Фан Клуб: Интер

најверојатно го планираат следна сезона, таман да се ухода тимов. моја надеж е ова

Ако го планираа за следна сезона, немаше уопште да му го продолжат договорот на Мацари на плус уште една година. Just saying ...

Ако го планираа за следна сезона, немаше уопште да му го продолжат договорот на Мацари на плус уште една година. Just saying ...

нема врска ова.
Ако не обезбеди учество Мацари со овој тим Европа за следна сезона,следниот ден се пакува веќе.

нема врска ова.
Ако не обезбеди учество Мацари со овој тим Европа за следна сезона,следниот ден се пакува веќе.
Јасно тоа, ќе лета и на полусезона ако играат лошо. Ама пишаа дека веројатно го планираат за наредна година Симеоне, ама не се надевајте премногу. Пошто ако Мацари ги однесе у ЛШ, 100% ќе остане и следната сезона, па дури мислам и со Лига Европа пак ќе остане ....

И тренерите се курнази сега колку и да го сакат клубот неидат онака од љубов. Симеоне сигурно нема да дојди ако не му понудат пари и играчи. Секој тренер пред да прифати работата си доставува списоче. Многу зависи од тоа што ќе направи Маѕари и кој ќе е слободен тренер овие врвните за жал во Италија послабо...

Evo gledam malo po forumima kako ljudi placu da Inter nema para da kupi igrace od 20+ m €... Kako Inter više nije nogometna elita kao što je nekad bio, kako su nogomet ukrali City, PSG, Real, Barcelona itd...

Nogomet je bio nogomet davno... Vrijeme se mijenja, tako je nogomet iz sporta postao šoubiznis. Siromasi su trčali za loptom, bogatuni su gledali i zabavljali se... Sad je obrnuto. Zašto?

Jer su neki ljudi sa "klikerima" u glavi skontali da velikim ulaganjem u taj sport mogu privuci još vecu masu i jos vise zaradivati... Od TV prava, od sponzora, od prodaje markiranih klupskih proizvoda.

Upravo zato se troši na zvijezde ogroman novac. Primjerice Real, doveo je Jamesa Rodrigueza za 80 m €, a nakon 5 dana su vec vratili 45 m € od prodaje dreseva...
Ronaldo (pravi) je bio isplacen za 10 dana, Beckham za 7 dana...

Na Drogbi je Chelsea debelo zaradio preko prodaje dreseva... Da nespominjem TV prava od natjecanja, te igranje u Ligi Prvaka, sve to dolazi od velikog uloga.

Ako klub nece da ulaze i riskira u tom pogledu onda propada. Inter sta radi u zadnje 3 godine ima samo jedan smjer, a to je upravo to, propast.
Iz europske elite u srednjoprosjecni europski klub koji strepi pred bilo kojim klubom kojem ukupna cijena igrackog kadra ide preko 100 m €.
Thohir sigurno ima novac, ali nije sklon riziku, ide na sigurno, lagano i sigurno, zato i kazu da je dobar biznismen, al opet potreban je rizik.

Nastavi li Inter poslovati ovom politikom u iducih par godina, morat cemo biti extra zadovoljni igranjem u Ligi Europe, a pucati od srece ako prodemo skupinu, jer ako kojim slucajem udemo u LP, 90% je da ce nas pomesti ko god naleti na nas...

Интересна статија најдов низ нетов...Имало уште луѓе што им иде да се обесат кога ги гледаат Џонатан ,Сакатомо и остали инвалиди како го носат дресот на Интер!Дрес кој порано имаше тежина,сега како тргнало рангот на Удинезе не ни бега.Битно не потрошивме многу пари летово(синкин од џеб ги даваме).

wow ни открил нешто што не знаевме. Прејак текст, мора да се преведе на италијански и да му се прати на Тохир, му се дивам на мозокот на дечково што го напишал ова, страшна вистина ни откри. :cuc:

Ова сигурно го пишал некој босанчерос на Интер Балкан. :facepalm:

wow ни открил нешто што не знаевме. Прејак текст, мора да се преведе на италијански и да му се прати на Тохир, му се дивам на мозокот на дечково што го напишал ова, страшна вистина ни откри. :cuc:

Ова сигурно го пишал некој босанчерос на Интер Балкан. :facepalm:
A koj rece deka e nesto wow,ili ti onaka po pravilo morase interesen da se napravis?I go postirav ne za da mu se divis ti ili bilo koj,tuku kako primer kaka razmisluvaat navivacite niz svetov.Imam bezbroj vakvi razmisluvanja procitano,groto na italjani.ova bese srpski i go staviv( a i koja budala sum i jas sto ti se kao pravdam pa na tebe)
Poz4e

A koj rece deka e nesto wow,ili ti onaka po pravilo morase interesen da se napravis?I go postirav ne za da mu se divis ti ili bilo koj,tuku kako primer kaka razmisluvaat navivacite niz svetov.Imam bezbroj vakvi razmisluvanja procitano,groto na italjani.ova bese srpski i go staviv( a i koja budala sum i jas sto ti se kao pravdam pa na tebe)
Poz4e
Па и ја не знам што ми се правдаш за еден ваков небитен пост на некој рандом фан на Интер низ светов кој патем не ни кажал којзнае каква паметна работа освен очигледното.
ок позз

јас веќе почнав да го преведувам на италијански,а потоа и на индонезиски за да му го доставам на Тихо.
Уште само адресата да ја најдам некако,ќе види Реал Мадрид чија мајка црна волна преде :sneaky::sneaky::sneaky::sneaky::sneaky::sneaky::sneaky:[DOUBLEPOST=1408969084][/DOUBLEPOST]П.С

Не знам колку е точно.

GIANLUCA DI MARZIO: "SCHELOTTO I BOTTA SU NOVI IGRAČI CHIEVA!"

^^ Ќе ни пушти бодови за ова Киево или ние ќе треба да им пуштиме?

јас веќе почнав да го преведувам на италијански,а потоа и на индонезиски за да му го доставам на Тихо.
Уште само адресата да ја најдам некако,ќе види Реал Мадрид чија мајка црна волна преде :sneaky::sneaky::sneaky::sneaky::sneaky::sneaky::sneaky:[DOUBLEPOST=1408969084][/DOUBLEPOST]П.С

Не знам колку е точно.
Agent: Schelotto a Chievo player
Ezequiel Schelotto will play for Chievo this season, his agent has confirmed this afternoon.

Бота е на позајмица без право на откуп за која Киево ќе платат 2 милиони евра а ќе мора да изигра не знам точно колку утакмици.
Тоа значи дека ќе биде стандарден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom