ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Вината не е само форхендот, вината е и во Ноле кој имаше одличен ритерн, тука не кажа ништо ново, нити нешто што го негирам. Дали ти иде на курац или не мене лично не ме секира, тоа си е твој проблем, и ничив друг.

Ако си на форумов малце подолго, ќе видеше дека напишав дека Новак сосема заслужено победил. A честитав и во фан клуб. Е сега, за каква суета збориме, кога ми викаш дека Ноле благодарение на неговата лејка не завршил во 3 сета? нели се читаш што пишуваш? т.е. дека си контрадикторен? мислам џабе збориме, ти го читаш само она што тебе ти боде во очи, и наоѓаш замерка за него....алиби? за тебе ли ќе правам алиби? јас цел живот анализирам и кажувам зошто јас мислам дека Федерер изиграл лошо, или некој друг играч, некогаш сум и пристрасен, ама знам кога Федерер го игра својот добар тенис и губи заради подобриот противник, а кога он не прави све како што треба. Ај сега постирај некој твит од Родик, па да ставиме точка кој е во право :icon_lol:

БТЊ Новак во својата најдобра година, изгуби 3 пати од Федерер на 31 година, така да полека малце со преувеличувањето. Ти викам, колку сакаш познавај го тенисот, на иста возраст, на Вимби, двајцата во најдобрите години, Новак ќе биде среќен ако земе сет. На бетон ќе биде многу тесно, али пак победник ќе биде Фед. Врвната форма на Федерер, (неговиот peak) може да биде спречена само од Надал, и никој друг.

Вината не е само форхендот, вината е и во Ноле кој имаше одличен ритерн, тука не кажа ништо ново, нити нешто што го негирам. Дали ти иде на курац или не мене лично не ме секира, тоа си е твој проблем, и ничив друг.

Ако си на форумов малце подолго, ќе видеше дека напишав дека Новак сосема заслужено победил. A честитав и во фан клуб. Е сега, за каква суета збориме, кога ми викаш дека Ноле благодарение на неговата лејка не завршил во 3 сета? нели се читаш што пишуваш? т.е. дека си контрадикторен? мислам џабе збориме, ти го читаш само она што тебе ти боде во очи, и наоѓаш замерка за него....алиби? за тебе ли ќе правам алиби? јас цел живот анализирам и кажувам зошто јас мислам дека Федерер изиграл лошо, или некој друг играч, некогаш сум и пристрасен, ама знам кога Федерер го игра својот добар тенис и губи заради подобриот противник, а кога он не прави све како што треба. Ај сега постирај некој твит од Родик, па да ставиме точка кој е во право :icon_lol:

БТЊ Новак во својата најдобра година, изгуби 3 пати од Федерер на 31 година, така да полека малце со преувеличувањето. Ти викам, колку сакаш познавај го тенисот, на иста возраст, на Вимби, двајцата во најдобрите години, Новак ќе биде среќен ако земе сет. На бетон ќе биде многу тесно, али пак победник ќе биде Фед. Врвната форма на Федерер, (неговиот peak) може да биде спречена само од Надал, и никој друг.
izbrishi gi prvite dve godini od nivniot head to head bilans ( neli Novak demek ushte zelen , Kirgios level) i poslednite dve godini ( Federer demek star) i treniraj statistika , pa ke vidish deka nema bash mnogu nauchna osnova za ova tvoe tvrdenje ,,shto bi bilo koga bi bilo,,, pa duri i da ne gi brishesh tie godini pak e isto , se shamarat ramnomerno na site podlogi . A za poslednite pet redovi od tvojot post , e slatko me iznasmea , imash smisol za humor , dobar si

Демек стар? :D

Ок, ајде на 31/33 години ќе го видиме Новак што ќе прави.

Ако гледаме реално Ноле порано созреа од Федерер, а разликата во титули е огромна. Зборувам за титулите кои Фед ги имал на 27 и кои Ноле ги има на 27 години.

Ако гледаме реално Ноле порано созреа од Федерер, а разликата во титули е огромна. Зборувам за титулите кои Фед ги имал на 27 и кои Ноле ги има на 27 години.
aj kaj go otera muabetot,vo tvoj stil.Ne e muabetot dali Nole ima podobri brojki od Fed , treba da si retardiran da go tvrdish toa , a jas ne sum , bar taka mislam :) . Pocna od finaleto, stigna do head to head i podlogite . Ako gi trgneme prvite chetiri pobedi na Fed koga Novak imal 19-20 god , se potoa e jas te ebam , ti me ebesh.Ako kon ovie esapi go stavime i faktorot zdravstveni problemi kaj Novak, a kaj Fed iskustvoto kako pozitiven faktor, tie egal brojki megju niv dvajcata dobivaat ushte povekje na tezina na Novakovoto konto. E neli treba da se posomneva chovek vo sposobnsta za rasuduvanje kaj Psy otkoga ke go izjavi ova, posebno boldiranoto:
Ти викам, колку сакаш познавај го тенисот, на иста возраст, на Вимби, двајцата во најдобрите години, Новак ќе биде среќен ако земе сет. На бетон ќе биде многу тесно, али пак победник ќе биде Фед.
Novak ima pogolemo tenisko znaenje i veshtini i od Fed i Nadal , ama e mnogu poslab so fokusot , psihata i fizickata sprema. Da go ima barem pola od fokusot koj shto go ima Nadal vo tekot na celiot mech, ili ladnokrvnosta i stabilnosta na Fed, najmalce ushte tri grend slema ke imashe na kontoto i Sinsinati mastersot. Za Novak moze da nabrojam desetina uslovno zemeno dobieni mechevi pa gi izgubil, kaj Fed eden-dva , a kaj Nadal iskreno ne mi teknuva da ima izgubeno dobien mech , shto vika Psy shitnat

