Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Смотра. Англија, Австрија, Белгија, Германија и Швајцарија имале скаути таму и ги барале своите идни репрезентативци од овие талентираниве лепотани.
не,сериозно шала на страна сакам да ми одговори Дарди зошто се протестите и која е поентата на истите ?
Многу ме интересира неговиот одговор.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сериозно, мислам дека кој и да ја координира целава ситуација со протестиве (и тука и надвор) сака да прикаже слика на единство на сите албанци каде и да живеат против тиранската македонска власт, повторно да тера некој филм од пред 2001 за некакви опресирани и обесправени албанци, но времињата се сменија, балканот веќе не е фокус на САД и на ЕУ, си имаат тие други борби за водење, и ова ќе помина онака, незабележано, 1999 година одамна помина.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
не,сериозно шала на страна сакам да ми одговори Дарди зошто се протестите и која е поентата на истите ?
Многу ме интересира неговиот одговор.
Против маqедонски комјутер. Не знаат ни самите што сакаат.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.651
Поени од реакции
88.403
Овие протестирале среде Брисел со картата на Голема Албанија... кои легенди :LOL:. Онака средe Европскиот Парламент вадат мапа на земја која опфаќа територии од Македонија, Грција, Србија, Црна Гора... Значи ова нема врска со Монструм, туку бараат спојување на 6 држави во една. И да луѓе, овие што протестирале низ Европските градови, е класичен пример за изигравање жртви пред јавноста. Веќе научена тактика од пандите... видоа дека тука апсолутно сите им ги осудија протестите на Муџите со зелените знамиња, и сега ќе глумат демек културен народ пред Европа. Ако бре, нека глумат, се виде во Скопјево колку се "угнетени", нема така лесно да ја избришат таа дамка што ја оставија тука. Уште еднаш ќе пишам, фала богу што постои интернетот, па може да се види преку слики и видеа што правеа неандарталциве тука. А тие нека продолжат да глумат таму во Европа, ма да јасно им е и на Европјани што народ се... :coffee:

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Се на се, протестиве ќе поминат како гола вода. Сега не 1990-1999 или 2001.

Член од
11 јули 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
Isfrustrirani se! od samite sebe, ama ne priznavaat!

Еве што мислат за нив..0-0 Hi was that kid in school that no one wanted on their team :)
Прегледај го приврзокот 97440
Pa dobro sega ne moze da se obvinuva site muslimani posto i jas sum musliman no nesum albanec i protiv sum na ovie protestite i ja sakam Makedonija.A za albancive eve sto mislat vo svajcarija;
http://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I0000aqHHNYWn49g/s/850/850/0056-Switzerland-Lugano-Billboard-Racism-UDC-Right-Wing-2009.jpg

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Вината е во националистичките тенденции и радикалните исламски влијанија. Намерата на овие протести е јасна и најмалку има врска со докази или сомнеж дека уапсените се невини. Ако има такви сознанија, може едноставно да се покрене процес во стразбур и да се види каде се тие наводни пропусти во судската одлука. Но тоа не е намерата во овој случај. Целта е да се предизвика гнев кај Македонците што ќе резултира со тензија и конфликт, како неопходен катализатор за создавањето на голема албанија. Зошто некој би презентирал карта на голема албанија пред седиштето на европскиот парламент, ако причина за протестите е сомнеж во судска одлука?
Но националните интереси на албанците не одат во прилог со интересите на радикалните исламисти, дури спротиставени се. радикалците сакаат шеријат, а албанскиот националист сака во ЕУ каде нема да има граници.
Не знам како, но успеа да го убедат секој албанец дека ова е наш приоритет, и наше решение за албанското прашање.
Конкретно во Македонија е решено така со договор кој ни гарантира живот каде немаме да бидеме граѓани од втор ред, каде нема да има разлика со животот на тој кој живее во Албанија и тој во Косово, каде можеме да истакнеме национални симболи , да учиме на мајчин, да студираме на мајчин. Сето тоа веќе е реалност, останува како крупен проблем премногу централизираната власт, тоа е и генератор на се погрешно што ни се случува.

Се сложувам дека се трудат да се предизвика гнев кај Македонецот, но не од албанците, туку од власта, онака, континуирано веќе деценија. Некој не е задоволен со рамковниот, не е задоволен што албанците се пикат кај секој институција, не се задоволни што албанците им земаат работни места, но пред се не се задоволни затоа што морат да ги поделат тендерите со албанскиот партнер на власта.
Од ваква криза во овој момент добива само власта.

Да сакаа албанците да ја дестабилизираат државата ќе убија деца албанци или па да убијат војници, или па полицајци, тогаш ќе видевме протести и вистинска дестабилизација, дури и конфликт. Знаеме дека полесно е албанците да ги турнеш во војна отколку македонците.

Но не, ова се работи исклучиво македонецот да го мрази уште повеќе албанецот, тоа и се постигна, со ова сакаа меѓународната заедница да ги гледа албанците како темпирана бомба, во ова не знам дали успеваат, но сигурен сум дека успеваат кај распалени дечишта, еве можеш да ги видиш низ коменти што другите членови ги постираат.
Имам силно уверение дека власта работи интензивно да се зголеми нетрпението, по се изгледа работат за поделба на државата, но не сакаат да се знае јавно дека тие го сакаат тоа.

А тоа што извикуваат протестантите, што маици носат, какви пароли презентираат воопшто не важно. Затоа што не можеш секој преотестант да го контролираш што прави и што носи.

Да беше така едноставно тогаш низ Македонија треба да бараме гасни комори кои се направени за албанците. Или па Грција треба да биде многу загрижена од Македонија

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Да сакаа албанците да ја дестабилизираат државата ќе убија деца албанци или па да убијат војници, или па полицајци, тогаш ќе видевме протести и вистинска дестабилизација, дури и конфликт. Знаеме дека полесно е албанците да ги турнеш во војна отколку македонците.
И која е твојата теорија за убиствата конкретно? Дека децата се убиени од некоја непозната сила која сака да не дестабилизира чунки ни завидува на нашиот соживот како браќа или пак си убеден во правдата на македонското судство и дека осудените се и извршителите?

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Пуно, што се мачиш ? Дај пишувај и мисли како секој нормален албанец во државава, еве пример на фејсбук како дискутирате:

"Jack Evansrazbraa deka ke go jadat debelo ako izlezaat pa zatoa se skriija pod zenski fustani.picki ste bile u dusa i takvi ke crknete picki"

"Destan Doni Sadikuviktor sum gledal komentari mn ama po glupav od tebe vo mk nemalo o pleme rasipano koga e prasanje nacija prava nema rabota rekovte ke se sprotistavite kade ste ajde sprecite nesto be gollubar eden"

"Da vi ebam derzava i celo pleme makekurac i pametot so sfe mozok vie sto imate, i daj boze da cerknete site do eden"

"Vie ste pederi ne mozete so nas MACEDONIA IS KOSOVO & ALBANIA MUSLIM FOR LIFE Fuck you Serbie Macedon _.
Ej Vie makedonci ako ste jako sozto ne dogjate na protestu na Skopje pa sednite kako mačka na kuci zajebana picka macedon Fuck you bitch. "!"

"Sadulla Lalo IseniKurviii"

"Melo AgFuck Macedone"

"Nehat Rushitikaj ste be kaurchinja, hahahahhahah kaj se vasite kontraprotesti"

"Avdirahim Rahim Nije divo pleme tijeben sve sto imas
Vije ste divlaci majku vi jebem nemate. Qustvo za nisto sto znas ti sttaje pleme znas ti qije pleme ste"

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
иначе које е поентата на протестите ?
Да биде волјата на Аллах, а не на каурите.[DOUBLEPOST=1405184940][/DOUBLEPOST]
"Avdirahim Rahim Nije divo pleme tijeben sve sto imas
Vije ste divlaci majku vi jebem nemate. Qustvo za nisto sto znas ti sttaje pleme znas ti qije pleme ste"
Ова ми личи на нашиот форумџија @Тапетарот Петар по дискурсот. :cautious:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
И која е твојата теорија за убиствата конкретно? Дека децата се убиени од некоја непозната сила која сака да не дестабилизира чунки ни завидува на нашиот соживот како браќа или пак си убеден во правдата на македонското судство и дека осудените се и извршителите?
Поентата ми е дека мотивот не е вистинит, не е важно дали осудените се или не се вистинските убијци, важно е дека се обидуваат од случајов да подигаат што повеќе гнев и нетрпение.
Немавме некој соживот, но сигурно денеска ќе беше подобар да не се случеше масакров.

Воопшто идеологијата на радикалниот ислам нема смисла, можам да верувам дека тие се сторителите кога убиваат војници, имаат агенда за да ослободат територија и ја туркат. но кога убиваат цивили тоа или е местенка, или бомбата предвреме му пукнала. Но пак, радикалниот ислам, вехабизмот е креиран од *непријателите* на муслиманите.
На исламот воопшто не им треба војна за да се прошири, едноставно имаат формула со која ги влечат една класа на луѓе. Со војна само изгубија. Со бомби само изгубија.
Што се објаснувам, кога знаеме сите како е работата таму.
Но јасно е дека џихадистите не работат во интерес на својот народ, туку се само исперени глави.

http://www.botaislame.com/ Верувал или не домејнот на ова вебстрана била под има на некој Милутин и нешто виќ беше, во албански форум наидов на овој факт. Денеска не е веќе со тоа има, туку на име на некој швеѓан.

Kajgana Shop

На врв Bottom