R
Rigel Kent
Гостин
па еве што сум прател до сега просекот е нешто над 11км, на финалето нешто над 6км имаше Меси па сеа ти процени сам кој колку придонел![]()
На финалето Меси истрча 10.7км.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
па еве што сум прател до сега просекот е нешто над 11км, на финалето нешто над 6км имаше Меси па сеа ти процени сам кој колку придонел![]()
Јас па не се согласувам ни со тебе ни со @Коњаникот Сабја . Тој вели преморен бил Меси. Бекенбауер, Марадона, Пеле, Зидан, Роналдо... не биле преморени кога освојувале трофеи. Па имал точни пасови и останата тики-така статистика. А бе луѓе, големината се покажува кога е најпотребно, во големи натпревари. Не се покажува со факинг Иран, Босна и Нигерија. Меси не е лидер и тоа е тоа. Играч со негов капацитет треба да знае да си ја мотивира екипата и на терен да гине за секоја топка, за истото да го прават и соиграчите. Тој освен по некој дриблинг и пас ништо не направи во завршната фаза. Ебено ништо.
Дојче машине , класика , поезија , нема збор што може да се опише таа генерација. Буквално знаев уште од почетокот дека ќе тргнат до крај , ќе гризат секоја минута во секој натпревар. До сега во мојата 12-13 годишна кариера на гледање фудбал немам гледано толку емотивна и толку страсна утакмица. На крајот заплакав за Меси иако навивав за Германија , штета за таков играч што остана без таков трофеј. Да има како да ми се избрише од меморијата и да гледам пак , го сакам пак тоа чувство од сношти.
И да , само жал ми е што ставив малце пари , требаше да пукам повеќе.
Прегледај го приврзокот 97552
Многу брзо заборавате некои работи...Меси и тоа како е лидер..можеби не го покажа тоа на овој натпревар но претходно на 15 други битни,пребитни дуели за Барселона го носеше тимот на грб и постигнуваше голој во најбитни утакмици за клубот..двете финалиња тој ги реши само да те надополнам..во не знам колку дуели со Реал Мадрид каде решаваа титули даваше голој..проблемот е тоа што Меси не му се трча воопшто и не е физички спремен..тоа е проблемот
Јас па не се согласувам ни со тебе ни со @Коњаникот Сабја . Тој вели преморен бил Меси. Бекенбауер, Марадона, Пеле, Зидан, Роналдо... не биле преморени кога освојувале трофеи. Па имал точни пасови и останата тики-така статистика. А бе луѓе, големината се покажува кога е најпотребно, во големи натпревари. Не се покажува со факинг Иран, Босна и Нигерија. Меси не е лидер и тоа е тоа. Играч со негов капацитет треба да знае да си ја мотивира екипата и на терен да гине за секоја топка, за истото да го прават и соиграчите. Тој освен по некој дриблинг и пас ништо не направи во завршната фаза. Ебено ништо.
Меси има уште многу да биде рамо до рамо со Пеле, Зидан и Марадона, не зафркавајте.
И, што се случи со тоа?знаат дека тој е најдобар и во него цела земја ја гледа шансата за титула.
Човекот збори за лидер во Аргентина,не мешај сега Барса каде што во претходните години имаше одлични соиграчи и играчи во форма.
Уште на некоја тема стави ја сликава и ќе ти се деси една магија.Дојче машине , класика , поезија , нема збор што може да се опише таа генерација. Буквално знаев уште од почетокот дека ќе тргнат до крај , ќе гризат секоја минута во секој натпревар. До сега во мојата 12-13 годишна кариера на гледање фудбал немам гледано толку емотивна и толку страсна утакмица. На крајот заплакав за Меси иако навивав за Германија , штета за таков играч што остана без таков трофеј. Да има како да ми се избрише од меморијата и да гледам пак , го сакам пак тоа чувство од сношти.
И да , само жал ми е што ставив малце пари , требаше да пукам повеќе.
Прегледај го приврзокот 97552
И, што се случи со тоа?
Не успеа. А и до финалето стигна на пенали. Можеше и да не стигне. Значи дупка.Стигна до финале и не успеа , се гледаше дека сеедно му е за наградата за најдобар играч , кога не успеа најважното , а тоа е да ги израдува своите навивачи .
минато свршено времеМеси играше и одлично во Аргентина тој период кога газеше во Барселона само што среќата не го следеше јбг....во овој момент во каква физичка состојба е неможи да биди лидер на Пелистер не пак на Аргентина..ама минатото никој неможи да го избриши и бројките и игрите седат зад него..Плус Барселона без него не беше таа Барселона бидејќи сепак Меси беше лидерот и најдобриот играч во тимот и ги гледав на многу натпревари без Чави и Иниеста и повторно Меси ги решаваше....тоа се увиде на завршницата од ЛШ во 2013 кога Барселона беа без Меси и ги виде шо ги снајде
Шо прајте со сликава бе на фб ја видов едно 10 пати , исто и во една група на фб со име "Типови, Предлози, Анализи, Дојави..." Ќе се одлучите од кој се тикетиве???
Инаку честитки за Германија , добро финале и заслужена победа.