Да де, Новак го има измислено тенисот за Роже и Рафа. (y)

Novak ima pogolemo tenisko znaenje i veshtini i od Fed i Nadal , ama e mnogu poslab so fokusot , psihata i fizickata sprema.
:pos: Се е кажано со ова, завршува секаква дискусија. Ајде од Надал дека е покомплетен да речеш, океј, ама од Федерер? Хаха не ме јеби човече, ти си ненормален најискрено. Федерер е најкомплетниот играч кој некограш заиграл тенис, ти викаш овој повеќе знаење и вештини имал од него.

Коментарите на Psyside i Undercover се премногу субјективни и превише наклонети спрема своите тенисери,според мене Надал,Федерер и Новак и(неколку други) имаат најдобри тениски вештини,но секој од нив е најдобар во различен сегмент од играта и поради тоа е доста интерсно за пратење и тешко за предвидување кој има поголемо тениско знаење и е најдобар тенисер.

Последно уредено:
:pos: Се е кажано со ова, завршува секаква дискусија. Ајде од Надал дека е покомплетен да речеш, океј, ама од Федерер? Хаха не ме јеби човече, ти си ненормален најискрено. Федерер е најкомплетниот играч кој некограш заиграл тенис, ти викаш овој повеќе знаење и вештини имал од него.
jas moeto mislenje se obidov da go potkrepam so nekoi parametri i pretpostavki , posebno oti ima razlika vo godinite megju niv. Najgolemata mana kaj Novak , lejkata , kaj drugite dvajca e strashen kvalitet. E sega izbroj koj kolku finalinja ima izgubeno od niv trojca , ke vidish deka Novak ima najmnogu , i kaj povekjeto od tie porazi e neobjasniviot pad vo igrata, nebare zaboravil da igra.Zatoa mislam deka shto se odnesuva do teniskiot del , udarite, game planot e najkompleten , ama lejkata.... jebi ga , tuka e razlikata i dvajcata mu begaat

jas moeto mislenje se obidov da go potkrepam so nekoi parametri i pretpostavki , posebno oti ima razlika vo godinite megju niv. Najgolemata mana kaj Novak , lejkata , kaj drugite dvajca e strashen kvalitet. E sega izbroj koj kolku finalinja ima izgubeno od niv trojca , ke vidish deka Novak ima najmnogu , i kaj povekjeto od tie porazi e neobjasniviot pad vo igrata, nebare zaboravil da igra.Zatoa mislam deka shto se odnesuva do teniskiot del , udarite, game planot e najkompleten , ama lejkata.... jebi ga , tuka e razlikata i dvajcata mu begaat
Остај лејки, тикви и остали зеленчуци/овошја, зборуваме за тенискиот квалитет. Како е Новак покомплетен играч од Федерер те молам објасни ми, ти голем познавачу на тенисот? Кај Федерер секој удар е совршенство, и форхенд и бекенд, волеј, слајс, смеч, движење... Ноле е слаб смечер, лошо игра слајс, има послаб сервис од Федерер, т.е. Фед има сервис со многу повеќе варијации, а и појак му е на брзина. Стварно не те разбирам најозбилно ти викам, толку ли ти удри у глава овој Вимблдон? Ај ќе дојде следниот слем па ќе се вратиме на старите муабети, без гајле.

Остај лејки, тикви и остали зеленчуци/овошја, зборуваме за тенискиот квалитет. Како е Новак покомплетен играч од Федерер те молам објасни ми, ти голем познавачу на тенисот? Кај Федерер секој удар е совршенство, и форхенд и бекенд, волеј, слајс, смеч, движење... Ноле е слаб смечер, лошо игра слајс, има послаб сервис од Федерер, т.е. Фед има сервис со многу повеќе варијации, а и појак му е на брзина. Стварно не те разбирам најозбилно ти викам, толку ли ти удри у глава овој Вимблдон? Ај ќе дојде следниот слем па ќе се вратиме на старите муабети, без гајле.
Novak ima podobar ritern , podobar behend , forhend koj shto funkcionira na site podlogi, mnogu podobra defanziva, pasing udari , podobar , posiguren vtor servis, i najvaznoto , pointiligenten e vo odnos na game planot, koj udar da go odigra vo koj moment. Fed ima podobar prv servis (posilen , inaku kaj kikot i slajsot se egal) , mnooogu podobar volej igrach i smecher, podobar forhend na treva odnosno ramen forhend, chip,n , chargot (Novak go nema voopshto). Slajsot ne go esapam , slajsot e udar od maka , kamo srekja Novak da nema potreba da go usovrshuva, neka imat drugite teniseri podobar slajs , a za dvizenjeto , vo najmala raka se egal, ama ako se znae deka Novak go vikaat plastic man i e poznat po negovite proklizuvanja shto retko koj drug gi pravi, ne znam shto da kazam (dvizenjeto esapi go na site podlogi , ne samo na treva).Aj da gledame fudbal,posle ke ja tegavime

Поради што Надал го форсира бекхендот на Федерер скоро секој натпревар ако тој удар му е совршен.

Поради што Надал го форсира бекхендот на Федерер скоро секој натпревар ако тој удар му е совршен на Федерер.

Поради високиот одскок на топчето, т.е. заради успорените подлоги.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom