Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
На детево цела рака му е отидена, па уште кривична пријава му лепат и казна ќе му пишат. :facepalm:
Господ нека му е на помош.
епа на контрола кога отишол однел здраствена а не од вмро книшка и то е:)

Абе кој права кој црни слободи бараш. Зарем не сфаќаш дека ако едната навивачка група не си замине порано, кога ќе излезат двете во исто време и се најдат надвор, ќе има колеж? Разбери дека тоа што ве тераат порано да излезете е за ваше добро, да си појдеш жив дома.
Еден ден може за твое добро да ти го ограничат движењето во дворот, за да не те згази автобус надвор.

Кажи ми една нормална држава во која полиција има право да те извади од стадион 10 минути порано? Ако тоа не е кршење на устав не знам што е. Со устав ми е загарантирана слобода на движење секаде во државата и не може некој да ме истера од настан за кој сум платил карта и сум патувал со километри. Надвор што и да се случи не е мој проблем, тоа си е проблем на полицијата, за тоа се обучени и платени, а кој ќе прави неред нека го стрпаат и нека му пишат пријава.

Или што, ние сме попаметни од остатокот на светов со вака креативно решение? Земји со милиони навивачи секој викенд се справија, ние измислуваме топла вода. Поретардирано од ова беше само забраната за гостување на навивачки групи, пошто очигледно кај нас фудбалот не се играл за публика.

Колку побрзо некој го оспори ова идиотско правило пред Уставен суд толку побрзо ќе се намалат инцидентите, зошто ова не придонесува за ништо освен за зголемени тензии меѓу навивачите и полицијата.

Жално за навивачот, уште пожално што ние никогаш не учиме од грешките и не ги признаваме.

Додатно во оваа прилика сакаме да ги запрашаме органите на редот дали се најпрво запознаени дека никаде во светот навивачите не се отстрануваат пред крај на натпреварот и не се “чисти трибината” туку по крајот на истиот домашните навивачи се задржуваат на својата трибина додека гостинските не заминат?? Дали со останувањето на Комити уште 3минути за да се догледа судиското продолжение можеше да се стори волкава штета како во овој случај? Дали залудно беа вежбите со кои се фалеше министерството изминативе месеци? Ние се запрашуваме која странска единица ги тренирала на вакви постапки, бидејќи ова е невидено во целиот свет.

Одговорен џандарот што некој му ја украл бомбата? Јас да те претепам и да ти го украдам новчаникот, ти ли ќе бидеш крив што не си знаел да го чуваш?
Со една разлика - на цајканите им е работа да не дојдат такви случаи тебе да те ограбат.А во случајов тие ни сами не можат да си ги заштитат своите работи, а се наводно тренирани секојдневно за вакви ситуации.
До кој дереџе сме дојдени ако тој кој би требало да е гаранција на јавна безбедност ни сам не е способен за одбрана на своите работи?

Али право кажано од толку занес во тепањето на навивачите дури и уживање можам да кажам, се заборавија многу побитни работи.И се деси шо се деси.

Друже како не разбираш дека за тоа е полицијата таму. Они треба да обезбедат мир и да не дозволат контакт меѓу двете групи. Затоа се празни прво гостинскиот дел па после се отвраат вратите за да си одат домашните навивачи. Ама тоа се прави откако ќе заврши утакмицата. Така функционира тоа секаде низ светот, а навивачките групи се над 10000 луѓе. Така треба да функционира и кај нас. Ако не се способни тоа да го обезбедат не треба да зимаат ни плата. Фудбалот ни е никаков, освен роднините и навивачите никој не припарува на стадион, а со ваквите работи и навивачите ги бркаат. Кај нас нема хулигани и некој опасни навивачки групи па да се плаши полицијата од нив и да се оформува специјална едница само за нив. Еве најди ми 5 примери на хулиганство во Македонија и тепачки меѓу навивачки групи како што е низ Европа и цел свет. Премногу се создава лоша слика за навивачите во кај нас со цел да се уништат (особено за Комити) кои се еднинствени што уште се спротивставуваат на глупите одлуки на нашите политичари и тоа само преку пароли на утакмиците. Имало и ќе има инциденти од некоја будала пијана на која местото не и е на трибина ама тоа се ретки и изолирани случаи. Па треба да бидат среќни што има уште луѓе што сакаат да одат да го гледаат овој мизерен фудбал.
Еве ти едно видео, види си сам. На видеото се прикажани напалени мајмуни симнати од планина, влезени во филм дека се навивачите на Наполи. Маваат и фрлаат по полицијата, корнат столчиња... мислам дека за да си прав хулиган мора во животот барем еднаш да удриш џандар и да имаш искорнато минимум 10 столчиња од трибина.

Убаво се гледа на видеото од Тера телевизија дека дечкото ја грабна бомбата од појас на полицаецот...се гледа дека е свесен дека не е активирана зошто на другото видео мафта со неа десетина секунди...мафтањето не е за да им ја врати на полицијата (зошто би ја крадел, а сега сака да ја врати?), ниту да ја фрли кон нив секако, туку веројатно да ги заебава дека се неспособни, друго не ми доаѓа на памет за што е мафтањето...Исто така убаво се гледа дека уште најмалку двајца комити имаа контакт со бомбата кога најверојатно е активирана...

И што е најлошо на крај плачат по Фејсбук, не знаат зошто полицијата ги тепала.

Убаво се гледа на видеото од Тера телевизија дека дечкото ја грабна бомбата од појас на полицаецот...се гледа дека е свесен дека не е активирана зошто на другото видео мафта со неа десетина секунди...мафтањето не е за да им ја врати на полицијата (зошто би ја крадел, а сега сака да ја врати?), ниту да ја фрли кон нив секако, туку веројатно да ги заебава дека се неспособни, друго не ми доаѓа на памет за што е мафтањето...Исто така убаво се гледа дека уште најмалку двајца комити имаа контакт со бомбата кога најверојатно е активирана...
Da, ako pojasot na dzandarot e dole na beton, taka e, ja zima od pojas na policaecot.
Toa e toj parodicen spin, pri celo video, i usporeni kadri, kade duri i Sitel ej, potvrduva deka ja zema od zemja, ke se najde nekoj vakov ...

:facepalm:

Ама немора и да избрзваш со заклучоци. Ви кажав дека бомбата му паднала на тој од ЕБР и Турчин ја видел и ја зел.
На клипчето јас гледам дека е испаничен и му покажва на ЕБР дека нивната бомба е кај него. Во тој момент, од горе слегва еден од ЕБР по бомбата и двајца од Комити го туркат Тучин неколку реда подолу и еден ја покрива со раката бомбата. Веројатно тогаш е активирана.

В) Го туркат надолу и бомбата не стига до полицаецот.
Може и така да е.
сплет на несреќни околности кои довеле да немил настан.

Еве ти едно видео, види си сам. На видеото се прикажани напалени мајмуни симнати од планина, влезени во филм дека се навивачите на Наполи. Маваат и фрлаат по полицијата, корнат столчиња... мислам дека за да си прав хулиган мора во животот барем еднаш да удриш џандар и да имаш искорнато минимум 10 столчиња од трибина.

Па во последниве 20 и кусир години има 3-4 вакви инциденти. Е сеа бидејќи се правиш експерт за хулиганство ти препорачувам да видиш што се случува и колку често во Полска, Русија, Србија, Грција, Италија, Франција, Украина, Хрватска се дешаваат 100 пати пострашни работи и да направиш една споредба со нашите ''хулигани''. Прочитај како таму поминуваат дерби утакмиците и дали навивачите ги бркаат од стадион пред да заврши утакмицата. Е тоа се хулигани, а не нашиве. Прво прочитај нешто, едуцирај се за навивачките групи и хулиганството па после збори. Плус ми ставаш видеа од протести.

Се губиш веќе...
Што? Не е така? Милон примери такви имам видено. Маваат, плукаат, пцујат по полиција, корнат седишта, и после се жалат на Фејсбук дека ова било полициска држава, полицијата тепала... Што сакаат? И сокче да не сакаат да ги послужат?!

Он се изгуби уште пред 2-3 саати ама уште не е свесен за тоа.
Најде кој да каже... :pos: Не знаеше како е можно дечкото со десна да ја држи бомбата на видеото, а левата да му е повредена. И ти си нашол да кажуваш кој се изгубил, а кој не. :facepalm:

Da, ako pojasot na dzandarot e dole na beton, taka e, ja zima od pojas na policaecot.
Toa e toj parodicen spin, pri celo video, i usporeni kadri, kade duri i Sitel ej, potvrduva deka ja zema od zemja, ke se najde nekoj vakov ...

:facepalm:
Јасно се гледа дека ја зема од полицаец на тоа видео...јасно се гледа дека ја зема од земја на видеото малце погоре сега го видов...и мое мислење е (значи мое мислење не сум бил присутен) дека сакајќи да ја грабне од полицаецот не успева туку ја бутна на земја односно само ја откачи и тогаш миг потоа како што е и на второто видео ја зема од земја...нема шанса он да ја види во таа гужва бомбата на земја кога одозгоре пендраци над глава му летаат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom