Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Кхм. Кос, Мерчо, Сања и Гибс претходната сезона беа одлични. Дебуши сега за сега се покажува подобар од Сања во нападот а не е ништо послаб во одбрана. Your argument is invalid.

Не можеш да кажеш дека биле одлични кога на 3-4 утакмици примија 5+ гола.

Челзи ги има Кејхил, Тери, Бане и Аспиликуета, а Арсенал, Чејмберс, Кошчиелни, Мертесакер и Дебуши. Не вреди да се споредуваат, настрана што Челзи има одличен фитнес тим.

Абе Ева в*уп.

Дебуши подобар од Сања, ајде ок. Ивановиќ?
Друже, нема споредби тука, излишни се.
I da e podobar, iako tuka golovite na ivanovic najvekje vi vlijaat (isto kako sto david luiz bese stoperiste zatoa sto davase golovi), ne znaci deka debusi e bos i deka ni treba plus uste eden igrac tamu ili pak deka nema ivanovic da se povredi. A i se slucuva eden klub da ima bolje igrac od drug. :-) Kvalitet ne se nadomestuva so kvantitet, a kvantitetot mi bese muabetot. Za drugoto, ne bi se slozil deka teri, kejhil i aspilikueta se podobri od koselni, mertesaker i gibs. Eventualno Kristensen da e bolje od Belerin ::))

I da e podobar, iako tuka golovite na ivanovic najvekje vi vlijaat (isto kako sto david luiz bese stoperiste zatoa sto davase golovi), ne znaci deka debusi e bos i deka ni treba plus uste eden igrac tamu ili pak deka nema ivanovic da se povredi. A i se slucuva eden klub da ima bolje igrac od drug. :) Kvalitet ne se nadomestuva so kvantitet, a kvantitetot mi bese muabetot. Za drugoto, ne bi se slozil deka teri, kejhil i aspilikueta se podobri od koselni, mertesaker i gibs. Eventualno Kristensen da e bolje od Belerin ::))
Јас Давид Луиз не го поштувам како играч, класичен циркузант ми е, и воопшто не ми е добар штопер, уствари затоа и беше продаден летово. :)
Муабетот не беше за квантитет, него за квалитет. Челзи има поквалитетна одбрана од Арсенал, не знам што е толку тешко да се признае... Зар мислиш дека Мертесакер и киксерот Кошчиелни се подобри од Кејхил и Тери? Значи Арсенал нема лоша одбрана, ама нема подобра од Челзи, во никој случај.

Chelsea, transfer guru's ...

CgK2axK.jpg
Кршење филм,левел 9000.

Па ни на Ливерпул не беше, Енрике повреден од крај на Октомври. Тоа не е некое оправдување...

Е оправдување е, пошо @Stefan-kobe ги споредуваше баш тие играчи кои ќе бидат прв состав, а го стаивме на страна одличниот фитнес тим.

Зар мислиш дека Мертесакер и киксерот Кошчиелни се подобри од Кејхил и Тери? Значи Арсенал нема лоша одбрана, ама нема подобра од Челзи, во никој случај.

And i stopped reading there...

Јас Давид Луиз не го поштувам како играч, класичен циркузант ми е, и воопшто не ми е добар штопер, уствари затоа и беше продаден летово. :)
Муабетот не беше за квантитет, него за квалитет. Челзи има поквалитетна одбрана од Арсенал, не знам што е толку тешко да се признае... Зар мислиш дека Мертесакер и киксерот Кошчиелни се подобри од Кејхил и Тери? Значи Арсенал нема лоша одбрана, ама нема подобра од Челзи, во никој случај.

Епа мене муабетот ми беше за квантитет, ти се вклучи со квалитет. :) Како и да е, можам да признаам дека дефанзивата на Арсенал е полоша од на Челзи, ама тоа се должи поради тоа што имаат каде каде подобри дефанзивни играчи во средината, каде каде подобри дефанзивни играчи на крилните позиции, а и играта им е таква, подобро се бранат како тим. Споредбено гледано не можам да се сложам дека Кејхил и Тери се подобри од Мертесакер и Кошелни. Може дека сум за Арсенал, ама тоа е. Еве сега и јас прв пат отварам статистички податоци, затоа што мислењето ми е формирано од гледање, ама и статистички од можни 8 ставки, во 5 Кошелни е најдобар од четворицата. Во киксови е еднаков со Тери. Во сите ставки Мертесакер е подобар од Тери и тоа што е Тери во Челзи тоа е и Мертесакер во Арсенал, командант на одбраната.

lq96a8.jpg

Од кога е почната сезоната одбраната никогаш не била комплетна. -

Зборам за дерби утакмиците од лани.

Кршење филм,левел 9000.

А бе сега ти, битно Јунајтед дал 250 000 фунти за плата на Фалкао, тоа што потрошиле скоро 400 000 000 фунти до лани повеќе од нас е онака, пф...

Зборам за дерби утакмиците од лани.

Неблагодарно е да се обвини само одбраната т.е. онаа 4ка што игра позади заради тие порази.
Многу поголема вина имаа манакените од средина отколку одбраната...

Неблагодарно е да се обвини само одбраната т.е. онаа 4ка што игра позади заради тие порази.
Многу поголема вина имаа манакените од средина отколку одбраната...

И плус само еднаш бевме на дерби комплетни во одбрана и тоа против Челзи. Тогаш средината ни беше издоминирана и не исплескаа. Кога средината ја нема џабе ти е одбрана, нема зошто муабет да се прави за тоа.

А бе сега ти, битно Јунајтед дал 250 000 фунти за плата на Фалкао, тоа што потрошиле скоро 400 000 000 фунти до лани повеќе од нас е онака, пф...

Муабетот е дека и Јунајтед знае да искешира големи пари кога мора, а тоа го докажа овој трансфер период. Факт е дека Челси трошел, често и нерезонски...поготово првите сезони од доаѓањето на Роман+ Шевченко и Торес (Кежман, Верон, Муту-мада овој коката го појеба, Рајт Филипс беше платен 24м фунти ако не се лажам итн итн). Но, од друга страна, мора да признаете дека во последните 2 трансфер периоди (јануарскиот и овој летен) Челси направи многу добри трансфери, притоа мислам дека е некаде на нула (некаде едни бројки за еден трансфер, на друго место друго, не е битно, тука негде е).

И Дешамп така мислеше и го стави телето Варан шо ги поеба со Германија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom