Толстој
екс Бомбастичен
Излезе ли убава снимнка за мајмуните или тешко?
нема сеуште
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Излезе ли убава снимнка за мајмуните или тешко?
Имаше народ?
ти више критики читаш ко што те гледам него сам што оценуваш.
Абе шо и да правите немој во Милениум во кино да одиш, посебно не на 3Д.
Дај уште 50-60 денари плус и оди во Синеплекс, барем и звук е подобар и слика, ако го читаш преводот, ставен е на нормално место со нормална големина на буквите, а не како во Миелниум го напикале доле, со фонт 3 абе очи да ти се истечат. А тоа наочарите последен пат им се чистени првиот пат кога даваа 3Д.
Најефтиниот инвертер на пазаров... наводно со Тошиба компресор.
Прегледај го приврзокот 95981 Прегледај го приврзокот 959
Bi v zamolil za sovet. Vo momentot se razmisluvam za stavanje na klima ured ili inverter koj bi go koristel za prostorija od 35 m2.
Po razgleduvanje vo prodavnicite i po sugestija na poveke prodavaci predlog mi bea dadeni klima uredi od 3.5 kw i toa
St koj go ima vo setec i so se montaza cini 14000 denari i crypton klima koja cini 11000 bez montaza. Navodno dvata se so toshiba kompresor.
Isto taka predlog m dadoa inverteri istite marki.
Moj совет е обична клима ( без инверетер )
Поедноставна е конструкцијата, значи помали се шансите да се расипе. Самиот инвертер е електронски уред кој ја менува фреквенцијата на струјата. Тој уред може да се расипе.Vo red go pocituvam sovetot no zosto????
Zosto???? Cena ili????
Поедноставна е конструкцијата, значи помали се шансите да се расипе. Самиот инвертер е електронски уред кој ја менува фреквенцијата на струјата. Тој уред може да се расипе.
Разликата во работењето на клима со и без инвертер е следна:
Ако климата без инвертер ја ставиш на 25 степени ( во режимот на затоплување ), таа ќе се вклучи кога температурата ќе биде 24, а ќе се исклучи кога ќе достигне 26 степени.
Климата со инвертер не се исклучува компресорот. Кога температурата ќе се приближи кон 25 степени инвертерот ја намалува фреквенцијата односно брзината на моторот. Значи по рамноерна е регулацијата кај климите со инвертер.
Можеш да купиш клима со инвертер сепак тоа е твој избор, сега ни цените не се многу различни за со и без инвертер
[quotsek
рт за зони и пајак воз., post: 6747328, member: 51585"]Поедноставна е конструкцијата, значи помали се шансите да се расипе. Самиот инвертер е електронски уред кој ја менува фреквенцијата на струјата. Тој уред може да се расипе.
Ако климата без инвертер ја ставиш на 25 степени ( во режимот на затоплување ), таа ќе се вклучи кога температурата ќе биде 24, а ќе се исклучи кога ќе достигне 26 степени.
Климата со инвертер не се исклучува компресорот. Кога температурата ќе се приближи кон 25 степени инвертерот ја намалува фреквенцијата односно брзината на моторот. Значи по рамноерна е регулацијата кај климите со инвертер.
Можеш да купиш клима со инвертер сепак тоа е твој избор, сега ни цените не се многу различни за со и без инвертер

[quotsek
рт за зони и пајак воз., post: 6747328, member: 51585"]Поедноставна е конструкцијата, значи помали се шансите да се расипе. Самиот инвертер е електронски уред кој ја менува фреквенцијата на струјата. Тој уред може да се расипе.
..........................................................................................................................................................................Vo sekoj[DOUBLEPOST=1406210684][/DOUBLEPOST]
Vo sekoj slucaj go cenam mislenjeto, samo bi sakal uste edno doobjasnuvanje bidejki i ne se razbiram mnogu. Od ona sto po prodavnici mi go kazuvaat navodno inverterot e poekonomicen i konstantno ja odrzuva temperaturata. E sega barem od ona sto go citam po prospekti potrosuvackata za 3.5 kw e nesto okolu 1 do 1.15 kw i kaj inverterot i kaj klimata pa toa i malku me buni.
Od druga strana dali imas tvoe mislenje za navedenite marki CRYPTON i ST?
Ti blagodar odnapred