Албанија - место за одмор

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
момци кој одел преку гевгелија кажете ми ВО ГРЦИЈА колу патарини има и колку им се движат цените на патарините?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Од Кожани до Игуменица има две по 2.4 евра во правец,значи 4.8 вкупно и уште толку на враќање.исто имало и од Кожани према Солунската раскрсница,ама таму не сум возел

K

Kiko

Гостин
Бев во Саранда пред нешто 5 години. Патот беше ужас. Тогаш се правеше(се надевам дека сега е подобар). Цените се пристојни. Зборувам за на плажа. Пиво 60 ден. Кафе 30 ден ред бул 100 ден. Плажата во Саранда не е којзнае што. Водата е чиста, ама вистинската убавина е ксамил кој е 14 км од Саранда. Таму е рај. Па би ви препорачал да одите во Ксамил на еплажа. И да јадете на бротчињата што се закотвуваат таму кракалец или коца риба. Саранда е убав град има ноќен живот и има што да се види. Има еден ресторант горе на врв ридот над саранда обавезно да го посетите. Луѓето се љубезни и ич да не се плашите и да немате предрасуди. Англиски немаат појма ама со раце со нозе све ќе ви објаснат. Плус православни се така да немајте страв освен од туристите од КОсово , тие се незгодни и агресивни. Јас би сакал да одам со девојка ми со кола. Ако некој сака да делиме патни трошкови нека пише ПП. Подобро е да се патува во друштво, плус го знам патот ;).

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
За Ксамил или Саранда колку чини автобуски билет?[DOUBLEPOST=1405351357][/DOUBLEPOST]@gjoko-mkd

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
јас незнам,секогаш одам со кола

Член од
28 јануари 2013
Мислења
7
Поени од реакции
1
Za familijarni luge bi im go preporacal Mali i robit vo Golem 315 km od Skopje mestoto e odma do hotelot "Pishat e buta" ili do borova shuma prekrasno mesto 15 km od Durres ili Drach ili 9 km odma posle gradot Kavaja pesochna plaza evtino bagatela patot e super i najblisku od Skopje DOUBLEPOST=1405525014][/DOUBLEPOST]Ako barate smestuvanje barajte prv ili vtor red od plazata moze da najdete so evtini pari Apartmanite se dvizat od 10 do 20,30 40 eura apartman se placa ne po chovek imate dnevna i spalna vo apartmanot moze komotno da spie semejstvo so 3 do 4 deca plus i poveke luge ako sakate ima klima jadenjeto e super poevtino od skopje znaci ako imate 1000 leka znaci 500 mkd denari tuka nekade e lekot so denarot vo Skopje chairchanka ima agencija Marigona trawel odma do jajapashina dzamija i tie imat interesni ponudi obavezno e da zimate sredstva protiv komarci :))) ima i tamu po prodavnici inace partali ke ve napraat komarcite :))
vi pozeluvam ubavi letni odmori

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Општата хигиена е многу полоша него на југот на Албанија.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Ох да, верувам дека таму имаат интересни понуди за каурите.
Dosta vise so ovie stereotipi....Pari se pari.....Na ovie agenciite najbitni im se parite a dali gi zemale od makedonci,albanci turci ili vlasi veruj mi ic gajle ne im e ;)

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Dajte be luge pomagajte,posebno Gjoko,posto pocesto patuvas za albania,pisete mi kakov e patot od Ohrid za Ksamil,preku kafasan,posto samo preku toj pat nema potreba od pasos,za kolkuvreme sa patuva,dali e tolku los patot kolku sto se pisuva po forumive,se zbudalev,ne znam sto da pravam,da trgam ili ne,posto sum so mali deca,ednoto 2 god,drugoto 3.Helpppppppppp Please
Нема потреба од пасош? Како така?[DOUBLEPOST=1405547310][/DOUBLEPOST]
Плус во август навалуваат италијанците пошто тие имаат колективен одмор.Не би препорачал термин помеѓу 1-25 Август.
Де бре. Кај имам појше шанси да најдам смештај - Ксамил, Саранда или Валона? Нема да одам преку агенција и страв ми е како би идело за смештај. Како што гледам на букинг се е веќе пред крај, речиси се е испорезервирано у пм.[DOUBLEPOST=1405547539][/DOUBLEPOST]
Ako moze da mi pratete mene sliki sakam da odam so decko mi vo Saranda i denes bev vo agencija i mi go ponudija bas ovoj hoyte cakala za 15 evra od den po covek za perod od 1 avgust. Pa ako moze da mi dadete nekoi podetalni informacii za mestoto, dali ima fakultativni izleti, sto da se poseti, i dali e skapo :)[DOUBLEPOST=1404754159][/DOUBLEPOST]dali ima neki par sto ke odi vo period od 30 juli ili 5 avgust, vo hotel cakala ako se iznajdeme da se druzime[DOUBLEPOST=1404754412][/DOUBLEPOST]
Koja agencija?

Последно уредено:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Како бе ова? Имам бебе од нецела година и не знам дали ќе стигнеме да му извадиме пасош до пред одмор, многу се нервирам. Како може да влезеш без пасош? И тоа само на еден граничен премин? Линк нешто, официјална информација?

Член од
2 февруари 2014
Мислења
69
Поени од реакции
52
Како бе ова? Имам бебе од нецела година и не знам дали ќе стигнеме да му извадиме пасош до пред одмор, многу се нервирам. Како може да влезеш без пасош? И тоа само на еден граничен премин? Линк нешто, официјална информација?
Za vlez vo srbija i albanija dovolno e licna karta,porano bese i za crna gora ama sega toa se smeni

Kajgana Shop

На врв Bottom