Windows 8

• Креатор на темата Креатор на темата NiceNaumoski
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2014
Мислења
163
Поени од реакции
21
Ke mozam so ovie specs da go instaliram windows 8 i dali ke raboti kako sto treba?

Attachments

• bandicam 2014-08-10 09-44-22-366.jpg
    bandicam 2014-08-10 09-44-22-366.jpg
    30,2 KB · Прегледи: 75
  • bandicam 2014-08-10 09-45-00-535.jpg
    bandicam 2014-08-10 09-45-00-535.jpg
    16,3 KB · Прегледи: 71
Maticnata kakva e? taa igra glavna uloga, dali ke najdes drajveri za nea i za grafika, inaku dualcore i 2gb se dovolno......samo dovolno...

Да, али бар 4GB рам да си туриш да не ти трепне око. :) И тоа што кажа ....; со графичката види првин дали има поддржано драјвери за Win 8, али по дефаулт сите понови (по 7мата серија) бѝ требало да се поддржани автоматски.

@NiceNaumoski можеш да инсталираш Windows 8 (ти препорачувам 8.1). Само не сум многу сигурен за графичката, ама би требало да има драјвери и за неа. :)

Со 2 гигахерци процесор биди среќен 7 ца 32 битна шо мојш да инсталираш
Кај мене е под 2 GHz а 8.1 работи без проблем.

Подобро ти е да си останеш со Winodws 7. Не би ти го препорашал 8 сега за сега. :)

Со 2 гигахерци процесор биди среќен 7 ца 32 битна шо мојш да инсталираш

Ај не се брукај и помогни ако знаеш, ако не не пишувај уопште. :D

Ај не се брукај и помогни ако знаеш, ако не не пишувај уопште. :D

Шо да ти помогнам бе ортак ... дан сакаш мојов компјутер да ти го дам

Прајш муабет " ја имам фичо ама сакам 200 да оди " ... библија ти е компјутерот бе аман

Прајш муабет " ја имам фичо ама сакам 200 да оди " ... библија ти е компјутерот бе аман

Не праам никаков муабет ја, ти си фураш некои филмови дека мораш да имаш i3/5/7 за да инсталираш 7мица? Па јас со Пентиум 4рка, на едно јадро ја фурав без проблем, ти ќе солиш памет дека на двојадрен процесор не можело. Windows 8/.1 има и помали побарувања од претходникот, тоа е многу нормално. Не е наша работа да се праиме паметни на форум, прашањето е следно: Дали може да се инсталира Win 8 на таа конфигурација (и да работи нормално)? Да може, чао пријатно.

Не праам никаков муабет ја, ти си фураш некои филмови дека мораш да имаш i3/5/7 за да инсталираш 7мица? Па јас со Пентиум 4рка, на едно јадро ја фурав без проблем, ти ќе солиш памет дека на двојадрен процесор не можело. Windows 8/.1 има и помали побарувања од претходникот, тоа е многу нормално. Не е наша работа да се праиме паметни на форум, прашањето е следно: Дали може да се инсталира Win 8 на таа конфигурација (и да работи нормално)? Да може, чао пријатно.

Ако за тебе фејсбук и форум да отвара компјутер е нормално тогаш да моеш

Ако за тебе фејсбук и форум да отвара компјутер е нормално тогаш да моеш
Незнам што подразбираш под добра конфигурација (дали 32 битен процесор е лош, 64 битен е добар или 128 битен е солиден, или пак 2 GHz е бавно, а 20 GHz или 20 THz е добро?).
Ќе кажам пак. Мојот компјутер е послаб од оној во првото мислење а моментално имам вклучено 2 браузера, CoD4, скајп (нормално), некои работи во Адобе и работи како подмачкано, ни сецка ни ништо. :)
А да, ќе заборавев. Виндоус 8.1 32 битен имам инсталирано.

Најубаво кажано, немаш што да изгубиш. Мислам дека таа конфигурација е повеќе од доволна за 8.1 32-бит. 8.1 од мое искуство работи побрзо од постарите, вклучувајќи го и 7. Може да имаш проблеми само за драјверите за графичка зошто нема официјални за 8.1. Ќе работи графичката за обични функции, ќе се инсталира WDDM драјверот од Windows ама за гејминг не сум сигурен. Ама би требало да може да се инсталираат драјверите од 7 на compatibility mode (проверив друг форум, успеал човекот). Ако не си убеден дека 8.1 ќе работи на твојот компјутер погледни си: https://www.youtube.com/watch?v=B6192ie9MbU[DOUBLEPOST=1409264505][/DOUBLEPOST]

Не е фичо, и не го тераме да оди 200. Не секој може / сака да купи компјутер од 40.000 ден. Човекот убаво си прашува може или не. Очигледно е дека може да се стави 8.1 на него. Си ги проверил минималните барања ? Очигледно не.. еве види http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/system-requirements?src=ia&iaaid=50007200&ialnk=title

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom