Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
ах бе шпони тиквари бе гледате дека кога нема абер и амин од големиот поглавица немоќни сте да направите било што ?!? ќе се сврти еден ден целата политика,а ваквите кои одат против доброто на народот ќе скапуваат на робија или ќе висат на бесилка (да не речам ќе пливаат во јадранот и јонско море)

Член од
7 јули 2014
Мислења
346
Поени од реакции
165
ах бе шпони тиквари бе гледате дека кога нема абер и амин од големиот поглавица немоќни сте да направите било што ?!? ќе се сврти еден ден целата политика,а ваквите кои одат против доброто на народот ќе скапуваат на робија или ќе висат на бесилка (да не речам ќе пливаат во јадранот и јонско море)
Eve cvrst dokaz, full e temava so dokazi kako ovoj.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Имам гледано една емисија со анализа која покажува како Алабанците слават кога Југославија се растури. Треба ние самите да си помогнеме за да и Господ ни помогне.
Знам ја гледав,Што знам, гледам луѓево се малце исплашени (македонците).Не им се искача. никаде нејкат да одат. А овие шипциве, во банда собрани, урлаат и викаат во центар. Само што се вратив. Патролираат и полициски комбиња. Така да Скопје ми личи како спремно за војна, се е празно..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па можеби вината е кај друга партија, таа која контролира се живо и диво во државава.
Вината е во националистичките тенденции и радикалните исламски влијанија. Намерата на овие протести е јасна и најмалку има врска со докази или сомнеж дека уапсените се невини. Ако има такви сознанија, може едноставно да се покрене процес во стразбур и да се види каде се тие наводни пропусти во судската одлука. Но тоа не е намерата во овој случај. Целта е да се предизвика гнев кај Македонците што ќе резултира со тензија и конфликт, како неопходен катализатор за создавањето на голема албанија. Зошто некој би презентирал карта на голема албанија пред седиштето на европскиот парламент, ако причина за протестите е сомнеж во судска одлука?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Малку ми се чудни овие од МВР што велат дека успешно се справивме со радикалниот ислам околу случајот со Монструм, како прво јас како што гледам МКД има етнички проблем а не верски, што се однесува за убиствата, ако беа овие вистински радикални исламисти поврзани со ИСИЛ, Ал-Каида и други срања, сега МКД ќе имаше најголем безбедносен проблем во историјата на државата,например Скопје Сити Мал и други трговски центи ќе беа нападнати со бомбашки самоубијци, ИСИЛ или Ал каида ќе излезеа со јавно соопштение преку ТВ Ал Џезеира и одговорноста ќе ја превземаја, ова е мое мислење, а инаку Јанкуловска и владата ќе бараја помош од САД или од НАТО, да бидеме реални, МКД нема капацитет да се справи со радикалниот ислам, јас незнам у опште зошто со ваква етикета се излезе? Јас како што гледам дури и меѓународната заедница се држи настрана и нема големи осуди околу овој случај бидејки се уште нема цврсти докази дека МКД се соочува со радикален ислам.. Несум воен експерт ама нивни финти се познати..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Малку ми се чудни овие од МВР што велат дека успешно се справивме со радикалниот ислам околу случајот со Монструм, како прво јас како што гледам МКД има етнички проблем а не верски, што се однесува за убиствата, ако беа овие вистински радикални исламисти поврзани со ИСИЛ, Ал-Каида и други срања, сега МКД ќе имаше најголем безбедносен проблем во историјата на државата,например Скопје Сити Мал и други трговски центи ќе беа нападнати со бомбашки самоубијци, ИСИЛ или Ал каида ќе излезеа со јавно соопштение преку ТВ Ал Џезеира и одговорноста ќе ја превземаја, ова е мое мислење, а инаку Јанкуловска и владата ќе бараја помош од САД или од НАТО, да бидеме реални, МКД нема капацитет да се справи со радикалниот ислам, јас незнам у опште зошто со ваква етикета се излезе? Јас како што гледам дури и меѓународната заедница се држи настрана и нема големи осуди околу овој случај бидејки се уште нема цврсти докази дека МКД се соочува со радикален ислам.. Несум воен експерт ама нивни финти се познати..
Зошто протестите секогаш почнуваат после петочната молитва? Зошто протестантите носеа знамиња од КСА?
Самоубиствените напади не се единствениот начин на кој делуваат радикалните екстремисти, посебно не во мешани средини каде се свесни дека лесно можат на тој начин да убијат и муслимани.

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Зошто протестите секогаш почнуваат после петочната молитва? Зошто протестантите носеа знамиња од КСА?
Самоубиствените напади не се единствениот начин на кој делуваат радикалните екстремисти, посебно не во мешани средини каде се свесни дека лесно можат на тој начин да убијат и муслимани.
Овие со знамињата што излегуваат се ретардирани неписмени и прости,и често пати се користат од некои албански партии заради политички поени, а инаку исламистите обично кога вршат терористички напади или убиства одма излегуваат со соопштние преку Ал Џезеира или преку социјални мрежи, тие се фалат со тоа а не се кријат, и обично тие планираат голем број на жртви, а не тојца или четворица, тие ако вршат убиства одат на број например недај Боже да гинат голем број, например 300-400 минимум..

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Овие со знамињата што излегуваат се ретардирани неписмени и прости,и често пати се користат од некои албански партии заради политички поени, а инаку исламистите обично кога вршат терористички напади или убиства одма излегуваат со соопштние преку Ал Џезеира или преку социјални мрежи, тие се фалат со тоа а не се кријат, и обично тие планираат голем број на жртви, а не тојца или четворица, тие ако вршат убиства одат на број например недај Боже да гинат голем број, например 300-400 минимум..
Секогаш простите биле искористувани како топовско месо, но тие простите секогаш почнуваат со протести после петочна молитва во џамија! Значи иницијативата е од друго место, тие само треба да ја спроведат.
Што се однесува за терористичките напади веќе ти реков, непрактично е и несигурно таква стратегија за нив во религиски мешана средина, бидејќи лесно можат да убијат муслимани.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
На протести секогаш излагаат после џамија, бидејќи таму ги учат.. со насилство да вратат. Додека нас не учи Библијата ако некој ти удри шамар сврти му го другиот образ, нив Куранот им вика брат за брат :)

M

mar30

Гостин
На протести секогаш излагаат после џамија, бидејќи таму ги учат.. со насилство да вратат. Додека нас не учи Библијата ако некој ти удри шамар сврти му го другиот образ, нив Куранот им вика брат за брат :)
mnogu ste naivni vie kutrite bogata istorija imate pocnuvajki od krstonosnte vojni pa se do lov na vesterki.
ne si procitala ti Kuran za toa si vo zabluda.

Kajgana Shop

На врв Bottom