Ајде ви се молам. Незнам што прават во Петок во џамија. Но тогаш и те како се собираат голем број на народ, верници или што и да е. Зошто на пример неделава немаше толку протести? Освен некој дечурлана. Ни вчера, што знам дали имаше 1500 луѓе преку сила. Си отидоа после неколку минути. Изгледа им ваќа кликерот дека се заебаа со ова што го прават.
А за исламистиве. Да има некој фанатици, но мислам не се тука. Туку се во Сирија и Ирак. Ако сакаат нешто да направат тука. ќе направат некој напад. Да убијат што повеќе луѓе со кревање на кола или нешто во воздух или да се само разнесат. Секад било така и така ќе остане од нивна страна. Како во Лондон што направија. Нападнаа таму каде што има најмногу луѓе.
И ако мислите дека не им одговара да убиваат муслимани. Што е со таа сликата каде ИСИЛ ја постави со 50 луѓе, клеканти на колена и после изрешетени? Што се тие?
Доколку евентуално дојде до војна, или барем малце помал-среден конфликт. Они губат, Вчера, кај татко ми дојде албанец, да му ги среди забите, јас бев таму, му го средував лап топот. Незнам како, но дојдоа до муабет со ова што се дешава во текот на паузите. Рече ова што се дешава, и дело на надворешно влијание и дело на власта.... Но ако дојде до поголем конфликт или војна, Албанците ќе изгубат многу. Е сеа што ќе изгубат врска неам. Али гледам дека ова не им одговара.