СП 2014 Бразил - генерална дискусија

R

Rigel Kent

Гостин
Кога имаме заспани модератори , а тој што ти лајкнал се пензионира :D , мора да се договараме кој да отвори.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Ајде оглас тука,секако е една од почитаните теми..

Барам девојка шо дава како Германија и прима како Бразил..

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ретко глупа споредба.
Искрено, не сум сигурен дали е глупа споредбата. За мене е легитимна. Гледајќи ја целата спортска лоботомија. Нели, како да се оправдаат емоциите на кравата од првата слика? Со пораз на репрезентација составена од 11 луѓе на кои би им претставувало понижување да се поздрават со неа, на пример? Онака, поразот на неколкумина кои велат дека ја претставуваат државата во која живееш многу тешко им паѓа на обичниве луѓе кои доста веројатно имаат мизерен живот, кој не е мизерен се додека нивниот омилен тим, во случајов репрезентација победува. Чим го попушти, излегуваат сите проблеми на површина.

Убава е споредбата. Фрст, секнд ворлд проблемс. Сите ние деновиве бевме загрижени како 200 милиони Бразилци ќе се амортизираат после тешкиот пораз. Нели, тоа е маката на денешниот свет.

Дебел пораз во веројатно глупо натпреварување кое ни ги буди најниските страсти кои се реликтен остаток во нас од нашата еволутивна фаза, од авсралопитекусот навака.
Не оспорувам, ама дрецкање и нивелирање на емоции на двете слики, е тешка лудорија.

Затоа споредбата ваљда. Оти најмногу се потресуваат за ногомет. Тек после за нафтената дамка во Нигерија.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.782
Поени од реакции
44.020
Нека си отворат навивачите на Германија и така и така пола од нив живееле таму, а пола се осеќат Германци. :D За трето нормално, како секогаш досега @Донев освен ако не е глорихантер и навива за Бразил само кога тепат. :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Нека си отворат навивачите на Германија и така и така пола од нив живееле таму, а пола се осеќат Германци. :D За трето нормално, како секогаш досега @Донев освен ако не е глорихантер и навива за Бразил само кога тепат. :D
Добро што ме потсети. Уште сум потресен од тоа што се случи и не ни ми текна дека треба да се игра ова. Ќе отворам, секако :)

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Such bullshit.

Posle ova moite molitvi se za Gaza, a toa e najvazhno, neli. Kolku povekje se molat tolku povekje razornosta na raketite se namaluva.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Кога ќе се отвара тема за финале и 3 место ? не чекајте 5 за 12 !!!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Горната слика е од 2006 али сепак добра фаца е чичково:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
@Igorcemk да ја отвори темата за финалето.Ако ја отвори некој друг,мислете му ја :D

Kajgana Shop

На врв Bottom