Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Koi efekti na gigaipol be.. :tapp:

Ice, so trebase da praat, da pustat sidroto vrz nego, da se zakacat i da surfaat pozadi?

Mene 2ta casa mi projdoa ko 2 min, zalam sto ne go cekav na true blu.

Tipicen blokbaster, mene mi bese i poveke od dobar. A isto sum fan i na stariot. No ne e podobar stariot.
Можеби го гледаат од аспект на сериозен филм и го оценуваат според тоа.

За мене добар блокбастер треба да содржи неколку cheesy реплики, многу ефекти, пукања, експлозии, срања, по некоја фина типка и сл. Барам eye candy и динамика, глумата и приказната ми се споредни.

Го имам симнато но уште не сум му седнал да го изгледам.

^^
Набрзо...

Инаку го препорачувам Sightseers, супер британско филмче, црна комедија, вери најс... Исто и Starred Up, исто британски, кој е расположен за затворска драма ќе биде задоволен.

Можеби го гледаат од аспект на сериозен филм и го оценуваат според тоа.

За мене добар блокбастер треба да содржи неколку cheesy реплики, многу ефекти, пукања, експлозии, срања, по некоја фина типка и сл. Барам eye candy и динамика, глумата и приказната ми се споредни.

Го имам симнато но уште не сум му седнал да го изгледам.
Во ред е сето тоа, но не беше доволно исполнет Годзила, поставеноста на сцените на снимање беше скроз небалансирана и дефокусира, една минута со кризниот штаб, втора со херојот, трета со "љубовниот пар", а и самиот Годзила кога беше у кадар, не беше добро прикажан, а со тоа се гледа дека екипата што работела на специјалните ефекти и настап на сцени не е на ниво.
Ајронмен Спајдермен па дури и Авенџерс, беа блокбастер фантази филмови, и да ги споредиш со овој, нема место за муабет. Обично ваквите може да ги гледаш повеќе од еднаш, чисто ради забава, овај тешко втор пат да го пуштам.

Оваа е мое мислење, изгледај го може ќе ти се допадне, јас имав поголеми очекувања.

Го гледавте Night Moves? Мене ми беше одличен, мирен, темен, спокоен, одеднаш напнат со дешавката во браната, за на крајот да заврши ебено непредивливо. Лав ит.

@wot @grande-juve @Бомбастичен Дрогираш

od tebe slusam prv pat za filmov, ke go gledam za nekoja nedela, momentalno sum zaglaven vo novive filmovi (2014).

Patem, ete eden predlog od mene do tebe i site fanovi na brazilski drami http://www.imdb.com/title/tt0140888/

Морав да го споделам...спичлес останав од приказнава.
Епа режисерот Хук Ботко мора да си ја одржава формата, 4.5 му е просек рејтинг по филм на ИМДБ, овој иде под просекот секако.

prop.jpg

Да не знае некој колку се продава едно сценарио за филм - на Балканов? Па и во светски рамки.

Да не знае некој колку се продава едно сценарио за филм - на Балканов? Па и во светски рамки.
Мислам дека нема човек што може да ти каже точно, многу е релативна и зависи од многу фактори.

Последно уредено:
Cela nedela cekam prevod za Child of God... ke mi se odgleda filmot upm.

Ме интересира кај ги гледате торентиве кои излегуваат со убава снимка. Знам порано имаше некој сајт, ама никако дами текне.
kat.ph имаш sample во него го симнуваш првен него, проверуваш па после цел филм ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom