Навивач остана без дланка на дербито Пелистер-Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата Carlitob
  • Време на започнување Време на започнување
А што ако ја земал, видел дека осигурувачот го нема и ја држи цврсто (нели во тој случај не се случува детонација). Не сум стручен за ова, ама некој пиша претходно дека доколку се држи така нема да експлодира. А и ти тоа што велиш дека ја држел 5 секунди, а детонацијата е после 1-2 секунди, можеби укажува на тоа дека сакал цврсто да ја држи и да им ја предаде или не знам што.
Ако праеле штафета многу внимателно, значи треба да ја држиш бомбата цврсто, ТИ да го извлечеш осигурачот па му ја даваш на некого внимателно прво тој да ја стисне рачката па tи да пуштиш па тој да примети дека нема осигурач па да сака тој да му ја даде после на полицијата...

Според снимката ми делува како паника. Делува ко да ја зема од земја и мене делува збунето скрос и два-тројца околу него изгледаат подеднакво испаничени.

мислењето на Летко, зошто не ја даде на чичо милицај или фрли настрана ?
Веројатно не видол дека осигурачот го нема, шознам.

мислењето на Летко, зошто не ја даде на чичо милицај или фрли настрана ?
Веројатно не видол дека осигурачот го нема, шознам.
А бе најпаметната опција реално била одма да ја фрли што подалеку, ама во такви моменти и паника се случуваат погрешни процени.

Значи не е како што тврдевте на почетокот, се обидел да ја фрли на терен за да избегне поголема штета. Да ја фрлеше на терен и тој ќе беше здрав и другите повредени и темава ќе ја немаше. Сеа се поставува прашањето зашто не ја фрла подалеку од толпата знаејќи дека е опасна работа

Sea kazaa na vesti turcin i toa e vistinata. Turcin ja zemal bombata od policaecot ama ne toj prviot toj vtoriot oti ovoj prviot nemal bomba ama vtroriot ne primetil a tretiot primetil ama ne mu kazal ama i drugive se nalutile sto ne go izvestile pa turcin gi izdal i na kraj sam se zaebal. Belja be!

А бе најпаметната опција реално била одма да ја фрли што подалеку, ама во такви моменти и паника се случуваат погрешни процени.
Не е паника туку адреналин и еуфорија, паника е ко ќе како без гла трчаш ќе фрлиш не гледајќи каде... тој ја брани и кога полиција и кога неговите посегнуваат по неа тој ја чува ја трга ја брани. НЕшто како чуство на победа.... Али и то ете до што може да доведе

Ако ја фрлил можно е да биде сфатен погрешно, како напаѓач :) се е можно...
Абе дозволено е шок бомби на стадион?

Значи не е како што тврдевте на почетокот, се обидел да ја фрли на терен за да избегне поголема штета. Да ја фрлеше на терен и тој ќе беше здрав и другите повредени и темава ќе ја немаше. Сеа се поставува прашањето зашто не ја фрла подалеку од толпата знаејќи дека е опасна работа
Има две можности. Првата е ПАНИКА, втората ДЕФИЦИТ НА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА. Мене ми се чини дека е втората.

Убаво се гледа како му ја зема на полицаецот
Не мора да си експерт
Ама немора и да избрзваш со заклучоци. Ви кажав дека бомбата му паднала на тој од ЕБР и Турчин ја видел и ја зел.
На клипчето јас гледам дека е испаничен и му покажва на ЕБР дека нивната бомба е кај него. Во тој момент, од горе слегва еден од ЕБР по бомбата и двајца од Комити го туркат Тучин неколку реда подолу и еден ја покрива со раката бомбата. Веројатно тогаш е активирана.
Ај види тие мигови од 1:27 натаму кога им даде на знаење на полицијата дека им паднала бомбата и кога полицаецот се обиде да ја земе шо прави??

А) Му ја дава на полицаецот
Б) Се трга и не ја дава на полицаецот
В) Го туркат надолу и бомбата не стига до полицаецот.

Toa e rabotata, sto neznael, ne ja aktiviral on toa sigurno, samo ja drzel vo raka, a ti si clen na Balisti, vo vakva situacija kazi mi dali bi bil sposoben trezveno da razmisluvas i logicno ? Deckovo na svoj rizik se pusta na zemja megju 10 pendraci i stitovi zasto pomegu noze na negovi drugari primetuva bomba, ne ja krade, toa e mnogu biden moment, Ne ja krade, tuku primetuva nesto sto padnalo od clen na EBR koj pa ne ni bil svesen za toa ( ova kakov fail e lele majko, otkaz po brza postapka treba da pie toj ) ...
Vo vakva situacija mozno e da rece, ej, tajmaut, ne se tepame sega ok ? videte dole sto ima, sto e toa ? opaaaa, shok bomba, civa e ajde ajde, krevajte dva prsti sea ne se sramete ...

