- Член од
- 8 април 2014
- Мислења
- 163
- Поени од реакции
- 21
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај мене е под 2 GHz а 8.1 работи без проблем.Со 2 гигахерци процесор биди среќен 7 ца 32 битна шо мојш да инсталираш
Со 2 гигахерци процесор биди среќен 7 ца 32 битна шо мојш да инсталираш
Ај не се брукај и помогни ако знаеш, ако не не пишувај уопште.![]()
Шо да ти помогнам бе ортак ... дан сакаш мојов компјутер да ти го дам
Прајш муабет " ја имам фичо ама сакам 200 да оди " ... библија ти е компјутерот бе аман
Не праам никаков муабет ја, ти си фураш некои филмови дека мораш да имаш i3/5/7 за да инсталираш 7мица? Па јас со Пентиум 4рка, на едно јадро ја фурав без проблем, ти ќе солиш памет дека на двојадрен процесор не можело. Windows 8/.1 има и помали побарувања од претходникот, тоа е многу нормално. Не е наша работа да се праиме паметни на форум, прашањето е следно: Дали може да се инсталира Win 8 на таа конфигурација (и да работи нормално)? Да може, чао пријатно.
Незнам што подразбираш под добра конфигурација (дали 32 битен процесор е лош, 64 битен е добар или 128 битен е солиден, или пак 2 GHz е бавно, а 20 GHz или 20 THz е добро?).Ако за тебе фејсбук и форум да отвара компјутер е нормално тогаш да моеш
Не е фичо, и не го тераме да оди 200. Не секој може / сака да купи компјутер од 40.000 ден. Човекот убаво си прашува може или не. Очигледно е дека може да се стави 8.1 на него. Си ги проверил минималните барања ? Очигледно не.. еве види http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/system-requirements?src=ia&iaaid=50007200&ialnk=titleШо да ти помогнам бе ортак ... дан сакаш мојов компјутер да ти го дам
Прајш муабет " ја имам фичо ама сакам 200 да оди " ... библија ти е компјутерот бе аман