Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Линдегард на позајмица во Селтик , според Телеграф Блинд и Де Јонг се цели за преостанативе недела дена кои би биле брзо решени а за Видал ќе се притиска до крај. Не знаеме сепак колку е точно ова, англискиве медиуми се изгубени у свемирот цело лето, според нив Ди Марија со Сити треба да потпише :ROFLMAO:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Некој бараше ваков челинџ?:icon_lol:

Апдејт за Димарија

Еве апдејт и за видал

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Незнам шо сте се запнале сите за Клеверли кога Флечер беше 10 пати полош од него. Значи човекот треба да игра една утакмица месечно, и тоа кога ќе се чувствува спремен за да игра, а не да се бламира како да е помлад од Блекет. Па уште и заменик капитен го стави, јас незнам со кој ум. Кога ќе се вратат Керик и Ерера, плус ако купат уште некој, Флечер нема ни да се приближи до прв состав. До толку е дрво.

Блекет мора да игра во одбрана стандардно! Колку и да ни е чудно и по малце нелогично, моментално е најдобар од сите во одбрана, дури и од Џонс е подобар. Џонс испадна неколку пати денеска, а гледам дека го прогласиле за играч на натпреварот. Според мене подобро е Блекет да го зациментираат како стопер, а Џонс да го вратат на средина. И така ни фали деструктивец и се повеќе мислам дека нема да го биде како класа стопер. Покорисен е на средина. Или да бидам поконкретен, влечењето на разни позиции како DMF и RB во времето на САФ остави трајни последици врз Џонс. Сега како да му одговара DMF најмногу.

И да, премногу сум разочаран од Руни, РВП и Мата за утакмицава. Посебно од Мата, иако ја турна топката во гол. Го нема никаде во организирањето на нападите. Лани му сметаше тоа што игра крило, сега незнам што му смета.[DOUBLEPOST=1408924285][/DOUBLEPOST]А Блекет има физикус и став да се развија во играч ала Сол Кемпбел. Само да го пуштат сезонава да игра стандардно и да крева за маса. Карпа ќе биде! И многу ми стои како интелигентен играч. Да се надеваме дека класа е во прашање, а не само форма.

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.617
Ај да си пишам неколку работи што ми се мотаат низ глава.

Прво, за денешниов меч, неколку работи што ги забележав:

-Де Геа има катастрофална соработка со задната ни линија. Денес требаше да излезе да собере преку 10 топки, кои му ги градеа Блекет, Џонс и Смолинг, но тој си остана закован на линија, па овие со играч на грб, мораа у аут, каде што им дававме пак поклон топка на Сандрленд. Блекет и Џонс дури му пререкоа ради тоа.

- Блекет, дечкото ме импресионира со смиреноста и силата која ја поседува. Се слагам со Ред Мен погоре, ми помина идеја и на мене да го пробаме како централен.

- Клеверли и Флечер се катастрофални. Не мисе трошат зборови, ке почнат одма бранења во стилот, дете на Јунајтед, го разбира клубот. Уште да разбираше фудбал, и све ке биде во ред.
Флечер покрај Ерера и не изгледаше толку лошо.

- Немаме шутери. Руни е видно прочитан дека иде на десно кога се мести на шут.
Јанузај најверојатно го стави да игра 10-ка со цел да му се отвори некој шут, ама му изблокираа еден, а тој со десна го прати назад на Косово.
Треба ваквите мечеви кога пимпламе пред 16 метри да се обидуваме со шутеви од далечина да ги решиме. Ерера покажа дека има страшен шут, така да, тоа е една опциите што ни фалеше денес.

Кога целокупната средина, Флечер и Клеверли, во пакет со дечките што треба да ти играат крилни бекови (Јанг и Валенсија) ке потфрли, не можеш да очекуваш победа. Додај и криминално бранење од корнери, имаше рецепт за пораз.

Имам уште да пишувам за денешниот натпревар, али ајде, у кратки црти, Руни го нема она препознатливо трчање како коњ како што правеше низ Америките, Мата не упати ни еден асален центаршут, сите корнери наши што требаше да ги браниме не успеавме на прва да ја исфрлиме топката надвор од 16 метри, додаваме наназад, катастрофални сме.

За ситуацијата со средината наша.
Потребна е свежа крв, и мислам, дека треба да се бара нов партнер за Ерера. Се крстите во Керик, а тој лани имаше катастрофална сезона. Флечер не може ради болеста, Клеверли не може оти не знае.
Мислам дека со Ди Марија сакаат во клубот да го вратат оној Јунајтед кој бушеше со 2 крила во форма, со Нани и Роналдо, сега Ди Марија и Јанузај најверојатно.
Само, во која и да било формација играме, имаме премногу 10-ки, Руни, Мата, Кагава.

Мора да се запне за средњак, и еден играч во одбрана, иначе, обравме бостанот.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Керик после секоја посериозна повреда се враќа како антипод на претходното. Ланска сезона беше дрво, очекувам да се препороди после повредата.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
А и незнам зошто сите ја исфрламе од речник старата добра 4-4-2 формација. Некој ќе рече застарена била, читлива била, неатрактивна била... Јас ќе речам најкомпактна е. По двете страни имаш бек што знае да брани одлично и солидно да помага во напад на крилото. На средина со двајца КВАЛИТЕТНИ играчи се покрива се, и имаш двајца во форот. Милина. Бекови квалитетни имаме, крила Ди Марија и Јанузај, за ротација Валенсија, Јанг, а и во напад можат партнери да бидат Руни и Робин. По чисто од ова амин. А не вака целовреме нешто се мешаат, лажни деветки, лажни десетки, лажни бекови и крила. Јанузај прееска кога го стави да игра CM. :facepalm: Не се ни виде детето. Само криво ми е што нема да ја видам замислава моја на дело. А мислам дека со доаѓањето на Ди Марија и те како може да функционира 4-4-2, како што функционираше во времето на старото.[DOUBLEPOST=1408927238][/DOUBLEPOST]
Керик после секоја посериозна повреда се враќа како антипод на претходното. Ланска сезона беше дрво, очекувам да се препороди после повредата.
Ланска сезона беше дрво, токму откако се врати после подолга повреда. Мислам дека беше и опериран. После тоа глава не крена човекот.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.617
И да не го заборавам главното, немаме играчи кои ке превземат ризик на себе, денес само Јанузај се обиде да направи нешто, да импровизира, да предрибла некој, да направи нешто индивидуално.
Сите со најсигурната опција, пас наназад.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.343
Поени од реакции
26.336
А и незнам зошто сите ја исфрламе од речник старата добра 4-4-2 формација. Некој ќе рече застарена била, читлива била, неатрактивна била... Јас ќе речам најкомпактна е. По двете страни имаш бек што знае да брани одлично и солидно да помага во напад на крилото. На средина со двајца КВАЛИТЕТНИ играчи се покрива се, и имаш двајца во форот. Милина. Бекови квалитетни имаме, крила Ди Марија и Јанузај, за ротација Валенсија, Јанг, а и во напад можат партнери да бидат Руни и Робин. По чисто од ова амин. А не вака целовреме нешто се мешаат, лажни деветки, лажни десетки, лажни бекови и крила. Јанузај прееска кога го стави да игра CM. :facepalm: Не се ни виде детето. Само криво ми е што нема да ја видам замислава моја на дело. А мислам дека со доаѓањето на Ди Марија и те како може да функционира 4-4-2, како што функционираше во времето на старото.
Кагава и Мата. Стариот никогаш не купуваше класични десетки пред Кагава. Кој знае што го приудри при крај. Откако пристигна Мата целосно ја тргнаа 4-4-2 од било каква комбинација.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Како навивач на Реал, сега бар ке ми биде интересно кога ке ве гледам како играте :) Ѕверотина играчиште зедовте, ние не го задржавме ради тоа што трансферите оваа сезона ги издиктира Перез, а не Анчелоти. Којзнае како ке биде....

Во секој случај ич да не ви е криво за парите.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Реал си го продаде најдобриот играч од ланската сезона, според мене и клучниот за Ла Децима. Алал да вие и со здравје да си го користите. Ќе се осети отсуството на Ди Мариа во РМ, така јас бар мислам дека изгубија премногу.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.873
Поени од реакции
21.781
сакаат да направат брошура со следниов текст и тука ја го прифаќам предизвикот :D
:pos::pos::pos::pos:

Tom feckin Cleverley - Brilliance and consistency personified. A terrific marketable quantity with a heck of a footballing brain. Screw James Rodriguez, this guy is the ONE.

''TC23® is not just a brand. It is not just a solution. It is an opportunity. It is an adventure. It is the shining path to the glittering future, a future than can be yours at this so-reasonable-it's-nonsensical price. This is your chance, ladies and gentlemen, to be part of a better world. A fresh destiny, unfettered by the choking, leaden weight of the past. You, and TC23®, together. Forever.'' - Football365

''There are only a few players in this country who have had the sort of education where they look as if they could have been brought up in Holland, Spain or France" -Martinez

''He, to my mind, is probably the best midfield player in Britain, potentially. He has fantastic promise'' -Ferguson

Brand Values

-Owner of the proud (now defunct) TC23 brand
-Lovechild of Beckham and Scholes
-True Spanish midfield maestro
-Better than Fletcher
-Engine of United's fabled legendary midfield
-Heir to Xavi
-LVG's type of player
-Part-time footballing teacher at La Masia
-Next gen player
-Up and coming youngster with potential
-Comes with a free Anderson

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.666
Ептен ми е ќејф за ди марија, ама тоа што немаме одбрана и средина ми ствара киселини во желудник.

Kajgana Shop

На врв Bottom