Realno gledajte bar vie sto ste navivaci, vo ovaa kalakrnica ne se znae koj jade koj pie, da znael deka ke eksplodira u nego sigurno poinaku ke reagiral ama ete, se desilo, baska puka andrenalin tuka, te tepaat od cista mira zasto sakaat da te izbrkaat pred da zavrsi natprevarot. Ete ima drugi clenovi ako primetuvas na videoto eden mu ja faka desnata raka so bombata, nikoj ocigledno ne znael deka ke eksplodira. Od segasen aspekt da, ke kazes abe zasto odma ne ja frlil ama ova moze da go zbori samo covek sto nikogas ne se nasol vo fajt so EBR, lesno e od vakva perspektiva da se zbori, mnoogu lesno a garant mnogumina od tuka da bile tamu na nivno mesto ili mocanje u gakji ili strav do poser ke imale, ke se ukocele i ke pocnele da cmizdrat.

Ако ја фрлил на терен па ќе пишат медиумиве “хулиганите комити со шок бомби на судијата“ како и да видиш пак се заебани на крајот, а никој не зборува за одговорноста на џандарот што изгубил шок бомба (која и не мораше воопшто да се носи на утакмицата) се си беше мирно до 89-90 минута кога нашата неспособна полиција проба да ги избрка од трибина беспотребно!

Ако ја фрлил на терен па ќе пишат медиумиве “хулиганите комити со шок бомби на судијата“ како и да видиш пак се заебани на крајот, а никој не зборува за одговорноста на џандарот што изгубил шок бомба (која и не мораше воопшто да се носи на утакмицата) се си беше мирно до 89-90 минута кога нашата неспособна полиција проба да ги избрка од трибина беспотребно!
toa e Primaren problem tuka, ne sekundaren ili tercieren, primaren !
Prvo, zasto Komiti bea brkani od tribina pred da zavrsi mecot, koga imaa dozvola za gostuvanje, uredno bea najaveni i imaa karti za cel mec.
Vtoro, kako e izvodlivo shok bomba vo takva guzva da padne od clen na EBR i istata da se trkala na tribina bez pritoa nekoj od niv toa da go primeti.

Pa na kraj doaga Turcin.

Добро е видеово расчисти многу работи, едно е јасно бомбата е ненамерно активирана во гужвата, пошо ако сакаше да ја активира ќе ја активираше уште одма и ќе ја фрлеше у џандарите, е сеа фали дел кога експлодриува бомбата за да видиме како доаѓша до активирање на бомбата.

Одговорен џандарот што некој му ја украл бомбата? Јас да те претепам и да ти го украдам новчаникот, ти ли ќе бидеш крив што не си знаел да го чуваш?

Не е беспотребно бркање, ве бркаат порано да си одите, бидејќи откако ќе заврши утакмицата може да дојде до поголеми проблеми доколку се судрат двете навивачки групи. За да се избегнат такви проблеми, потребно е една од навивачките групи да си замине порано.

Оваа случка нема да се случеше доколку комитите имаа барем малце мозок да сфатат зошто ги бркаат порано.

Sto ti e be alo, za kakvo kradenje zboris, bombata ne e ukradena, so sila li se pravis slep ? Preku kur od vakvi postovi, ene imas i video dokaz, sto poveke sakas ? Istoto od videoto koe izleze denes mene mi bese preneseno od luge tamu sto bea, bombata ne e ukradena razberi veke ednas i ne mi go povtoruvaj istiot spin koj ne e vistina, bombata e padnata na zemja, na betonot, nitu eden clen od EBR toa ne go primeti, tie ne ni znaele deka na nekoj od niv mu fali shok bomba.

Одговорен џандарот што некој му ја украл бомбата? Јас да те претепам и да ти го украдам новчаникот, ти ли ќе бидеш крив што не си знаел да го чуваш?

Не е беспотребно бркање, ве бркаат порано да си одите, бидејќи откако ќе заврши утакмицата може да дојде до поголеми проблеми доколку се судрат двете навивачки групи. За да се избегнат такви проблеми, потребно е една од навивачките групи да си замине порано.

Оваа случка немаше да се случи доколку комитите имаа барем малку мозок да сфатат зошто ги бркаат да си заминат порано.
Штета за дечково што си остана осакатен доживотно.[DOUBLEPOST=1407170760][/DOUBLEPOST]
Sto ti e be alo, za kakvo kradenje zboris, bombata ne e ukradena, so sila li se pravis slep ? Preku kur od vakvi postovi, ene imas i video dokaz, sto poveke sakas ? Istoto od videoto koe izleze denes mene mi bese preneseno od luge tamu sto bea, bombata ne e ukradena razberi veke ednas i ne mi go povtoruvaj istiot spin koj ne e vistina, bombata e padnata na zemja, na betonot, nitu eden clen od EBR toa ne go primeti, tie ne ni znaele deka na nekoj od niv mu fali shok bomba.
Дај боже така да биде, дај боже да е падната. Во спротивно го жалам дечкото што треба да го продолжи животот со дефицит на интелигенција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom