Г
ГОЦ-К.О
Гостин
Стока шипптарска.
Вакви многу ме нервираат (наши и нивни во дијаспората), од трето маало тука петли ќе ни изиграваат.
Стока шипптарска.
Повеќе би требало да те нервираат нашите,зашто најлоша дијаспора имаме од сите можни нации на светов.А нивната си ја одработува работата како знае и умее,додека нашата си се расколува по бел свет,за буквални глупости.Вакви многу ме нервираат (наши и нивни во дијаспората), од трето маало тука петли ќе ни изиграваат.
Нашите посебно, но тоа не е битно.Повеќе би требало да те нервираат нашите,зашто најлоша дијаспора имаме од сите можни нации на светов.А нивната си ја одработува работата како знае и умее,додека нашата си се расколува по бел свет,за буквални глупости.
http://www.tocka.mk/1/134367/novi-detali-za-dvojnoto-ubistvo-vo-vevcani-vecerva-ke-ima-tragedija-ke-viditeОва е секојдневие на нашите деца кои живеат меѓу Албанци.
Секако тоа дете не е на листата на заштитени видови кај соросовите амеби, па сигурно нема да чуеме од нив никаква реакција. За жал не се вклопува ниту во дневнополитичките комбинаторики на владејачката партија, па затоа и таа ќе продолжи да ги игнорира овие напади.
Тоа значи, во превод, дека ниту провладините, ниту опозицијските медиуми, нема со прст да мрднат за овие настани, све док некое не погине, како на Смилковско или како во Ѓорче (но и тоа кога се случува е строго привремено).
е затоа пиздиве ќе тепаат и убиваат наши деца уште долго.
Ти си морон од Библиски размери кога споредуваш вакви убиства со убиства чии мотиви се: вера и нација.http://www.tocka.mk/1/134367/novi-detali-za-dvojnoto-ubistvo-vo-vevcani-vecerva-ke-ima-tragedija-ke-vidite
Iako ne e temata za ova no da dademe edno drugo glediste na nastanot sto se sluci vo vevcani
i prasanje mi e
zosto ne reagiras na ovoj ubiec ?
sto ke bese ako ovoj ubiec bese od albanska nacionalnost ili musliman ?
cekaj sega jas tebe te prasav ili covekot koj celo vreme se zali i brboti ednostavno go prasav sto ke bese ako ovoj ubiec bese od muslimanska veripispoved ? sigurno ke imase drug tek na informacija vo mediumuteТи си морон од Библиски размери кога споредуваш вакви убиства со убиства чии мотиви се: вера и нација.
На убиецот во Вевчани не му е мотивот да прави чисто Вевчани или големо Вевчани, туку имало недоразбирања помеѓу убиецот и убиенот.
Децата во овој случај немале никаква врска со монструмите туку се убиени поради тоа што се и поради тоа во што веруваат.
Ако си шипптар тешко дека ке ме сфатиш, ама највероватно си.
Нема врска, едно сме. Исто и он ке ти го каже како и секој друг кој не застанал со еволуција и психички развој.cekaj sega jas tebe te prasav ili covekot koj celo vreme se zali i brboti
неcekaj sega jas tebe te prasav ili covekot koj celo vreme se zali i brboti ednostavno go prasav sto ke bese ako ovoj ubiec bese od muslimanska veripispoved ? sigurno ke imase drug tek na informacija vo mediumute
eve ti odgovorimi ako ovoj ubiec bese musliman mozese li da se dade drug osvrt vo slucajov, dali ke se pojavese uste nekoja politicka ili verska netrpelivost.Нема врска, едно сме. Исто и он ке ти го каже како и секој друг кој не застанал со еволуција и психички развој.
Зависи, мотивот е битен. МОТИВОТ. Ама неможеш ти ова да го сфатиш, затоа што си животно што си ги полни и празни цревата.eve ti odgovorimi ako ovoj ubiec bese musliman mozese li da se dade drug osvrt vo slucajov, dali ke se pojavese uste nekoja politicka ili verska netrpelivost.
Сами сте си криви за стереотипите што владеат, односно вие ги наметнавте. Вие бевте/сте тие кои сте константно угнетувани исклучиво на верско/национална основа. Вие сте тие кои мавате со тие камења, и сега друг ви е крив кога ќе ви ги врати камењата назад? Вие сте тие што викате дека сте Албанци, а не Македонци со албанско потекло. Вие сте тие ко не ја гледате и доживувате оваа држава ко ваша. И пак други ви се криви? Калимеро, нема правдаeve ti odgovorimi ako ovoj ubiec bese musliman mozese li da se dade drug osvrt vo slucajov, dali ke se pojavese uste nekoja politicka ili verska netrpelivost.
На сосема патетичен начин се правиш на удрен, покажувајќи дека наводно нема разлика. Но добро:i prasanje mi e
zosto ne reagiras na ovoj ubiec ?
sto ke bese ako ovoj ubiec bese od albanska nacionalnost ili musliman ?