Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Дневниот внес на масти ми е негде од прилика 90 - 100 грама на ден но јас не успевам само нив да ги исконтролирам и внесувам одприлика едно 130 - 140 грама на ден,дали е ова лошо и што да направам ?

Дневниот внес на масти ми е негде од прилика 90 - 100 грама на ден но јас не успевам само нив да ги исконтролирам и внесувам одприлика едно 130 - 140 грама на ден,дали е ова лошо и што да направам ?
Исконтролирај ги!

Фала богу :) иначе сало а ? :)
Не баш. Вкупниот внес на калории ако е помал од потребниот пак ќе слабееш. А ако е мал бројот на јаглехидрати може и во кетоза ќе влезеш.

едит: исто е битно какви масти внесуваш и од каков извор

Не баш. Вкупниот внес на калории ако е помал од потребниот пак ќе слабееш. А ако е мал бројот на јаглехидрати може и во кетоза ќе влезеш.

Значи калориите се тие што ги контролираат мастите и протеините и нивното„разгранување“? Ако јадеш мрсно но броиш калории пак можеш да си фит, некако ми нема логика.

Значи калориите се тие што ги контролираат мастите и протеините и нивното„разгранување“? Ако јадеш мрсно но броиш калории пак можеш да си фит, некако ми нема логика.
Да си фит - дискутабилно - бидејки сигурно ќе има некоја минорна промена на композиција во зависност од какви калории.
Да не качуваш килограми = дефинитивно.

И како што реков - има врска и какви масти јадеш - едно е да јадеш мрсно друго е да јадеш семиња и зрнести плодови.

прочитај малце за кетогена диета

Дури и без присуство на инсулин, мастите можат да станат складирана енергија.
И битно е какви масти јадеш зашто можат да ти направат биопсија и да знаат што си јадел, заради различната биохемиска структура.
Заситените масни киселини се викаат така заради нивната водородна заситеност во хемиската структура.
И мастите според мене се многу битни за контрола на апетитот, приметив ако јадам многу малку мрсен оброк ќе почнам да барам повеќе, а кога јадам доволно ги немам тие проблеми.
Затоа треба да се следи што се јаде :-)

Како што реков предходно само мастите не успевам да ги исконтролирам калориите,јаглехидратите и протеинот ми се таман за зголемување на мускулна маса :)

Кажете ми како да ги израмнам стомачните да ми бидат под винкла што сте вика, не ми се рамномерни едниот ред погоре другиот подоле, цика цака ми се, а и у големина ми се различни...?

Постои ли начин? или со тек на вежбање ке се израмнат, исто ми рекоа дека е и генетски тоа дека неможе сите да имаат перфектни у линиа стомачни или нема врска?

Кажете ми како да ги израмнам стомачните да ми бидат под винкла што сте вика, не ми се рамномерни едниот ред погоре другиот подоле, цика цака ми се, а и у големина ми се различни...?

Постои ли начин? или со тек на вежбање ке се израмнат, исто ми рекоа дека е и генетски тоа дека неможе сите да имаат перфектни у линиа стомачни или нема врска?
генетика..

као ќе изместиш местопозиција на мускул жити се
Во право си, не сватив што сака да каже:D
Да го израмни стомакот и да направи стомачни мислев а он сакал да ги израмни мускулите :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom