PlayStation 4

Интересно изгледа за почеток. Има free игрици, а другите што се плајкаат уствари се изнајмуваат, пр. 5 долари за еден месец гејманје или 20 за цела година (така нешто беше).
Допрва треба да работат на него. Пример ако во иднина внесат да комплетно СИТЕ пс3 игрици се играат на ова, тогаш вреди да се купи ПС+ зошто фактички ќе ги играш и пс3 насловите и пс4 што ги даваат пс+ секој месец :)
Само грдо ќе биди ако воведат и на ова претплата па да мора секој месец/година да се претплатуваш.

има шанси некако да најдам free psn code 10$ на нетов или слабо?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Првичните пресолени цени за користење на PlayStation Now, за кои мора да се потенцира дека не се и конечни, бидејќи Интернет сервисот сеуште е во бета фаза, можеби се пресвртницата која им е потребна на Мајкрософт во осмата генерација на конзоли за видео игри.

Основната функција на PlayStation Now, за кој Сони неодамна најавија дека ќе може да се користи и на телевизорите на Сони, односно без PlayStation конзола, е да се изнајмуваат и играат видео игри од постарите PlayStation конзоли на поновите PlayStation конзоли. Не е никакво изненадување дека Сони сакаат да профитираат од ваквиот Интернет сервис, но начинот на кој сакаат да остварат профит е доста неприфатлив за гејмерите.

Доколку веќе имате оригинална копија од видео игра за PlayStation или за PlayStation 2, зошто би плаќале претплата за изнајмување на истата видео игра за да можете да ја играте на PlayStation 3, PlayStation 4 или на PlayStation Vita преку Интернет сервисот PlayStation Now ?

Проблемот е во тоа што - ЗА СЕКОЈА ВИДЕО ИГРА ЌЕ СЕ ПЛАЌА ПОСЕБНА ПРЕТПЛАТА, а првичните цени на претплатите се движат од 2.99 долари за 4 часа или 14.99 долари за 90 дена кај поевтините видео игри, до 4.99 долари за 4 часа или 29.99 долари за 90 дена кај поскапите видео игри, а тоа е ЦЕНА ПО ВИДЕО ИГРА, А НЕ ЦЕНА НА ЕДНА ЗАЕДНИЧКА ПРЕТПЛАТА ЗА ИСТОВРЕМЕНО ИЗНАЈМУВАЊЕ НА ПОВЕЌЕ ВИДЕО ИГРИ.

Несомнено Сони го даваат максимумот од себеси како знаат и умеат да го направат PlayStation 4 што е можно попривлечлив за гејминг заедницата, но доколку Мајкрософт одлучат да применат сличен модел кај Xbox One, кој би бил поевтин, или уште подобро, но дефинитивно тешко изводливо - бесплатен - можеби гејминг заедницата би почнала да го фаворизира Xbox One наспроти PlayStation 4.

Би било вистинско изненадување доколку Мајкрософт применат ваков потег, но не би било и прв пат. Ако се вратиме назад во средината на 1990-те години, ќе се потсетиме дека Мајкрософт го уништи првиот Интернет прелистувач Netscape со тоа што го направи Internet Explorer бесплатен за сите корисници на Windows 95 оперативниот систем, како и за сите идни Windows оперативни системи, додека корисниците на Netscape мораа да купат копија од првиот Интернет прелистувач за да можат истиот да го користат.

Случајно или намерно, можеби Сони им го дале на Мајкрософт решението за спасување на Xbox One.

Како и да е, останува фактот дека PlayStation Now сеуште е во бета фаза и допрва ќе се усовршува и допрва ќе биде пуштен во употреба за сите корисници на PlayStation 4, PlayStation 3 и PlayStation Vita, а мора да се земе во предвид фактот дека и првичните цени за изнајмување на видео игри преку PlayStation Now се само почетни и несомнено ќе бидат предмет на поевтинување или поскапување.

http://www.shacknews.com/article/85193/opinion-playstation-now-prices-placate-publishers

Opinion: PlayStation Now prices placate publishers

by Steve Watts, Jul 01, 2014 1:30pm PDT

ps-now-black-554x341_28313.nphd.jpg

After much speculation and somewhat vague announcements, PlayStation Now rolled out a prototype pricing model in recent weeks. Gamers did a collective spit-take at the high prices. Though they are certainly absurdly high compared to market value, both as a beta test and a placating move for publishers, the dollar signs make perfect sense.

First, the obvious acknowledgement: the prices are high, and they may or may not stay that way. Kotaku reports that as of the launch, a four-hour rental period for a retail game like Final Fantasy XII-2 cost $4.99, with prices stacking up to $29.99 for a 90-day rental. Smaller games like Guacamelee ranged from $2.99 to $14.99. Not only is that a higher mark than the figures we were given that capped at $19.99, it also seems insane when you consider factors like market value and digital sales. Why would you pay fifteen bucks to rent Guacamelee for a few months when you can own it?

You wouldn't. And that's the point.

PlayStation Now is a bold experiment in game streaming, and it has a lot of potential to create a new avenue to play games quickly and easily. It's also untested and not ready for full implementation. That's not just a statement on the technology, but on it as a market force. Sony is essentially curating its own walled garden of a rental system. Unlike older rental systems like Blockbuster or even modern ones like Gamefly, though, Sony has a vested personal interest in assuring new game sales. Happy publishers make for better platform relationships.

The rental business has always presented a problem for publishers and their all-important bottom lines. In the days of retail, a physical purchase would always be more significant than a rental copy that would be reused several dozen or even hundred times in its lifespan. Each rental was one less potential customer to buy your game. Though it arguably helps spread word-of-mouth, most publishers would much rather you pick up a new copy at full price.

It's significant that Sony stated developers and publishers would be determining their own price points on PlayStation Now. It's hard to tell if that applies to the beta period, or if the policy will go into effect when the service launches in full.

Regardless, the high price points seem aimed more at pleasing publishers than players. Either Sony controls the service and doesn't want to scare publishers off, or it isn't flexing its negotiating muscle for more reasonable price points. We know Sony can make a value proposition when it counts, as it's shown impressive inroads with its PlayStation Plus offerings. That was a slow start, and PS Now is another new model that might need to gain momentum to prove its value to game-makers as well.

We may be still be surprised by Sony's promised subscription model for PlayStation Now, which could be very generous. The testing phase could end and prices could change and stabilize closer to what we expect for market value. At the moment, though, they are so much less appealing than purchase prices, it simply has to be intentional.

Да, но немој да очекуваш премногу доколку платиш за годишна членарина.

Има бесплатни видео игри, но не се од типот на оние мора-да-се-игра.

Видео игрите кои се од типот мора-да-се-игра, меѓу другото мораат и да се платат, а не знам какви се правилата за истите тие видео игри доколку ти помине членарината после платениот временски период, дали ќе може да се играат купените видео игри и без PlayStation Plus, или ќе може да се играат само доколку имаш платено PlayStation Plus членарина, не знам, но претпоставувам дека @Martin знае.

Купените игри ќе може да се играат т.е. оние игри што си ги фатил/купил на попуст додека си имал ПС+ ти остануваат.
Е сега @123456 пази доколку го земаш ваучерот. Прашај за кој регион е. Јас тогаш ко зборував со Ѓуниќ рече дека тие ваучери се за бугарски акаунти што по автоматизам доколку би купувал игри онлајн ги прави поскапи, т.е. најскапи. Ако Фифата на амерички акаунт е 2700ден. На англиски е 4000, а на бугарски е 4300ден. Значи боље од амазон да си купиш картичка и да си отвориш УС акаунт.

http://www.amazon.com/1-Year-PlaySt...e=UTF8&qid=1405239727&sr=8-1&keywords=ps+plus
ама доле пишува ова :
  • Online Game Code: Currently, this item is available only to customers located in the United States and who have a U.S. billing address.
Морам да правам фејк адреси дека живеам во Америка така за да може да купам пс плус?
Неможе да ме откриат ли кога ке поврзам пс4 со интернет автоматски ке ме препознае дека не сум од Америка да не ме банираат ?
Ова се исплака за 2 игри купени во МК на пс плус може да земам 3 игри за тие пари.
Овој код од амазон се купува и стига по маил така тоа се сигурно некој бројки така?

Неможат и несмеат да те банираат. Ти игрите ги купуваш на акаунтот, не на ПС-то. А нели со акаунтот можеш да се логираш и на амерички ПС и на афрички :)
На амазон слободно фејк адреса стаи. Они воопшто не се замараат со регионите. Јас од амазон многу ваучери имам купувано, последниот беше 100долари што си го аднав на акаунтот. Моментално имам 120$ и чекам некој наслов па да ги намалам пола. Другата пола е за фифа15 :D

Некој да не има Бета код за Destiny, да пробаме да видиме што чудо е тоа.

Некој да не има Бета код за Destiny, да пробаме да видиме што чудо е тоа.

Еве од официјалниот Фејсбук профил на PlayStation Macedonia.

Кодовите мораат да се искористат денес, или најдоцна утре, но препорачливо е да се искористат уште денес.

https://www.facebook.com/pages/PlayStationMacedonia/301983699703?fref=nf

Повелете за почеток:

N9F-AAF-TFK
N9K-MTM-YP7
N9K-NRH-63V

Да напоменеме дека истите кодови треба да се искористат најкасно до утре, т.е. веднаш. Важат за PS3 и PS4 и с еактивираат исклучиво преку ПСН акаунот преку следниов линк:
http://www.bungie.net/en/User/coderedemption

Еве од официјалниот Фејсбук профил на PlayStation Macedonia.

Кодовите мораат да се искористат денес, или најдоцна утре, но препорачливо е да се искористат уште денес.

https://www.facebook.com/pages/PlayStationMacedonia/301983699703?fref=nf

Се регистрирав. Dexter26 ти си муња. Чекаме до 17 и да пробаме.

Купуваш игра од ПС+ и после некое време ја бришеш, дали после тоа можеш пак да ја симнеш пошто веќе си ја купил или одново ја купуваш?
Ако на 2 пс4 се поврзат на 1 акоунт дали купеното може да се користи на 2 пс4 или не?

Купуваш игра од ПС+ и после некое време ја бришеш, дали после тоа можеш пак да ја симнеш пошто веќе си ја купил или одново ја купуваш?
Ако на 2 пс4 се поврзат на 1 акоунт дали купеното може да се користи на 2 пс4 или не?
Ич нејасно праша, ама ти ја сватив поентата :)
Значи еднаш кога ќе ја купеш играта ја бришеш и ја симнуваш онолку пати колку што сакаш. Значи играта ја имаш во libary. Исто кога ќе идеш на маркетот на таа игра ти пишува already purcashed.
Е сега бидејки ти игрите ги купуваш на акаунтот, не на пс-то, во идина (рецимо) истиов акаунт можам да го користам и за пс5, да купувам игри за него, и да играм. ПС4 игрите си остануваат за таа конзола. Значи акаунтот можеш да го користеш на сите конзоли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom