Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
Во секој случај се потврди онаа старата дека за да ја дознаеш вистината треба прво да ги чуеш двете страни и на крај да најдеш пресек. Од првичната верзија дека полицајците намерно фрлиле шок бомба, до другата каде дечкото намерно ја украл од појас, (ќе) излезе дека во мешаницата паднала бомбата, дечкото ја земал од земја и веројатно во целата таа паника и влечење, некако се активирала.

Експерти бидејќи се разбирате многу ви поставувам едно прашање.
Се игра утакмица во друг град двете екипи се со гостински навивачи едниве имат 600 и се водат офф како домаќини а другите имат 60 и се водат како гости.
Утакмицата завршува победуват овие 2-1 шо се водат како домаќини и се побројни и нормално слават со играчите.
Ако сте вие МВР која група прва ќе ја извадите прашење до Поеткса правда и другите морони али одговорете поштено ?
Ајдеее почнавме и задачи да решаваме на темава. Абе иди тркни до кладилница, пиши си тикет, не замарај овде.

Абе кој права кој црни слободи бараш. Зарем не сфаќаш дека ако едната навивачка група не си замине порано, кога ќе излезат двете во исто време и се најдат надвор, ќе има колеж? Разбери дека тоа што ве тераат порано да излезете е за ваше добро, да си појдеш жив дома.
Se gleda deka si apla needuciran, znaci ajde eden mec trae 90 min, ajde ednite u 60ta minuta nadvor drugite pola saat pokasno, i site srekni i zadovolni ?
Da de, taka e, ednite porano si odat drugite pokasno, 100 pati taka se pravelo, sviri kraj sudijata, prvo ednite gi pustaat, pa drugite, sto tuka ne ti e jasno ? Kaj se videlo uste na nezavrsena utakmica, a si platil za cel eban mec, tebe da te vadat od stadion ? Koja regulativa toa im go dozvoluva, ili dovolno e, im se saka be, im se moze ...

Taka moze u Bagdad funkcioniraat rabotite, neli nie demokratska zemja sme, se propagira demokratijata na sekoj cekor, epa vcera tie demokratksi prava koi Komiti gi uzivaat ko i sekoj gragjanin u zemjava, im bea uskrateni.

I koj ti e toj crn muabet, da si dojdat doma zivi ?!?! :pos:

Абе одговори да видиме што експерт си кладилница не играм анти коцкар сум јас.Ајде одговори чим се знаеш.

Зошто е тоа така ?
Затоа што имаме неспособна полиција која не може да обезбеди 100-200 гостински навивачи од стадион до автобусите.
Сегде у свет и гостинските навивачи си навиваат до крајот на мечот,затоа што си имаат платено карта за тој натпревар и никој не може да им го скрати правото да го изгледаат мечот до крај.Ако имаш приметено играчите на крај одат до трибината кај што се сместени и без разлика дали победиле или изгубиле ги поздравуваат за подршката и поминатите километри за тоа гостување.
Во главно процедурата им е гостинските навивачи да се задржат малце подолго по завршувањето на мечот за да се испразни целиот стадион и трибината со домашни навивачи и да им го обезбедат патот од стадион до автобусите.Ова е секако подобра опција од тоа да не им дозволиш да го догледаат натпреварот.

Само кај нас се прават вакви циркузи,затоа што навивачите кај нас се сметаат за хулигани,пијаници,наркомани па си дозволуваат и да им го скратат правото да го изгледаат мечот за кој уредно си имаат платено карта.

Замислете на навивачине на Милвол и Вест Хем некој цајкан да им каже да си одат порано :pos: Камерон другиот ден вециња ќе чисти.

Во секој случај се потврди онаа старата дека за да ја дознаеш вистината треба прво да ги чуеш двете страни и на крај да најдеш пресек. Од првичната верзија дека полицајците намерно фрлиле шок бомба, до другата каде дечкото намерно ја украл од појас, (ќе) излезе дека во мешаницата паднала бомбата, дечкото ја земал од земја и веројатно во целата таа паника и влечење, некако се активирала.
Toa uste ne e precizirano, edna rabota sto e sigurna e deka Turcin ne ja ukral, a toa e mnogu bitno vo ovaa situacija, a toa dali padnala ili pederski e pustena od nekoj needuciran doprva treba da se vidi, pretpostavka e deka padnala vo cela taa guzva zasto site neli sme so stavot deka valjda nema budala nekoja od niv sto bi ja pustila, ama i taa opcija ne se otfrla celosno.[DOUBLEPOST=1407175399][/DOUBLEPOST]Soopstenie od Komiti

Ајдее овие од курир напишале дека само палецот и показалецот му ги спасиле, другите 3 му ги ампутирале.

Абе одговори да видиме што експерт си кладилница не играм анти коцкар сум јас.Ајде одговори чим се знаеш.
Тие што имаат 60 навивачи. Помалку се, полесно и побрзо може да ги изнесат надвор.

што се лутите бе вие што ви викаат дека не сте биле никад на стадион а тропате? да не не се у право?
ова е исто ко да дебатираш за механика со механичар а ти да си немаш врска од механика или само основни познавања
па остај друго и најгласни сте:eek:
не ги пуштија кога почна натпреварот па уште пред време ги бркаат, ти се молам ко да неможат да почекаат ебани 5мин

што се лутите бе вие што ви викаат дека не сте биле никад на стадион а тропате? да не не се у право?
ова е исто ко да дебатираш за механика со механичар а ти да си немаш врска од механика или само основни познавања
па остај друго и најгласни сте:eek:
не ги пуштија кога почна натпреварот па уште пред време ги бркаат, ти се молам ко да неможат да почекаат ебани 5мин
тој што иде на стадион знае кога се пуштаат кои навивачи.

На детево цела рака му е отидена, па уште кривична пријава му лепат и казна ќе му пишат. :facepalm:
Господ нека му е на помош.

Абе кој права кој црни слободи бараш. Зарем не сфаќаш дека ако едната навивачка група не си замине порано, кога ќе излезат двете во исто време и се најдат надвор, ќе има колеж? Разбери дека тоа што ве тераат порано да излезете е за ваше добро, да си појдеш жив дома.
Друже како не разбираш дека за тоа е полицијата таму. Они треба да обезбедат мир и да не дозволат контакт меѓу двете групи. Затоа се празни прво гостинскиот дел па после се отвраат вратите за да си одат домашните навивачи. Ама тоа се прави откако ќе заврши утакмицата. Така функционира тоа секаде низ светот, а навивачките групи се над 10000 луѓе. Така треба да функционира и кај нас. Ако не се способни тоа да го обезбедат не треба да зимаат ни плата. Фудбалот ни е никаков, освен роднините и навивачите никој не припарува на стадион, а со ваквите работи и навивачите ги бркаат. Кај нас нема хулигани и некој опасни навивачки групи па да се плаши полицијата од нив и да се оформува специјална едница само за нив. Еве најди ми 5 примери на хулиганство во Македонија и тепачки меѓу навивачки групи како што е низ Европа и цел свет. Премногу се создава лоша слика за навивачите во кај нас со цел да се уништат (особено за Комити) кои се еднинствени што уште се спротивставуваат на глупите одлуки на нашите политичари и тоа само преку пароли на утакмиците. Имало и ќе има инциденти од некоја будала пијана на која местото не и е на трибина ама тоа се ретки и изолирани случаи. Па треба да бидат среќни што има уште луѓе што сакаат да одат да го гледаат овој мизерен фудбал.

Toa uste ne e precizirano, edna rabota sto e sigurna e deka Turcin ne ja ukral, a toa e mnogu bitno vo ovaa situacija, a toa dali padnala ili pederski e pustena od nekoj needuciran doprva treba da se vidi, pretpostavka e deka padnala vo cela taa guzva zasto site neli sme so stavot deka valjda nema budala nekoja od niv sto bi ja pustila, ama i taa opcija ne se otfrla celosno.[DOUBLEPOST=1407175399][/DOUBLEPOST]Soopstenie od Komiti
Искрено не сакам да верувам дека некој така шпиунски би пуштил шок бомба меѓу нозе на луѓе, пред се, ако добро видов на снимката, на местото каде се наведна дечкото да ја земе, имаше и доста полицајци, па веројатно нема толку умоболен човек да фрли така шок-бомба, без да предупреди и да повреди и навивачи и свои колеги. Господ знае како се стркалала таа бомба, а и не ни верувам дека може да се докаже тоа.

Тие што имаат 60 навивачи. Помалку се, полесно и побрзо може да ги изнесат надвор.
Точно само што тие што ги браниш ги избација тие 600 а ние 60 дремавме 30 минути додека овие излезат.Ај што излегоа бидејќи они со стари бусеви а ние со нов и возач луд ги претеканвме сите нивни бусеви и не дај боже конректно да се погодеше на патарина да застанат сите бусеви без никаква полициска придружа.Е тоа тие друже слабо ја знаеш ти нашава неспособна полиција немат ум они за да доведат натпревар во ред.Тоа ти е жив пример од ФК Вардар Неготино - ФК Беласица.
П.С. плус што втори влеговме на еден мост чекваме пак 30 минути додека влезат овие и касневме на утакмицата цели 10 минути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom