- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.272
- Поени од реакции
- 8.388
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа не е возможно бидејки со самото логирање на другата конзола, од едното место ке биде дисконектиран.@Martin
Вака имам јас ПС4 имаш ти ПС4 имаме 1 акоунт купено дали тој 1 акоунт работи на 2 конзоли кога истовремено ке се конектираме, пример купуваме игра од 50долари автоматски ке не кошта двајцата по 25долари што е многу многу исплатливо, дали е возможно тоа или не?
Здраво ја читам темава и пак не ми е јасно. Сакам да ја купам Battlefield 4 на playstation 4 преку самото сону иам напраено акаунт на америчка адреса(лажна). Сониво го играм со брат ми и иаме два посебни акаунти. Е сеа дали можам да ја купам Battlefield 4 преку самото сону и дали ќе ја има на двата акаунти за играње? И дали може да се купи играта без да платам Playstation Plus? И доколку треба Playstation Plus да се купи за да ја купам играта дали играта ќе ми остане откако ќе ми заврши Playstation Plus претплатата?
Фала Многу
Мислам дека @Martin ќе го потврди мојот коментар.
За да можеш да купуваш видео игри на PlayStation 4, мораш да си претплатен на PlayStation Plus, барем за месец дена, што би требало да те чини 5 евра, односно 5 американски долари на американскиот PlayStation Plus.
Откако ќе ја купиш видео играта, истата ќе можеш да ја играш и откако ќе ти истече претплатата на PlayStation Plus.
И да, видео играта можат да ја играат сите корисници на конзолата, а не само корисникот кој е сопственик на видео играта.
Ок фала ти многу другар. Е сеа кажи ми од каде е најпаметно да го купам Playstation Plusot дали од амазон или од самото сони. Гледам цените се исти и од самото сони и на амазон. Па те молам објасни ми зашто гледам некој купил од бугарски некој англиски некој амерички па незнам од каде да купам.
Фала многу
Од осмата генерација на конзоли за видео игри, само Nintendo Wii U е заклучена по региони, додека PlayStation 4 и Xbox One се отклучени, односно region free.
Со други зборови кажано, ако купиш PlayStation 4 и/или Xbox One конзола, без разлика од каде ќе ја купиш, ќе можеш на истата таа конзола да ги играш сите видео игри од било кој производител во светот, без разлика од каде си ги купил видео игрите.
Можеш конзолата да ја купиш од Јапонија, а видео игрите од САД, а да ја користиш конзолата и да ги играш видео игрите во Македонија, нема никакви ограничувања.
Исплатливо ти е да ја купиш конзолата од Сони Галерија продавниците на Пан Европа, бидејќи така ќе имаш гаранција на конзолата од Пан Европа, кои се овластени дилери на Сони за Македонија.
Не ти препорачувам да ја купиш конзолата од Академска Книга, односно од Гејм Он во Градски Ѕид, според коментарите кои ги прочитав, престанале да си играат крадци со продавање на конзолите по неоправдано повисоки цени од пазарните, но сепак не се овластени дилери на Сони и многу често им недостигаат по некои делови, додека Пан Европа се овластени дилери на Сони и кај нив можеш да најдеш се што би ти притребало за PlayStation 3 и за PlayStation 4.
Од Академска Книга, односно од Гејм Он, единствено би ти препорачал да купуваш видео игри, но само доколку истите видео игри ги нема во Пан Европа или во Југотон. Обрни внимание кога купуваш видео игри од Академска Книга, односно од Гејм Он, речиси секогаш се поскапи од Пан Европа и од Југотон.
Другар фала на повеќе инфо. Но јас веќе иам купено пс4. Јас те прашав за Playstation Plus од каде е најпаметно да го купам од amazon или од Playstation store(од самото сони). Ми требаше мислење за Playstation Plus од каде е најпаметно да се купи зашто видов во претходните страници некој го користи Playstation Plusot на бугарски па цените се повисоки некој на англиски цените се повисоки од америчките а некој на амерички каде цените на игрите се најефтини, е сеа ако може да ми објасниш од каде ми најисплативо и од каде да го купам Playstation Plusot?
Најверојатно кредитната картичка не ти ја прифаќа, и јас го имам овој проблем..

Многу сте испишале за малку време
Вака..
За да ја купиш БФ4 НЕ ти треба ПС+. Можеш директно преку маркетот нивни.
Значи што треба да направиш:
1. Направија конзолата примарна на америчкиот акаунт.
2. Купи си преку амазон 50$ + 10$ гифт карта (нормално за амерички пазар).
3. Кодот од картата ќе ти го пратат инстант, или за неколку чаза на емаил.
4. Истиот код после ќе си го додадеш на америчкиот акаунт. (еден начин преку логирање на веб страната, друг начин директ преку ПС4)
5. Од кога ќе ги додадеш парите на акаунтот слободно на маркетот можеш да ја купиш било која игра до 60$.
Е сега во врска со пс+ се надевам ќе ја сватите логиката.
Значи од како ќе ја купиш играта на америчкиот акаунт, а успат кога конзолата ќе ти стане примарна на истиот акаунт. Повеќе логурање на тој акаунт на тој ПС немора (освен ако сакаш со тој акаунт да си собираш трофеи и сл.)
Наредниот или наредните акаунти што би се логирале на конзолата, ако тие имаат претплата ПС+ без проблем ќе може играта да се игра онлајн.
Прост пример. На мојот амерички акаунт што имам купено неколку игри, нормално мојата конзола си е примарна, така да не мора да се логирам за да се играат игрите. Е сега, ти на твојот (нема врска кој регион ти е) акаунт доколку немаш игри, а имас ПС+ претплата комотно можеш кај мене да се логираш и игрите онлајн да ги играш.
Се надевам не бев сложен.
Logiraj se na sony websajtot. Otvori go tabot PS wallet i odi na add finds... Tuka stavi si 60 $ i vrati se na PS consolata i poracaj ja igrata.Колку што гледам и мислам дека акаунтите се ставени на амерички адреси а картичката и акаунтот на пејпел е наместен на македонска адреса и те одбива неможеш да купуваш преку таа картичка и преку тој пејпел на Playstation store. Е сега гледам многу луѓе излеа ги користат овие што се Playstation Gift card 20$, 50$, 100$ кој ги купуваат од амазон и ги внесуваат на Playstation store. Со овој начин ќе имаш кредит да купуваш на сторот. Е сега јас го немам ова проверено точно и незнам бидејќи сум нов потребно е некој кој го има ова напраено да ни објасни како е процедурата? И незнам дали можам на пример ако играта е 60$ јас со Playstation gift card да купам една од 50$ и една од 10$ за да направам кредит од 60 долари на walletot? Затоа замолувам некој искусен кој веќе ги знае овие работи ако може убаво да ни објасни. Поздрав
Фала многу