Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Фала ти многу, ја видов Ibiza-та и некако не ми прави кејф. Polo-то многу ми прави кејф со такво дебело гзе позади :). Најверојатно и тоа ќе го земам ако не и текне на државава да зголеми уште некоја давачка за кола. Сега не знам колку е точно ама ми спомнаа демек ако колата е дизел по бавно согорува бензинот и колата поминува повеќе километри, а бензинот согоровуа побрзо и по малку километри согорува, пак не знам колку е точно тоа ако може да го потврди некој, тоа ми беше грижата најмногу. Некако Fiesta-ва ми е како пластична не знам ама ќе видам баш конструктивен одговор ми помогна многу. Поздрав

сигурно ти нема да поминеш ни 200000 км па да се секираш за моторот дали ќе се истроши, освен ако не си таксист, или пак ако возиш секој ден по автопат.

Тоа е тоа или Fiestata или Poloto ке го земам, денес правев тест возење на фиестата, лудило не се осеќа кога вози нит па моторор се слуша бонбона. Деновиве ке го ѕирнам полото па ќе видиме, сега за сега Fiestava е лудило :)
1.0 е Полото?Ако е тогаш гледај барем 1.2.

предлог за бетмобил до кај 1700е ?

Ибица, Фиеста, Фокус(ако се најде),Пежо 206хди..... има многу.
Инаку вакво Пунто има другар со мотор 1.2 бензин и за таа кола претерано троши барем според мене.

пунтото горе на линкот го продаваат година дена.. или ако е продадено па повторно новиот газда да го продава.. дека е средено нема збор и на лик е привлечно дефинитивно ама зависи и што мотор носи..

еве јас ке ти кажам по мене - јас имам ланчија од 96та носи исти мотор со пунто 1.2 8 вентила и искрено немој да те лаат дека троши 5 или 6.... градска колата троши 8 а ако не е и одржаван моторот како што треба може и 9 да стигне

има едни серии 1.2 исто но си 16 вентила - тие викаат дека трошат помалце ама за тоа неможам ништо да ти кажам - само кој имал да ти кае сигурно колку троши другото е се рекла казала

п.с ценава за пунто не се исплати ВООПШТО... со тие пари ауди а 3ка ке најдеш

Како бе наседнувате дека 16v троши помалку од 8v и дека поголема кубикажа троши помалце од помала кубикажа?
А Градска на ниедна кола не можеш да ја измериш точно потрошувачката која зависи од многу фактори.

баш тој м уабет ми го сврте на телефон знаеш троши 5-6..
која би му била реална цена на такво пунто не баш од огласот најдов уште некое па рачунам дали ке ми испадне математика да го зеам и плин да му ствам

Абе за 2000 ќе најдеш многу подобра кола од ова. Пунтово има над 200К (декларирани, а инаку само господ знае колку) од авион се познава дека е шминкано како невеста пред свадба и тој мотор троши многу што ни на плин не ти се исплати.

Ретко да најдеш неувезена кола со малку километри да го знаеш сопственикот и колата дека 100%се тие километи.
Овие увезениве нема ниедна да најдеш со поминато помалку од 250-300к а па дизелите со најмалку 400к.
На километража и збор не се верува.

Подобар е dci тоа е истото како HDi кај пежото,а dti е постара генерација и е докажан мотор ама бучно е затоа решиле мали измени и премина на dci е сега како ќе се докаже тоа времето ќе покаже .

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

кој мотор е подобар на рено dti или dci?

DCI има поскапо одржување-Комон Реил мотор е 1.5 кубикажа
DTI-нешто поефтино делови (околу моторот зборувам,а тоа спони,вилушки би требало да е исто горе-доле) и е со класична бош пумпа ако не се лажам... 1.9 кубикажа..

Јас би на постариот,оти има поефтино одржување..И ја трпи нашата нафта..Не викам дека DCI не чинат,ама јас би зел DTI..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom