C
Castiel
Гостин
Добро ај немале Б тимови...па немаат ни во Германија ни во Англија,,,па они пак вадат играчи вадат....секако дека би било добро да се има Б тимови ама воопшто не е оправдување.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Италија е во економска криза , и тоа се одразува во сите сфери на живеењето , следствено и во фудбалот , стадионите се во ужасна состојба , но сепак Италија има далеку подобри успеси од една Англија која е пренатрупана од странци а има одлични услови во однос на инфраструктура , организација во тимовите , маркетинг и посетеност на стадиони.
Добро ај немале Б тимови...па немаат ни во Германија ни во Англија,,,па они пак вадат играчи вадат....секако дека би било добро да се има Б тимови ама воопшто не е оправдување.....
Шпанија е во уште поголема економска криза па ете во фудбалот се убедливо број 1 во светот за правење на играчи и ја имаат најаката лига во светот поради тоа што знаат како да работат со младите,поради тоа што има тимој како Атлетико Билбао и Реал Сосиедат кои му даваат шанса на сите играчи што ги имаат во школите нивни..
не мислам стрикно на англиски играчи него на млади играчи ...а има и англичани...Вилшер, Ремзи(добро овој е од велс), Волкот ( само што нема среќа со повреди), Стерлинг, Велбек, Старич...не се сите сјајни ама муабетот е ДОБИЛЕ шанса...во италија не ни добиваат шанса во појакиве клубови...Шпанија е во уште поголема економска криза па ете во фудбалот се убедливо број 1 во светот за правење на играчи и ја имаат најаката лига во светот поради тоа што знаат како да работат со младите,поради тоа што има тимој како Атлетико Билбао и Реал Сосиедат кои му даваат шанса на сите играчи што ги имаат во школите нивни..
Значи сепак стигаме до тоа дека Италјанците не знаат како да работат со младите нивни бидејќи пред се мислат на парите и бизнисот а не за нивните младинци кои утре други ден треба да ја престатвуваат Италија на некое силно натпреварување[DOUBLEPOST=1405944008][/DOUBLEPOST]
Англија не вадат играчи...Лалана,Шо,Хендерсон и останатите преценети англичаните се сите просек до просек а и никогаш нема ни да извадат некој добар играч бидејќи кај нив едноставно немаат талент,господ не му дарил дарба за ниту еден спорт а се најстара,најуспешна и најдобра нација во сите сегменти на живеење во денешниот живот..
На страна муабетот Англиската Премиер лига ја држат само странските играчи, а Англичаните и Шкотите се катастрофа во фудбал и никогаш нема да се научат да играат
Имаат во Германија втори тимови ... Баерн М. II , Дортмунд II , во англија немаат втори тимови но затоа имаат тимови на резерви - Manchester Utd Reserves итн ... Само во Италија нема нешто вакво слично, освен можеби Јуве каде што Б тимови му се Сасуоло, Сиена итнДобро ај немале Б тимови...па немаат ни во Германија ни во Англија,,,па они пак вадат играчи вадат....секако дека би било добро да се има Б тимови ама воопшто не е оправдување.....
Да ама Б тимовите во шпанија се натпреваруваат во втора лига ...додека другиве не е случајот си играат меѓу резеври на други тимови....на тоа мислев...Италијаните имаат примавера тимови ако е за тоа...и они играат во лиги меѓу себе...така да пак не им е оправдување...Имаат во Германија втори тимови ... Баерн М. II , Дортмунд II , во англија немаат втори тимови но затоа имаат тимови на резерви - Manchester Utd Reserves итн ... Само во Италија нема нешто вакво слично, освен можеби Јуве каде што Б тимови му се Сасуоло, Сиена итн![]()
ти одговорив...НЕМОЖЕ на ТРЕНИНГ да се оцени каков играч си...ТРЕНИНГ и НАТПРЕВАР не е исто...да даеш гол на тренинг и на натпревар исто е???? Ме прочита негде да пишам од небо дека паѓаат?? прв тим или вадиш играчи од младинска школа или па купуваш...ако сакаш да направиш јак тим само со купување ондак мора да имаш газди како Сити, Псж, Челзи и Реал што лупаат големи пари... Веќе чим немаш такви газди во случајот италијаните ондак праиш и од младински тим и купуваш нешто...
Иначе да појма немаат за работа со млади играчи...пример ти е репрезентацијата а и клубовите....ете пошо нели се со докторати ондак нема да е проблем бар по 1 играч полека да вметнуваат во прв тим на секои 2-3 сезони
и жити се не ми го спомињај Погба пошо Погба не е школа на јуве...Освен Маркзио последни 10тина години кој друг добар млад играч извади јуве? или милан освен Шиљо...или па интер?
Ајде викаш даваат шанса...кажи ми кој се тие играчи што добиле шанса баш ме интересира? поткрепи и со факти ...јас факти ти давам цело време...ме праша кои големи клубови вадат други ти ги набројав и клубовите и играчите...ти тврдиш дека и италијаните вадат а пак ниту еден играч не ми наброја....
![]()
Тренингот со прв тим бил шанса, браво еј. Страшна логика. Меси, Роналдо, Робен, сите тие станале играчишта зашо тренирале со прв тим, да, да.
Стварно незнам што се обидуваш да постигнеш со ова, еве ти и еден добар пасус над тебе напиша Џони Вајсмилер, прочитај го.
Или никад не си фатил топка у живот у каков било спорт, или имаш 12 години, немам друго објаснување. Ваков бисер одамна не сум слушнал.
Тоа шо велиш дека се преценети е релативна работа..во Италија системот на тренирање на децата на самите почетоци од фудбалските кариери го градат поинаку за разлика од другите држави..тука повеќе се базира на тимскиот фудбал односно и самиот знајш дека во Италија се игра многу тимски и фудбалот не се базира на индивидуалци..затоа Италјанците се одлични во дефанзивниот ред(офсајд стапици),вадат добри офанзивни/крилни бекој и добри голмани ..е сега ретко се годи да се најдат таленти како Верати,Џакерини,Џиовинко итн...кој ќе успее,кој нема да успее зависи и од самиот играч како се развивал...
Но не вервам дека се преценети..сепак нема смисла екипи како Милан и Јувентус да му даваат шанса на смешни играчи од странство кои ги платија по 8-10 милиони а да не му даваат шанса на помладите играчи...играчот треба да го изградиш односно со повеќе играње да стекни искуство и утре други ден да биди клучен дел од тимот..неможи туку така фрли го во оган па очекувај да игра нинџа....Баерн Минхен односно Ван Гал ги изгради како играчи Милер и Алаба и тие не станаа играчишта преку ден туку играа на секој небитен натпревар и му веруваше, исто така и Бадштубер на секој 2 натпревар го играше но ете за него не бидна поради повредите..
Е сега вие сакате да ми кажите дека Милер,Алаба,Бадштубер,Крос се многу поталентирани од Италјанските играчи како Џиовинко,Паладино,Џакерини,Лонго и не знам кој уште?..не бе туку знаат да работат со млади Германците и Шпанците и знаат да го искористат талентот на играчите за разлика во Италија каде фудбалот е многу паднат...во Англија на пример колку и да работат со младите џабе му е,тие ионака се неписмени и неталентирани
Среќа пелусо е ептен интелегентен... Никад немаш тренирано некој спорт па тврдиш и тренингот е шанса.. Па не ми наброја кои се тие што добиле шанса пошто ние од фифа само знаеме...![]()
Вие двајца да се фатите рака под рака и правец Италија, да го спасите фудбалот и младинците од пропаст.
Ако играте Фифа и сте чуле за некој млад играч кој е "многууу јак" незначи дека ги разбирате работите. Ако играчот има подобар шут и е побрз од Пелусо не значи дека треба да игра на негово место. Што ако во тактичката интелегенција му е 0 ?
Зарем не гледаш каков фудбал се игра во Италија ? Кој е тој играч кој има целосна тактичка слобода и може да прави тоа што сака без да работи за тимот ?
Балотели ? Гледате што се дешава без него ?
Имам тренирано, не се секирај за мене.Среќа пелусо е ептен интелегентен... Никад немаш тренирано некој спорт па тврдиш и тренингот е шанса.. Па не ми наброја кои се тие што добиле шанса пошто ние од фифа само знаеме...
Шах да знаеш дека не се рачуна....Имам тренирано, не се секирај за мене.
Ако си глуп и незнаеш да следиш тактички наредби како ќе играш, ќе трчаш кај шо ќе ти прднит ?
А нема потреба да ти набројувам играчи што добиле шанса затоа што сите почнале како младинци?
Има логика ?
![]()
Прашај го за КаваниШах да знаеш дека не се рачуна....и неможеш да наброиш пошо нема такви играчи...И тренинг со прв тим и играње во младнски состави НЕ Е ШАНСА!
Wait wait....Niger ти си ????![]()
Како не е шанса да ти висат тренери од голем клуб, стручни лица, да те нагледуваат секој ден, да разговараат со тебе, да те советуваат ?Шах да знаеш дека не се рачуна....и неможеш да наброиш пошо нема такви играчи...И тренинг со прв тим и играње во младнски состави НЕ Е ШАНСА!
Wait wait....Niger ти си ????![]()