се, само Јове е поагилен, по подвиже, технички по поткован.
Според мене и двајцате се тука негде по квалитет,на нив треба да им дадеш топка за да направат нешто. Сепак дефинитивно нашиот проблем е средниот ред,денека воопшто и да го немавме. Гледам многу ја критикувате одбраната ,која точно не изигра на ниво,не без подршка од средниот ред и неможе подобра да биде.
Исто така се сложувам дека денес Спировски беше дрво,но мое мислење е дека ќе изигра подобро ако позади него има деструктивец. За следниот натпревар според мене Адеми место Спировски и Ѓуровски или Бабунски место Трајковси во средниот ред и Ристовски лево,а Даниел Ѓоргиевски десно и реално тоа е тоа.

Не велам дека на другите утакмици ке бидиме нешто посјајни ама оваа утакмица не треба да биде мерило за тоа колку навистина може нашиот тим во овој циклус на квалификации ниту пак за Шпанците дали се напреднати во однос на светскотото.
Да им оставиме простор да видиме што можат со Луксембург , Белорусија, ке чекаме изненадувања со Словачка и Украина.

Според што е подобар Јаховиќ?
Ист тип на напаѓач се, само Јове е поагилен, по подвиже, технички по поткован.
Абе не дупи уште Костовски фалеше денес..Тој е тип шо чека да го хранат со топки ,право тенгало.Во моментот Јаховиќ е многу подобар и плус можи и топка да задржи и да се отвори.Костовски можи да се игра ама против репрезентации каде што ние сме фаворите (Малта,Фарсаки Острови и Гибралтар :) исклучиво дома) за да им разбиеме бункер со високи топки.[DOUBLEPOST=1410215855][/DOUBLEPOST]
За следниот натпревар според мене Адеми место Спировски и Ѓуровски или Бабунски место Трајковси во средниот ред и Ристовски лево,а Даниел Ѓоргиевски десно и реално тоа е тоа.
Мислам дека подобра варијанта е да играме со двајца задни везни Адеми и Спировски , Бабунски пред нив а Трајковски место тој Абдулареми (незнам како беше) .А овај Ѓорѓиевски е без клуб или најде?

Ај сеа, на тромави и спори напаѓачи ќе им мериме агилност и техника, не ме зезај. Битно е кој е во подобра форма, кој дава голови. Јас не би го играл Јове зашто не ми се допаѓа како напаѓач додека Јаховиќ ме има импресионирано за репрезентација, Јове ниту еднаш.
Далеку е Јове од тромав напаѓач иако е бајаги голем.
Со што има импресионирано Јаховиќ? Претходен циклус се утепа од промашување, коа ќе ми текне со Хрватска на Градски што промаши :facepalm:
Или те има импресионирано шо дае гол на пријателска беше мислам, кога го пуштија и ја издрибла цела одбрана. Од небо се гледаше дека го оставија да даде гол, само не ми текнува против кој игравме, брзо беше пред неколку месеци

Еве она шо сите го увидовме

Мојсов разочаран од колегите: Немавме никаква помош од средниот ред!
До последен момент имаше многу дилеми дали нашата одбрана ќе биде сочинувана од четири или пет фудбалери, но и во двата случаи, Шпанија прелесно го разбиваше нашиот блок и стигнуваше до голот на Пачовски. Даниел Мојсов ја презема одговорноста на одбранбениот ред, но и повеќе очекуваше од играчите за врска.

„Видовте за каков квалитет се работи кога Шпанците напаѓаат и доминираат. Нивните напади од втор план и придодавањата од втор план беа наш најголем проблем кој не успеавме да го решиме. Мислам дека немавме доволна помош од средниот ред и премногу лесно противникот стигнуваше во нашиот гол. Во вториот дел игравме подобро со четворица фудбалери во одбрана, но не треба да заборавиме против кого игравме и каков квалитет поседува нашиот противник. Главата горе, треба да го анализираме добро натпреварот и да се осврнеме на она што не очекува“, изјави кавадарчанецот во микс-зоната по мечот.

Со што има импресионирано Јаховиќ? Претходен циклус се утепа од промашување, коа ќе ми текне со Хрватска на Градски што промаши :facepalm:
Или те има импресионирано шо дае гол на пријателска беше мислам, кога го пуштија и ја издрибла цела одбрана. Од небо се гледаше дека го оставија да даде гол, само не ми текнува против кој игравме, брзо беше пред неколку месеци
Против Србија го даде последниот гол кога намали на 5:1.

Абе не дупи уште Костовски фалеше денес..Тој е тип шо чека да го хранат со топки ,право тенгало.Во моментот Јаховиќ е многу подобар и плус можи и топка да задржи и да се отвори.Костовски можи да се игра ама против репрезентации каде што ние сме фаворите (Малта,Фарсаки Острови и Гибралтар :) исклучиво дома) за да им разбиеме бункер со високи топки.[DOUBLEPOST=1410215855][/DOUBLEPOST]
Мислам дека подобра варијанта е да играме со двајца задни везни Адеми и Спировски , Бабунски пред нив а Трајковски место тој Абдулареми (незнам како беше) .А овај Ѓорѓиевски е без клуб или најде?

Без клуб е Георгиевски изгледа ќе заврши во наша лига :D

Јаховиќ > Костовски у секој момент.
Не знам што ви е, да не треба Јаховиќ да организира напад? Супер играч си е, проблемот е у средината, зошто нема кој да му даде топка.

Последно уредено:
Во ред, што направил Јове?

Неможам да се изнасмеам на глупоќата на раководните луѓе во ФФМ.
Сакаме на Европско со ЦУЦУЛИ, АБДУРАХИМИ, АЛИОСКИ и уште да не ги набројувам?
Треба да сме среќни што воопшто ни дозволуваат и квалификации да играме. Ни за таму не сме, бедни сме и очајни. Пиши пропало и на овој циклус. Некој да ми кажуваше немаше да му верувам дека можеме да бидеме толку лоши.
Рака на срце да е само Шпанија во прашање во ред е да им се прогледа низ прсти, но ова ќе биде хаотичен како и минатите циклуси.
БЕДА!!!

Во ред, што направил Јове?
^ Играл за Вардар :)
Тачно играше за Вардар, и беше најдобар стрелец. А додека играше Јове во Турција Јаховиќ роварел низ селана кај нас и беше приметлив ко Ѓешовски.
Башка Јове игра во поквалитетна лига, иако му испадна клубот па сега е во втора лига. Од кога доби црвен поседе малце на клупа ама еве го пак почна да стартува и пред да се соберат за со Шпанија дал гол.
И тоа е тоа.

^ Брат, не јеби бе, игра у Белгиска втора лига. Он дур газел у Македонија, Јаховиќ играше супер у Швајцарија. После тоа у Украина, па успеа со Ријека да влезе у ЛЕ, па моментално замина у Русија мислим дека.
Не викам дека нема квалитет, ама моментално Јаховиќ е подобра опција од него у секој случај. Тргни го на страна тоа што играл за Вардар и гледај малку реално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom