Па јас не го оправдувам тоа. Сепак не значи дека треба да се однесуваме и ние лошо.
Треба брат не да треба само нема муда во денешнава младина од шемаџии по кафулиња до партиски потрчковци
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па јас не го оправдувам тоа. Сепак не значи дека треба да се однесуваме и ние лошо.
Ко прво епрен сте забегани со тоа што мислите дека кај нас има некое хулиганство. Па кај нас едвај функционираат 3-4 навивачки групи и тие со многу проблеми. Вчера немаше корнење столчиња и никакви инциденти. Кој се па они да ми забраниваат да ја догледам утакмицата ако не правам никакви проблеми. По напишаново се гледа дека врска немаш како функционираат овие работи низ Европа, а и низ цел свет каде што навивачките групи се по 10-15000 илјади луѓе, а и притоа се многу поџулигански настроени од нашите групи кои само за дерби се собираат по 500+, а на другите утакмици се до 200 луѓе. Ама таму има закон дека полиција не смее да биде на трибина освен ако нема инциденти. Така е и во ракомет.Како го бодриш клубот тоа е големо прашање ?! со корнење зтолчина , или ПУШИ ГО !!??
Кој си па ти да не пошуваш одлука и наредба да не заминеш пред да заврши натпреварот ?!!
А виде јас такво нешто да напишав ? Или гледаш тоа што тебе ти одговара ?И за да коментираме на темава мора да сме редовни на стадион нели?
Полека пиле, не се нервирај, чувај ја мржњата за на трибина. Сум бил милион пати на натпревар, ниту еднаш немам ќотек изедено! Се прашуваш зошто? Епа не сум мајмун симнат од планина што корне столчиња на трибина.На тебе ти треба еден добар ќутек, баш од тие што ги браниш. Ама онака, без никаква причина. Едноставно да налеташ некој ден во сала/стадион и да те фати некој шупак пошто не му дала жена му пичка и да те изгази од ќутек. Е тоа ти треба, шупчино заостаната!
И после се чудиме зошто вакви луѓе ни ја водат државава и имаме ваква полиција. Ваков глуп народ не ни заслужуе нешто друго, токму ова го заслужуе!
Si slusnal za licni slobodi i prava, otvori ustav, izgleda ne si svesen za niv, covek sto ima dozvola da prisustvuva na natprevar, koj si kupil fino lepo karta i dosol vo bitola da si gleda fudbal, istiot ima pravo da go gleda mecot nepreceno celi 90 minuti i po krajot na istiot da go napusti stadionot. Nikoj nema pravo da mu ja uskratuva taa moznost od cista mira i pred kraj na mec da mu kaze ajde gitla od tuka. Tie od start gi kinat so uskratuvanje na pravoto na dvizenje vo zemjava, u 100 navrati na ova se zalele Komitite.Ако не си цивилизиран човек, ако си мајмун напален симнат од планина, нема потреба да одиш на натревар и да правиш нереди.
Ве бркаат порано да напуштите, бидејќи ако ве остават до крај, кога ќе излезат двете навивачки групи надвор може да настанат посериозни проблеми. Тоа е целата работа.
Ама вас ви е филм да се правите хулигани и да и се противите на полицијата која си ја брка нејзината работа. Разберете еднаш дека не сте хулигани, не сте навивачи на Наполи, не сте ни пољаци.[DOUBLEPOST=1407173789][/DOUBLEPOST]
Дај бе да видам кој закон е тој, постирај ми релевантен доказ.
А виде јас такво нешто да напишав ? Или гледаш тоа што тебе ти одговара ?
Алоо си видел ли ти судир на навивачки групи кај нас?! Па прво се празни делот со гостински навивачи, ги спроведува полицијата до автобуси и кога ќе си отидат се отвараат трибините со домашна публика. Не коментирај кога врска немаш.Ако не си цивилизиран човек, ако си мајмун напален симнат од планина, нема потреба да одиш на натревар и да правиш нереди.
Ве бркаат порано да напуштите, бидејќи ако ве остават до крај, кога ќе излезат двете навивачки групи надвор може да настанат посериозни проблеми. Тоа е целата работа.
Ама вас ви е филм да се правите хулигани и да и се противите на полицијата која си ја брка нејзината работа. Разберете еднаш дека не сте хулигани, не сте навивачи на Наполи, не сте ни пољаци.[DOUBLEPOST=1407173789][/DOUBLEPOST]
Дај бе да видам кој закон е тој, постирај ми релевантен доказ.
За тие што прават инциденти, нека си јадат ќутек и ич не ми е гајле!Полека пиле, не се нервирај, чувај ја мржњата за на трибина. Сум бил милион пати на натпревар, ниту еднаш немам ќотек изедено! Се прашуваш зошто? Епа не сум мајмун симнат од планина што корне столчиња на трибина.
Ме буни делот што ме цитираш мене, а јас не ни спомнав такво нешто. Јасно ти е сега ? Или се пронајде во некој дел од мојот пост, па сега си ги поврзваш работите ?Мене ме интересира дали мора (пошо ние што не идеме на стадион сме слепци нели) и само за полицијата навиваме, треба да бидеме редовни на стадион за да пишеме во темава? Прашањето ми е на место, незнам кој дел те буни.
Абе кој права кој црни слободи бараш. Зарем не сфаќаш дека ако едната навивачка група не си замине порано, кога ќе излезат двете во исто време и се најдат надвор, ќе има колеж? Разбери дека тоа што ве тераат порано да излезете е за ваше добро, да си појдеш жив дома.Si slusnal za licni slobodi i prava, otvori ustav, izgleda ne si svesen za niv, covek sto ima dozvola da prisustvuva na natprevar, koj si kupil fino lepo karta i dosol vo bitola da si gleda fudbal, istiot ima pravo da go gleda mecot nepreceno celi 90 minuti i po krajot na istiot da go napusti stadionot. Nikoj nema pravo da mu ja uskratuva taa moznost od cista mira i pred kraj na mec da mu kaze ajde gitla od tuka. Tie od start gi kinat so uskratuvanje na pravoto na dvizenje vo zemjava, u 100 navrati na ova se zalele Komitite.
Која партија бе!? Јас не зависам од партија, ниту ќе зависам некогаш. Ако не ме знаеш, ќути си. Разликата меѓу мене и тебе е тоа што ти одиш на трибина да дивееш и да се правиш холиган, да пцуеш полиција и да пишуваш на Фејсбук A.C.A.B и полициска држава, јас одам на натпревар како цивилизиран човек, да уживам во натпреварот, затоа полиција не ме чепка мене.Тоа ли е демократијата што ја зборите цело време (те ставам во ист кош со тие што ни ја водат државава, пошто гледам дека си обичен пушикур у истата партија), демократија е некој да ти ги ускратува најосновните права кои ги имаш како човек?!
И да, си бил ти на стадион, жими к*р си бил! И ај олади малку, не туку стварај само нервоза на темава!
Јас зборам за полициска неправда и за слепи луѓе што слепо веруваат во тоа што ќе им се пласира како "најлогичка вистина " без да погледнат од друг агол. Нигде ни пишав кој да коментира на темата, ни во кој е кривицата. Тоа сакав да кажам, да.. khmПоново те цитирам, си праиш Бајрам на умот или стварно незнаеш за што зборам? Значи ти имаш осетено на твоја кожа, и сега као ние не сме осетиле а збориме на темава? Тоа ли сакаш да кажеш?