S
Stef Bachatero
Гостин
Нема проблем, на враќање од трчање ќе збориме.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Исконтролирај ги!Дневниот внес на масти ми е негде од прилика 90 - 100 грама на ден но јас не успевам само нив да ги исконтролирам и внесувам одприлика едно 130 - 140 грама на ден,дали е ова лошо и што да направам ?
Не баш. Вкупниот внес на калории ако е помал од потребниот пак ќе слабееш. А ако е мал бројот на јаглехидрати може и во кетоза ќе влезеш.Фала богуиначе сало а ?
![]()
Значи калориите се тие што ги контролираат мастите и протеините и нивното„разгранување“? Ако јадеш мрсно но броиш калории пак можеш да си фит, некако ми нема логика.Не баш. Вкупниот внес на калории ако е помал од потребниот пак ќе слабееш. А ако е мал бројот на јаглехидрати може и во кетоза ќе влезеш.
едит: исто е битно какви масти внесуваш и од каков извор
Да си фит - дискутабилно - бидејки сигурно ќе има некоја минорна промена на композиција во зависност од какви калории.Значи калориите се тие што ги контролираат мастите и протеините и нивното„разгранување“? Ако јадеш мрсно но броиш калории пак можеш да си фит, некако ми нема логика.
Не баш. Вкупниот внес на калории ако е помал од потребниот пак ќе слабееш. А ако е мал бројот на јаглехидрати може и во кетоза ќе влезеш.
едит: исто е битно какви масти внесуваш и од каков извор
генетика..Кажете ми како да ги израмнам стомачните да ми бидат под винкла што сте вика, не ми се рамномерни едниот ред погоре другиот подоле, цика цака ми се, а и у големина ми се различни...?
Постои ли начин? или со тек на вежбање ке се израмнат, исто ми рекоа дека е и генетски тоа дека неможе сите да имаат перфектни у линиа стомачни или нема врска?
значи курац никад неможе да ги израмнам?генетика..
Секако дека можеш, али ако немаш силни генетски предиспозиции ќе ти треба повеќе време.значи курац никад неможе да ги израмнам?
као ќе изместиш местопозиција на мускул жити сеСекако дека можеш, али ако немаш силни генетски предиспозиции ќе ти треба повеќе време.
Во право си, не сватив што сака да кажекао ќе изместиш местопозиција на мускул жити се